Karavanların Muayene - Sigorta- Tescil Sorununun Çözümü

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ertunk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,208
Deveye sormuşlar boynun neden eğri?
Nerem doğru ki! Demiş.

Ruhsatınız doğru fakat hatalı.
Siz şase aldınız. 750 Kg üstü olduğu için imalatçı O2 kategorisi bu römorku trafiğe tescil ettirirken DC Koduyla sizin de bahsettiğiniz gibi bir üst yapı kodu belirterek tescil ettirmesi gerekiyordu.

Üstünde herhangi bir yapı olmadığından ruhsatın sadece Römork (DC) Olarak tescili gerekirdi.

Mevzuatta Römork (DC 99 Caravan) diye bir tanımlama yok. Vatandaş sallamış kayda geçen de bilgisizlikten yemiş.

Bu ruhsatla Römork Karavanı yurtdışına çıkarttığınızda sahtecilikten başınızın derde girmesi dahi olasılık dahilinde. Yalan beyandan araç kaçakçısı suçlamasına maruz da kalabilirsiniz zira AB müktesebatında böyle bir kod yok.

Olması gereken, izlenmesi gereken yol; Ruhsat Römork DC olarak yük nakli hususi çıkarılacaktı.

Üst yapı bitince tıpkı motor karavan tadil tescili gibi üst yapı projesi ile Tip Onaya başvurulup cins değişikliği başvurusu yapılması gerekirdi.

Üst yapıyı projesine uygunluk testini yaptıktan sonra size yeni tip onay belgesi verilecektir.

O belge ise Römork Karavan SE olacaktır.

Bu belgeyle ruhsat çıkardığınızda cins bölümüne Römork Karavan SE yazılacak kullanım amacına da kişisel görüşüm Sadece Hususi yazılması uygun olacaktır ziea römork karavanda yük ve yolcu taşınamaz. Sadece tanımlanan iç yapı donanımı taşınabilir. Aslında ISO standardında bunun tanımı açıkça yer almakta ama para verip standardı satın almak gerekiyor o da sizin gibi ticari firmaların yapacağı iş.

Umarım yeterince açık ve anlaşılır aktarabilmişimdir.

Küçük bir not koymak isterim; Ben hukukçu, bürokrat, müşavir vs değilim. Sıradan bir adem oğluyum. Arzu ederdim ki bu sorunlar için karavancı avukat ya da bürokratlar konuya el atıp çözümü için bu kadar geç kalınmasaydı.

Rrr
 

Konu gayet açıklayıcı Hakan hocam 👍

Motokaravanlardaki tescil sorununu aşağıdaki açıklama özetliyor.

Benim tescilin detaylarını telefonda müsait olduğunuz bir zamanda size anlatacağım 🙂

Tablo
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,945
Kayıtlı Üye Sayımız
172,091
Kaydolan Son Üyemiz
Engin Koygun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst