Duster 4x4 110 BG Hakkında Görüşleriniz.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan murat2833 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,754
90bg 110bg'den bir nebze daha az yakıyor, 4x2 ise 4x4'den ölçülebilir şekilde daha az yakıyor diye biliyorum.

Amaç ekonomi ise Duster'ın üzerine SUV yok. Ekonomisi sadece yakıtta değil, vergi, bakım ve kaskoda da kendini gösterecektir.

Ne var ki, Vitara JLX HDI'den geçen yeni bir Duster 4x4 kullanıcısı olarak araca hala ısınamadığımı, kullanımını rahatsız bulduğumu söyleyebilirim. O plastik döşeme kokusu 3 ayda hala geçmedi. Koltuğu berbat, gaz pedalı ve direksiyon tepkileri pek sert ve huysuz. Sakin bir kullanıcı iken Duster'la birlikte sık sık asabi sürücü haline geliyor, tehlikeli kullanıyorum. Duster yaptığı hızı ve tehlikeleri sürücüye hissettirmiyor. İlk zamanlar 80'le gittiğimi sanıp aslında 120 gittiğimi farkedip yavaşlamaya çalıştığım oluyordu, hala öyle bazen. 90 bg böyle ise 110 bg nasıldır düşünemiyorum.

İkisi de bir yerden ötekine götürür, ama kısaca (Grand ya da JLX) Vitara ve Duster bambaşka ruhlarda iki araç. Kullandığınız Grand Vitara sık arıza yapmıyorsa sadece ekonomisi için değiştirilir mi, iyi düşünmek, her şeyden önce bir test sürüşü yapmak gerekir.

Etiketler
aralık 2012' de 4x4 110 beygir dusterı sıfır aldım devamlı köyden ilçeye (20 km lik mesafe) ve şehir içi akşama kadar devamlı 2 çeker modda yol bilgisayarı 7.0 gösteriyor. uzun yolda mesela Ankara Polatlı'dan Eskişehir'e giderken 5.6 yı gösterdi. auto moda alınca en fazla 0.5 fark oluyor. İnşallah yardımcı olmuşumdur iyi akşamlar.

turgut68' Alıntı:
90bg 110bg'den bir nebze daha az yakıyor, 4x2 ise 4x4'den ölçülebilir şekilde daha az yakıyor diye biliyorum.

Amaç ekonomi ise Duster'ın üzerine SUV yok. Ekonomisi sadece yakıtta değil, vergi, bakım ve kaskoda da kendini gösterecektir.

Ne var ki, Vitara JLX HDI'den geçen yeni bir Duster 4x4 kullanıcısı olarak araca hala ısınamadığımı, kullanımını rahatsız bulduğumu söyleyebilirim. O plastik döşeme kokusu 3 ayda hala geçmedi. Koltuğu berbat, gaz pedalı ve direksiyon tepkileri pek sert ve huysuz. Sakin bir kullanıcı iken Duster'la birlikte sık sık asabi sürücü haline geliyor, tehlikeli kullanıyorum. Duster yaptığı hızı ve tehlikeleri sürücüye hissettirmiyor. İlk zamanlar 80'le gittiğimi sanıp aslında 120 gittiğimi farkedip yavaşlamaya çalıştığım oluyordu, hala öyle bazen. 90 bg böyle ise 110 bg nasıldır düşünemiyorum.

İkisi de bir yerden ötekine götürür, ama kısaca (Grand ya da JLX) Vitara ve Duster bambaşka ruhlarda iki araç. Kullandığınız Grand Vitara sık arıza yapmıyorsa sadece ekonomisi için değiştirilir mi, iyi düşünmek, her şeyden önce bir test sürüşü yapmak gerekir.
dediğiniz gibi her acıdan ekonomik benm aracım 2008 model dusterın 2013 modelinin 2 katı vergi ödüyorum. grand vitara güzel arac donanım vs ama emekli oldum bunu satıp hem sıfır arac almıs olurum bununla kullanabildigmce giderim bunun yanında da biraz da artık ekonomik yönlerim olmuş olur

ramozan' Alıntı:
aralık 2012' de 4x4 110 beygir dusterı sıfır aldım devamlı köyden ilçeye (20 km lik mesafe) ve şehir içi akşama kadar devamlı 2 çeker modda yol bilgisayarı 7.0 gösteriyor. uzun yolda mesela Ankara Polatlı'dan Eskişehir'e giderken 5.6 yı gösterdi. auto moda alınca en fazla 0.5 fark oluyor. İnşallah yardımcı olmuşumdur iyi akşamlar.
değerler güzel hayırlı olsun bu arada kazasız belasız hayırlı sürüşler teşekkür ederim iyi akşamlar.

turgut68' Alıntı:

Bu arada yarın bayiye gidip bir test sürüşü yapcam dediğinz gibi bi bakalım, sizde alışırsınız artık bazı şeyleri kabullenmek katlanmak lazım.

Ne kadar dikkat edersen et şehiriçinde 8.0 den aşağıya düşmüyor düşeceğide yok herhalde 5000 km yi buldum kurum murum yapmıştır artık, şehirdışı daha kısmet olmadı bilemiyorum orasını bu yol bilgisayarının söylediği tabi . Tam dolu depoyla ışık yanana kadar her seferinde 750 km gidiyorum

troyexplorer' Alıntı:
Ne kadar dikkat edersen et şehiriçinde 8.0 den aşağıya düşmüyor düşeceğide yok herhalde 5000 km yi buldum kurum murum yapmıştır artık, şehirdışı daha kısmet olmadı bilemiyorum orasını bu yol bilgisayarının söylediği tabi . Tam dolu depoyla ışık yanana kadar her seferinde 750 km gidiyorum

maşallah sen daha yeni almamışmıydın arabayı, ne zaman olduda 5000 km yaptın..benim 8 ay oldu 8000 km de hala

8 OCAK 2013 de aldım 6300 kmde 100 tl ye 290-300 km yaptım en son sanki biraz düşmeye başladı gibi.istanbul şehiriçi tamamen.gerçi hava sıcaklığıda etkiliyor biraz..

depoyu fullemiştim, şu an yarım depoda, biraz daha km yapayım. sonra km lt hesabı yapacağım. şun an yol bilgisayarının ort. full şehiriçi 8,3 lt..bir de bu sakin sürüş profilinde...bir de çok asabi kullansam 9 u geçecek herhalde..

macmaneman' Alıntı:
depoyu fullemiştim, şu an yarım depoda, biraz daha km yapayım. sonra km lt hesabı yapacağım. şun an yol bilgisayarının ort. full şehiriçi 8,3 lt..bir de bu sakin sürüş profilinde...bir de çok asabi kullansam 9 u geçecek herhalde..
Yol bilgisayarına göre aynı yakıyoruz . 4x2 ile 4x4 ler arasında baya fark oluyor diyenler vardı gerçi ben 2W de kullanıyorum. Dostum senin ismin neydi yazmamışın

Yol bilgisayarına değil de aldığınız yakıt ve yaptığınız km'ye göre hesap yaparsanız karlı çıkarsınız. ;)

8-9 gün önce başka bir forum sitesinde bana mesaj atıp bilgi isteyen bir arkadaş ve aramızda olan yazışma :smiley:

yakıt.jpg

troyexplorer' Alıntı:
Yol bilgisayarına göre aynı yakıyoruz . 4x2 ile 4x4 ler arasında baya fark oluyor diyenler vardı gerçi ben 2W de kullanıyorum. Dostum senin ismin neydi yazmamışın

ismim engin bu arada,
depoyu fulledikten sonra yakıt deposundan gelen lok lok şeklindeki sesi bir kez daha tescil etmiş bulundum. muhtemelen hafta sonu depoyu yine fuller çıkan sonuçları bildiririm. sizlere bir sıkıntımı daha belirtmek istiyorum, son zamanda denizlide duster araçlar çok artmasına rağmen maalesef toplanıpda dağa taşa toprağa çıkamıyoruz...denizlide sanırım bu sayfayı ziyaret eden fazla insan yok...

macmaneman' Alıntı:
ismim engin bu arada,
depoyu fulledikten sonra yakıt deposundan gelen lok lok şeklindeki sesi bir kez daha tescil etmiş bulundum. muhtemelen hafta sonu depoyu yine fuller çıkan sonuçları bildiririm. sizlere bir sıkıntımı daha belirtmek istiyorum, son zamanda denizlide duster araçlar çok artmasına rağmen maalesef toplanıpda dağa taşa toprağa çıkamıyoruz...denizlide sanırım bu sayfayı ziyaret eden fazla insan yok...
50 litrelik depoya içine bölme yapmıyorlar ,çalkalanması çok normal

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR