Durmayan 68 Land Rover

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özkan musal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,274

özkan musal

Ana Kamp
Yer
Alaşehir/MANİSA
bu arabaya bu kadar emek ve para harcadıktan sonra garajımda askıda bekletmeyi hazmedemiyorum

land rover resimleri 008.jpg

land rover resimleri 009.jpg

land rover resimleri 010.jpg

land rover resimleri 006.jpg

land rover resimleri 007.jpg

Etiketler

Ynt: Durmayan 68 Land Rover

sizlerle ilk kullandığım arabayı paylaştığım için mutluyum.inananın bu araba değil ailemizin bir ferdi.ona bakınca kötü bir hastalıktan kaybettiğim babam ve çocukluğumda beraber çıktığımız avlar,dağ tepe gezileri,ve mutlu günler gözümün önüne geliyor.umarım birgün bende daha 11 aylık oğlumla bunları tekrar yaşayabilirim.

land rover resimleri 021.jpg

land rover resimleri 022.jpg

land rover resimleri 023.jpg

land rover resimleri 024.jpg

ikisine de maşallah :smiley:

Dediğiniz gibi usta çok önemli. Manisada sanayi ve ustalar nasıl bilmiyorum. Bizim arabalarla herkesin uğraşmak istemediği aşikar, kolay gelsin

İnşallah oğlunuzla sizde o mutlu günlei yaşarsınız. aracınız çok güzel inşallah iyi niyetli bir usta bulursunuz. size ve ailenize uzun ömürler dilerim.

Merhaba öncelikle oğlum ve arabam konusunda temennilerinizden dolayı teşekkür ederim.her erkeğin ve babanın hayalidir oğluyla beraber doğayı keşfetmek ve ona bir şeyler öğretmek,balık tutmak,kamp yapmak...alaşehirde bildiğim kadarıyla 2 tane nostalji arazi aracı var biri bendeki land rover diğeri cj 5.o araç dışarıdan revizyonlu geldi ve sorunsuz yakıtı koyularak tamirci yüzü görmeden kullanılıyor.benimkisi ise ettiğim masrafla kaldım takozda bekliyor :smiley: Umarım yakın zamanda bir usta bulabilirim çünkü arkasına römok takabildiğim için traktörümüde yoldan kurtarmış olup yakıttan ve zamandan kazanacağım.

Hayırlısı olsun abi,

Özkan abi istersen kendini İzmir Off Road bölümünde bir tanıt, tanıştıktan sonra, oradaki arkadaşlardan da yardım isteriz. Bana öyle geliyor ki, sizin sorunu siz çözeceksiniz. O yüzden isterseniz soruna yönelik konuşalım, burada fren konusunu cevaplayabilecek çok abimiz var, tam olarak sorunu yazarsanız, verilen direktiflere göre deneyip geri dönerseniz foruma, seçenekler iyice azalacak ve sorununuz çözülecektir diye düşünüyorum

mesela fren pedalı boşa mı gidiyor , pedal ayarı , kampanalardaki balata ayarı vs kontrol edin, fren havasını alın. yine olmuyorsa merkezler uyumsuz olabilir, üst merkez doldurmuyordur, bu da sonuç vermezse abilerim bir şeyler yazarlar :smiley:

pes etmeyin, devam edin. Benim fren konusunda elini atıp da iyice karıştıran 10 farklı usta sayabilirim. En sonunda kendim yaptım. Danıştım, manuallere baktım, bundan daha kötü bozamam dedim denedim yaptım. Şu an tek basışta dipte tutuyor. Eğer arka arkaya 2 kez basarsam pedal üstte sertleşiyor yere kapaklanıyor artık.

İzmir'den selamlar

Oğlunuza ve arabanıza maaşallah diyeyim, herşey gönlünüzce olur umarım, kolaylıklar...

:D slm.arkadaşlar bu arabayla uğraşırken insanın felsefi yanıda ortayamı çıkıyodur bilmem ama yeni sözler bulmaya başladım mesela ustanın kötüsü adamı meslek sahibi yaparmış... gibi ;D.evet ozcour arkadaşım seninde yazdığın gibi sorunu izmirde aramam bize daha yakın olduğu için daha mantıklı ben izmir off road da bi bakayım bu arada burada avrupa otolarla ilgilenen (binek tarz)bi ustam vardı en son sorularımdan bıktığı için aracı alıpgel bi bakalım demişti neticede almaya gittiğimde teker merkezlerinin pistonlarını tornalatıp doğan slx merkezlerinin içine monte ederek temelli frenin içine etmişti.öylecede duruyor :D.eskiden senin frenler gibi pompaladıkça şişiyordu pedalda yükseliyordu ama 4 teker değilde ön tekerin biri tam diğeri hafif tutuyordu arkalarıda körleştirmişlerdi.

abi her şeyi orjinalindeki gibi tutarsan durmaması gibi bir durum olacağını sanmıyorum. Bence sana 4 tane yeni fren alt merkez yolu gözüküyor :smiley: 25 erden 100 lira gibi bir fiyatı vardı. Normalinde arkalar 1 " çapında önler 1 1/8 çapında. Ben bu şekilde almışıtım ama Tüv'ün test cihazında arkalar biraz daha iyi çıktı. bence 4 tane 1" de alsan olur diye düşünüyorum, hem küçük merkez, üst merkez de küçük olduğu için daha rahat doldurur diye düşünüyorum, hatta merkezleri değiştirmişken üst merkezi de elden geçirtin ya da değiştirebilirsiniz. 5 tane merkez yaklaşık 150 lira gibi bir maliyeti var gibi.. Bir abimiz de eski Ford minibüslerin alt merkezleri oluyor demişti, ne derece doğru bilmiyorum ben LR parçacısından almıştım.

fren için yapılanları ve üstünde ne olanları söyleseniz buradaki abilerim daha iyi yardımcı olurlar

Herkeze selam:smiley:.En sonunda arabamın fren sorununu hallettim.Böyle basit bi teknik sorunun en azından benim aracımda bu şekildeydi çözümsüz gibi algılanıp modelin kötülenmesini anlıyamıyorum.Arkadaşlar benim frenlerin tutmamasının nedeni fren pedalının üzerindeki saç kutu içindeki merkezin ayar civatasının uzun olması ve bu saca deymesi nedeniyle frenimin bir defa basılışından dolayı devamlı merkezin kendi kendine pompalamasıymış.İşin özü bu saç kutusunu merkez çükünün rahat hareket edebilmesi için arkasını yardığınızda sorun çözülüyor.seri II A LAND'ı olup fren sorunu yaşayıp çok sevdiği aracını bile satmayı düşünen arkadaşlara önemle duyurulur.günün sözü azmeden derviş muradına ermiş:smiley:)).Herkeze saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,095
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR