Duster 4x4 110 BG Hakkında Görüşleriniz.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan murat2833 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,754

murat2833

Yeni Üye
suzuki grand vitara 1.9 ddsi aracım var şehir içinde sakin ,fazla devirli kullanmama kosullarında 8.6 civarında yakıyor bilmiyorum duster ın 4x4 110 bg leri nasıl şehir içinde yakıt konusunda fakat aracımın vergisi yüksek duster vergisi düşük hemde yakıtta daha az yakcagını düşündüğüm için duster alsammı diye düşünüyorum. bu konuda sizlerden bilgi öneri almak istedim.

Etiketler

benimkide 8.7 göstriyor. peki siz hangi modda kullanıyorsunuz. mesela grand vitarada 3 mod var hepsi 4 çeker ama sürekli kullanılan %47ye %53 çekiş oranı diğer 2 mod ise daha ağır dusterda 2 çekerde var sanırım siz bu 8.5 yakıt değerini hangi mod da alıyorsunuz.

anladım eger istanbulsa doğaldır fazla yakıt. ben mersinde bu değeri görüyorum ama 1 ay önce istanbuldaydım o zaman benim yakıtta 10- 11 civarına çıkmıstı.
yani benim düşüncem duster ın motoruda daha düşük agırlık bakımındanda daha hafif sanırım o yuzden duster alınca yakıtın düşük değerlerde olmasını isterim yani 7- 7.5 i geçmesini istemem

murat2833' Alıntı:
peki hiç şehir dışı denedinizmi eger denediyseniz yakıt nasıl sehirdısında hıza göre tabi
ilk aldığımda sakarya inegöl istanbul 800 km yaptım 7,7 yaktı .ortalama hız 120-130 arası idi.fakat kullananlar km artıkca düşeceğini söylüyorlar...

anladım dediğiniz gibi bazı yorumlara baktım yakıtla ilgili belli bir km den sonra yakıt düşüyormus hatta bazı kişiler baya düşük değerler vermiş öyle oluyorsa güzel gerçekten :smiley:

devit3' Alıntı:
ilk aldığımda sakarya inegöl istanbul 800 km yaptım 7,7 yaktı .ortalama hız 120-130 arası idi.fakat kullananlar km artıkca düşeceğini söylüyorlar...
bu arada siz bu değerleri yol bilgisayarndan mı yoksa ne kadar mazot aldım kaç km gittim gibi kendinz mi hesaplıyorsunuz. genelde yol bilgisayarları tam sonuç vermiyor..

murat2833' Alıntı:
bu arada siz bu değerleri yol bilgisayarndan mı yoksa ne kadar mazot aldım kaç km gittim gibi kendinz mi hesaplıyorsunuz. genelde yol bilgisayarları tam sonuç vermiyor..
Yol bilgisayarı değerleri. mazot alıp deneyeyim diyorum , yüzümüz yumuşak arabayı arkadaşlara emanet veriyoruz mazot alıyorlar hesap karışıyor..

murat2833' Alıntı:
benimkide 8.7 göstriyor. peki siz hangi modda kullanıyorsunuz. mesela grand vitarada 3 mod var hepsi 4 çeker ama sürekli kullanılan %47ye %53 çekiş oranı diğer 2 mod ise daha ağır dusterda 2 çekerde var sanırım siz bu 8.5 yakıt değerini hangi mod da alıyorsunuz.
DUSTER şanzımanı ile GrandVitara şanzımanı arasında fark var.Grand Vitara daha iyidir.

Duster sürüş konforu ile GrandVitara sürüş konforu arasında çok fark var.Grand Vitara daha iyidir.

Yakıt ekonomisine gelirsek.Duster grand Vitara dan daha ekonomiktir.

Uzun süre Suzuki kullandıysanız .Duster sizi hiç bir zaman memnun edemez.Bir sefer direksiyondan çok rahatsız olacaksınız.

Yok kardeşim benim için bunlar önemli değil ,ben yakıt ekonomisine bakarım diyorsanız.Gözü kapalı DUSTER alın...Tepe tepe kullanın.Hiç bir sorun yaşamazsınız.

Çünkü bu aracı aldığınız an ,her eksikliği kabul etmiş olursunuz.Ben öyle yaptım.Halada yapıyorum.Tepe tepe kullanıyorum...

devit3' Alıntı:
Yol bilgisayarı değerleri. mazot alıp deneyeyim diyorum , yüzümüz yumuşak arabayı arkadaşlara emanet veriyoruz mazot alıyorlar hesap karışıyor..
anladım o zaman mazot alıp ta denense daha düşük çıkar, teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.

Öztürk FX' Alıntı:
DUSTER şanzımanı ile GrandVitara şanzımanı arasında fark var.Grand Vitara daha iyidir.

Duster sürüş konforu ile GrandVitara sürüş konforu arasında çok fark var.Grand Vitara daha iyidir.

Yakıt ekonomisine gelirsek.Duster grand Vitara dan daha ekonomiktir.

Uzun süre Suzuki kullandıysanız .Duster sizi hiç bir zaman memnun edemez.Bir sefer direksiyondan çok rahatsız olacaksınız.

Yok kardeşim benim için bunlar önemli değil ,ben yakıt ekonomisine bakarım diyorsanız.Gözü kapalı DUSTER alın...Tepe tepe kullanın.Hiç bir sorun yaşamazsınız.

Çünkü bu aracı aldığınız an ,her eksikliği kabul etmiş olursunuz.Ben öyle yaptım.Halada yapıyorum.Tepe tepe kullanıyorum...
bugun bi arkadaşın 4x2 sini kullandım kalkışlarda atak ayrıca düşük devirlerde de iyi toparlıyor bence bu konuda vitardan daha iyi geldi bana ama kalkısta gaza yüklendiğimde önden kayma yapıyor bununda 4x4 auto modda olmycagnı düşünüyorum. iç görünüş ve donanım eksik kalıyor tabi ama benim için çokta olmazsa olmaz değil bu arada süspansiyonlarda suzukiye göre yumusak sarsıntılarda daha iyi hosuma gitti.
genel olarak aklıma takılan bu arabada auto modda yakıt durumu nasıl olur bazı yazılarda 8 küsülü değerleri görünce biraz düşündürdü açıkcası tabi bu sürüş koşullarına göre değişebilir. birde bazı yazılarda şanzumanda yok işte orta kilit ön aks arka aks baglanyomu falan diye gördüm pek bi bilgim yok bu konuda, bu açıdan bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR