Duster 1.5 Dcı'nin Servis Bakımları ve Yapılan İşlemler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kahraman1520 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 74,288

kahraman1520

Kamp I
Arkadaşlar piyasada duster kullananlar çoğaldı ve belirli km ler de yapıldı. Ümit Bey yeni çıkanların 20000 km de servis bakımı olduğunu söylüyor.Bana 15000 bakımına gel demişlerdi ve şu an 13000 km deyim. Şu ana kadar 15000 bakımına giren oldu mu veya bizlerde 20000 km de gitsek garantide bir sorun çıkar mı. Acaba 20000 km de gidecek olanlarda 15000 de gidecek olan araçlarda versiyon farkı var mı. Bir de bu bakımlarda neler değiştiriliyor.Servisler arasında ücret farkı var mı bu gibi konuları burada paylaşalım

Etiketler
Ynt: Duster 1.5 Dcı'nin Servis Bakımları ve Yapılan İşlemler

kahraman1520' Alıntı:
Arkadaşlar piyasada duster kullananlar çoğaldı ve belirli km ler de yapıldı. Ümit Bey yeni çıkanların 20000 km de servis bakımı olduğunu söylüyor.Bana 15000 bakımına gel demişlerdi ve şu an 13000 km deyim. Şu ana kadar 15000 bakımına giren oldu mu veya bizlerde 20000 km de gitsek garantide bir sorun çıkar mı. Acaba 20000 km de gidecek olanlarda 15000 de gidecek olan araçlarda versiyon farkı var mı. Bir de bu bakımlarda neler değiştiriliyor.Servisler arasında ücret farkı var mı bu gibi konuları burada paylaşalım

Servise sorduğumda 1 Ocak 2011'den sonra satılanlar 20.000km'de, 2011 öncesi satılanlar 15.000km'de bir bakıma girecekler ve ikisinin de ilk bakım fiyatlarının 290TL olduğunu söylemişti. Bu fiyat biraz pazarlıkla düşebilir tabi.

Her Bakımda yapılan temel işlemler şunlar:

1-Kasa altı, tekerlek davlumbazları, açılır mekanizmaların, kayışların genel kontrolü
2-Yağ Boşaltma ve doldurma
3-Egzoz hattının gözle kontrolü
4-Debriyaj kavrama mesafesinin kontrolü
5-Balata veya Disklerin gözle kontrolü
6-Fren devrelerinin sızdırmazlığının gözle kontrolü
7-Takviyeli Direksiyonun kontrolü
8-Ön ve arka cam yıkayıcılarının kontrolü
9-Soğutma devresinin kontrolü
10-Hidrolik debriyaj devresinin kontrolü
11-Kauçuk körüklerin durum kontrolü
12-4x4 modeller için tekerleklerin yerlerinin değiştirilmesi (Ön sol teker arka sola, arka sağ teker ise ön sağa konur)
13-Lastiklerin durum ve basınç kontolü
14-Supap kapaklarının mevcut olduğunun kontrolü
15-Stepnenin durum ve basınç kontrolü
16-Ön ve arka amortisörlerin gözle kontrolü
17-Ampullerin kontrolü ( Far, Sinyal, Stoplar)
18-Akü şarzının durum kontrolü
19-Ön cam ve dikiz aynlarının durum kontrolü
20-Ön ve arka cam sileceği fırçalarının durum kontrolü
21-Güvenlik ve bakım etiketlerinin doğru yerleştirildiğinin kontrolü
22-Elektronik beyinlerin teşhisi

Yukarıdakilere ek olarak ilk bakımda

1-Polen Filtresi değişimi
2-Hava filtresi değişimi
3-Yağ ve yağ filtresi değişimi ( Konulan yağın Normu RN 0710 veya RN 0720 derecesi ise 5W40)
4-4x4 araçlarda ayrıca her 2 motor yağ değiştirme aralığında Tranself Universal FE 80W90 numara arka diferansiyel yağı konularak bakım yapılmış olur

Saygılar

sevgılı umit erkan rektıfıyecılık yaptıgım donemlerde 5000 km kıstası getırırdık fakat yag teknolojısının gelıstıgı bu donemlerde 10.000 15.000 ve sımdıde20.000 km denıyor.Ben bunu cok dogru bulmuyorum neden dersenız yag bellı bır zamandan sonra kararmaya ve balcıklasmaya baslıyor asınan metallerın bıraktıgı tortu yagın ıcınde zıft gıbı oluyor ve bır zaman sonra kaydırıcı ozellıgınden cıkıp kazıyıcı ozellıgıne kavusuyor onu ıcın ben yınede 10 ıle 13000 km arası dıyorum suan 10 .000 deyım 3000 km sonra servısteyım benı kımse tutamaz :D bu arada vıdeonu ızledım duster harıkalar yaratmıs

normalde diesel araçlar 10.000km de bakıma girerdi şuan bir çok diesel araç 15.000km de bakıma giriyor. ancak benzinli araçların 15.000km de bakıma girdiğini düşünürsek bir diesel aracın 20.000km bakımı bence imkansız gibi birşey. 15.000km geçilmemeli bence. bu arada araca koyulan yağ abimizinde dediği gibi 1 yıl gibi bir süreden sonra balçıklaşmaya başlıyor. iyi akşamlar dilerim.

Şu anda birçok dizel aracın bakım aralıkları 15.000'den 20.000km'ye çıkmış durumda zaten. Yani Duster'a ait bir gelişme değil bu. Yeni Doblo'lar bile 20.000km'de bir bakıma giriyor. Bu olay gelişen yağ ve motor teknolojisi ayrıca yakıt kalitesi ile alakalı bir durum olsa gerek.

evet yağ teknolojisi ile ilgili birşey ama 20.000de süper yahu. bizim Octavia 15.000de giriyor bakıma kıskandım haa.. :D

Bu gün 15000 bakımını yaptırdım.
Motor yağı.
Yağ filtresi.
Hava filtresi.
Polen filtresi.
Değiştirildi.Ayrıca Dacia ya özel 200 tl ve üzeri harcamada park sensörü hediyesi vardı. Ben park sensörünün fiyatının bakım ücretinden düşürülmesini ve takılmamasını istedim. Bana bu durumda 30 tl indirim yapabileceklerini söylediler. Ben de indirimden vazgeçip park sensörünü istediğim zaman kendi aracıma veya başka bir renault araca ücretsiz takma karşılığnda aldım. 15000 bakımı 290 tl tuttu. + park sensörü hediye ettiler.

kahraman1520' Alıntı:
Bu gün 15000 bakımını yaptırdım.
Motor yağı.
Yağ filtresi.
Hava filtresi.
Polen filtresi.
Değiştirildi.Ayrıca Dacia ya özel 200 tl ve üzeri harcamada park sensörü hediyesi vardı. Ben park sensörünün fiyatının bakım ücretinden düşürülmesini ve takılmamasını istedim. Bana bu durumda 30 tl indirim yapabileceklerini söylediler. Ben de indirimden vazgeçip park sensörünü istediğim zaman kendi aracıma veya başka bir renault araca ücretsiz takma karşılığnda aldım. 15000 bakımı 290 tl tuttu. + park sensörü hediye ettiler.

Park Sensörü hediye etmeleri çok güzel :smiley:

sevgılı umit erkan rektıfıyecılık yaptıgım donemlerde 5000 km kıstası getırırdık fakat yag teknolojısının gelıstıgı bu donemlerde 10.000 15.000 ve sımdıde20.000 km denıyor.Ben bunu cok dogru bulmuyorum neden dersenız yag bellı bır zamandan sonra kararmaya ve balcıklasmaya baslıyor asınan metallerın bıraktıgı tortu yagın ıcınde zıft gıbı oluyor ve bır zaman sonra kaydırıcı ozellıgınden cıkıp kazıyıcı ozellıgıne kavusuyor

Her ne kadar bakım süresi teknik olmaktan çok politik/ticari bir karar olsa da bu yoruma katılıyorum.
Neden mi? Bu kadar para verip aldığınız aracı niye riske atasınız ki. Yağ+filtre çok mu pahalı sanki. Servis 20bin diyorsa kendisi açısından 20bindir. 20binde bir para almak istiyordur işyeri yoğundur çok adam çalıştırmak istemiyordur böylesi daha karlı gelmiştir. Garanti süresi bitene kadar 20binde bir bakım yapmak durumu idare etmeye yetiyor olabilir, sonrası allah kerim bize ne zaten o saatten sonra kimse aracını yetkili servise getirmiyor demiş bile olabilirler. Ben gider dışarıda değiştiririm en geç 7-8 binde bir.
Bu arada kilometre saati yağın bozulma süresini doğru dürüst ölçmez çünkü yağ sıcaktan bozulur ve bu nedenle motor sıcaklığı ile ve motor çalışma süresi ile alakalı bir durumdur. Her sabah kısa yolculuklar yapar, aracı çalıştırıp motor daha doğru dürüst ısınmadan yol biter kapatırsanız da asitleşir. Siz uzun yolda kullanıyorsunuzdur 20bin hatta belki duruma göre 30bin bile dayanıyor olabilir. Yüksek sürat sebebi ile aynı km içinde motor çok daha az zaman çalışmıştır. Bir başkası şehir içinde kullanıyordur her sabah dur kalk trafiğine sokuyordur onun aracının yağı 10bin km de bozulabilir, çünkü saat hesabıyla daha fazla çalışmıştır. Bu nedenle bazı firmalar 10bin km/6 ay (hangisi önce gelirse) şeklinde çift kriter koyarlar. Tabi bunu herkese anlatamazsınız. Araç 6 aydır yerinde duruyor neden bakım yaptırayım ki der bazı müşteriler. Verilen bu sürenin sadece bir tahmin olduğunu anlamazlar şikayet ederler. Sonuçta bu bir servis politikası ve herkesi memnun edemezsiniz. Kimi kısa bulur kimi uzun bulur. Aracınızı nasıl kullandığınızı da sizden daha iyi bilen olmaz. Tabi bütün bunlar kullandığınız yağa ve yağ filtresinin kalitesine de bağlı. Mineral yağ koyarsınız belki 5000 km bile zor dayanır. Tam sentetik yağ koyarsınız teorik olarak çok uzun ömürlüdür ama yağ filtresi o kadar dayanmıyorsa yine sorun olur.

selam arkadaşlar benim 15 bin bakımı da 350 tl tutmuştu neden farlı acaba ben 1 ay önce yaptırmıştım hemde park sensörü olayını bilmiyordum ama yine de 30 lira indirimde yaptıkları fiyat bu... fiyat farkı da enteresan ?

ertansahin' Alıntı:
selam arkadaşlar benim 15 bin bakımı da 350 tl tutmuştu neden farlı acaba ben 1 ay önce yaptırmıştım hemde park sensörü olayını bilmiyordum ama yine de 30 lira indirimde yaptıkları fiyat bu... fiyat farkı da enteresan ?

Sizin mazot filtresi de değişmiş olmalı. Bana mazot filtresinin her 30000 km veya 2 yıl da bir değiştirilmesi gerektiği söylendi. Ayrıca park sensörü hediyesi 24-30 nisan arasında geçerli bir kampanyaymış.

Sayın katılımcılar,

Benim kitapta her 20000km de bakım yazıyor.
Acaba ilk 5000km veya ilk 10000km de sadece motor yağı ve yağ filtresini değiştirmek iyi olur mu? Yoksa fuzuli bir masraf mı olur?
Değerli görüşleriniz lütfen.

cem.321' Alıntı:
Sayın katılımcılar,

Benim kitapta her 20000km de bakım yazıyor.
Acaba ilk 5000km veya ilk 10000km de sadece motor yağı ve yağ filtresini değiştirmek iyi olur mu? Yoksa fuzuli bir masraf mı olur?
Değerli görüşleriniz lütfen.

Bence gereksiz olmuş olur, bu motorlar 20.000km'de bir bakıma ihtiyaç olacak şekilde yapılmıştır. Ama......, motorun kullanım süresinin en az %50 si rölantide çalışmışsa, katedilen mesafenin en az %50'si 30km'den düşük hızda kullanılmışsa, mesafelerin en az %30'unun 500kg'den ağır bir römork veya karavan çekerek katedilmişse, Tozlu bir bölgede kullanım durumunda ( Şantiye veya yılda 1000km'den fazla ağır yol şartlarında kullanım) parça veya sıvı değiştirme periyotlarının sıklaştırılması önerilir ;) Özellikle çok tozlu yerlerde kullanımlarda hava filtresi kontrol edilmeli veya her 10.000km'de bir değiştirilmeli.

Ümit bey verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Beni düşündüren rodaj sırasında yağa karışan çapakların ileriye dönük bir problem yaratıp yaratmayacağı konusu idi. Bu nedenle diğer bakımları öngörülen zaman/km de yapmak, ancak ilk yağ/filtre değişimini öne çekmek fikrine kapılmıştım.
Malum eski teknolojilerde ilk 1500km veya 5000km de yağ/filtre değişimi yapardık çapakları temizlemek adına.

Tüm arkadaşlara emniyetli sürüşler...

Bu arada dci motorlar için hava filtresinin öneminin büyük olduğunu okudum. 20000km beklemeden değiştirmeyi tavsiye etti eski ustam. Ben de internette nasıl değiştirileciğini buldum. Fransızca ama resimlerden anlaşılıyor.

http://www.forum-auto.com/les-clubs/renault-clio/sujet293605.htm

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,976
Kayıtlı Üye Sayımız
166,728
Kaydolan Son Üyemiz
yavuzra

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.