Düşsüz Karavan ! ?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Doğrucu Davut Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,442
Büyük beyaz adam kendisiyle çok övünebilir. Ancak kampları çevirip çarkları döndürenler aslında haftasonu kampçılarıdır. Haftasonu kampçılığı benim için de vazgeçilmez bir uğraş. Bunu yapmayı çok seviyorum.
 

Konya‘nın ilçelerinden Taşkent’den geçmiştim. Şimdi hatırladım.
Yeni Bosna da gerçekten Bosna dan gelenler yaşıyordu.
1864 yılı öncesi ve sonrası bizim yaşadığımız Kuzey Kafaksya bölgesinden Osmanlıya gelmek zorunda bırakılan yaklaşık 1 milyon sürgün insanı yerleştiği yerlere kafile olarak geldiler ve Cumhuriyet dönemine kadar köylerinin ismi Rusya da ki isimleri ile aynıydı. Cumhuriyet sonrası isimleri değiştirilmiş olsa da biz 160 yıl sonra kendi aramızda eski isimlerini kullanıyoruz. ( !980 sonrası doğan yeni nesil hariç )

Başlıktan uzak olsa da konuya girersek. Biz iki en fazla üç gün konaklamalı gezdiğimiz için Türkiye de yer bulma sıkıntısı yaşamıyoruz. Ama arka arkay dizili karavanlar ve mülteci kampı görünümlü yerlere tahammül edemiyoruz.

@Dogrucu Davut 'un ifade ettiği gibi Türkiye şartlarında ve şehirlerimizin altyapısı gereği Karavanlar için mutlaka park yeri sahipliği belgesi yada park alanı anlaşma kontratı olan bir düzenleme olmadığı takdirde ortalık çok karışacak.
Uygun alanı olan yakıt istasyonlarına 2-3 araçlık karavan park yeri, ve wc boşaltma üniteleri şartı.
Tüm otoyollarda pislikten girilmez hale gelmiş bazı ceplerin karavan dinlenme yeri olarak işaretlenmesi ve düzenlenmesi.
Sahil kentlerinin giriş ve çıkış noktalarında, toplu ulaşıma yakın bariyerli gün kısıtlaması olan karavan parklarının hızla oluşturulması.
Yakın zamanda kira problemi yaşayan sürekli karavan yaşantısına geçecek olanlar için karavan yaşam alanlarının açılması.
İvedi bir durum.
 
Son düzenleme:

Kıyı bölgelerinde durum kötü.

Yerel yönetimler çingen çadırı muamelesi yaparken, uzun süreli karavancılar tren vagonu misali yan yana dizilme derdinde.

Kamp alanı kültürüm yok ama dışarıdan bakıldığında onlarda da mülteci kampı görüntüsü oluşabiliyor.

En rahat gözden ve merkezi yerlerden uzak noktalarda durmak. Bunun için en güzeli Google Amca'nın Earth ve atlas.harita.gov.tr yi tavsiye ederim.

Kültür Bakanlığın yerel yönetimlere yazdığı resmi yazısı mevcut aslında ama tıklayan yok.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,458
Mesajlar
1,518,182
Kayıtlı Üye Sayımız
172,113
Kaydolan Son Üyemiz
KhanDeep

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst