Dünyanın En Derin Obruğuna Paraşütle Atlayış...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,780

YOL

SEDAT AÇIL
Yer
İstanbul, Acıbadem
Web
www.sedatacil.com
Telsiz Çağrı Kodu
TB2FKL
Tıpkı zeka gibi korkularımızın da nesilden nesile aktarıldığı düşünülüyor. Yüzlerce ve hatta binlerce yıl öncesinden bugüne taşıdığımız korkularımızın başında da yükseklik geliyor. Öyle ki, bazen rüyalarımızda bile yüksek bir yerlerden düştüğümüzü görür ve sıçrayarak uyanırız. Bilimadamları, ilk çağlarda vahşi hayvanlardan korunmak için ağaç tepelerinde uyuyan atalarımızın en büyük korkularının uyurken ağaçtan düşmek olduğunu ve bu korkuyu da bugüne kadar taşıdığımızı iddia ediyor. Bazılarımız bu korkularımızla yüzleşmeyi bile göze alamazken, bazılarımız kendini tam içine bırakıveriyor... Belki de nereye düşeceğini bile bilmeden, görmeden, karanlığın en dibine...

Sözü fazla uzatmadan, iki gündür izlemeye doyamadığım videoyu paylaşmak istedim.

Herkese iyi seyirler.

HTML:
<object width="560" height="441"><param name="movie" value="http://www.dailymotion.com/swf/x3o9fy_parachutejumpinginacave0012_fun&related=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.dailymotion.com/swf/x3o9fy_parachutejumpinginacave0012_fun&related=1" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="441" allowFullScreen="true" allowScriptAccess="always"></embed></object>

Etiketler
Ynt: Dünyanın En Derin Obruğuna Paraşütle Atlayış...

Müthiş adrenalin..Uçuşanlarda yarasa sanırım.Devamı yokmudur bilgi açısından aşağılarıda merak ediyor insan..

sedat abi paylaşım için teşekkürler ben daha önce izlemiştim bu videoyu çok güzell ya:smiley: serbest paraşüte başlayınca bende atlamak istiyorum burdan. :smiley:

Tüylerim diken diken oldu... Obruğun boyutları nedir acaba?

Ben bu video ilk izlediğimde amanın ne oluyoruz demiştim. Sanırsın insanı oradan aşagı atıyorlar. Ayaklarıma kan akışının hızlandığını hatırlıyorum. Bir kaç değişik hali vardı..

yol' Alıntı:
Aradım ama bulamadım. Mersin'deki Cehennem Obruğu bile 140 metre olduğuna göre... ;)

Turistik bir gezide Cennet'e inmiştim de, Cehennem'e tepeden bakınca; buraya inebilmek nasıl bir duygudur diye düşünmüştüm (yıl 1983).

Evet... :D İp sallıyacaktım aşağıya ama, korktum yaratıklardan... ;)

Meksika'da olabilir. Aşağıdaki video Meksika'da çekilmiş. Ancak buradaki arkadaşlar işin biraz söyleyemiyorum birşeyini çıkarmışlar :D.

http://www.liveleak.com/view?i=e3c_1187311298

Wikipedia'da aşağıdaki bilgi var:

The Cave of Swallows, (İspanyolcası: Sótano de las Golondrinas), San Luis Potosí, Mexico' da bulunuyormuş. Eliptik şekildeki girişi 49 x 62 metreymiş. Girişten sonra aşağıya doğru genişleyen çevresi 303 x 134 metreyi buluyormuş. Girişin en alçak noktasından yükseklik 333 metreyken, en yüksek noktadan 372 metreymiş. Bu ölçüleriyle dünyanın en büyük obruğu, Meksikanın 2. dünyanın 11. en derin çukuruymuş.

Paraşütünüz yoksa 12 saniyede dibi buluyormuşsunuz.

Ekstrem spor, outdoor dediysek de bu kadar abartmamak lazım diye düşünüyorum. Bir yandan da nasıl bir duygu olduğunu hissetmeye çalışıyorum. Yine de tüylerim diken diken oluyor. :-\

Bir, minibüs seferi düzenlemedikleri kalmış aşağıya ??? Sürümden kazanma yolunu seçmişler, bizlere ders oysun. ;)

Efe arkadaşımızın koyduğu ikinci filmin sonunda vardı; bir ağaca bağladıkları makara ile çekiyorlar. ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR