Duster Alma Düşüncesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan quickcan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,748

quickcan

Kamp I
Yer
Ankara
merhabalar. adım Can, yaşım 16 aranıza Ankara'dan katılıyorum. şuanki aracımız skoda octavia 1.6 102hp. arabamızı 2004 kasım ayında almıştık şuan 39.000km de. babamın her zaman 4x4 lere bir merakı vardı. şu sıralarda yine depreşti. bizim arabayı satıp bir duster 1.5dCi 110hp 4x4 almayı düşünüyor.Aslında nissan qashqaide de gözü var ama 4x2 olduğu için ve o parayı hak etmeyeceği için vazgeçtik. kullanma amacımız şehir içi, şehir dışı, köy yolları ve ufaktanda arazi. sizce octaviayı satıp bu aracı almak mantıklı mı? artıları ve eksileri nelerdir? yardımlarınızı bekliyorum.

Etiketler

Ynt: Duster Alma Düşüncesi

quickcan' Alıntı:
merhabalar. adım Can, yaşım 16 aranıza Ankara'dan katılıyorum. şuanki aracımız skoda octavia 1.6 102hp. arabamızı 2004 kasım ayında almıştık şuan 39.000km de. babamın her zaman 4x4 lere bir merakı vardı. şu sıralarda yine depreşti. bizim arabayı satıp bir duster 1.5dCi 110hp 4x4 almayı düşünüyor.Aslında nissan qashqaide de gözü var ama 4x2 olduğu için ve o parayı hak etmeyeceği için vazgeçtik. kullanma amacımız şehir içi, şehir dışı, köy yolları ve ufaktanda arazi. sizce octaviayı satıp bu aracı almak mantıklı mı? artıları ve eksileri nelerdir? yardımlarınızı bekliyorum.

Eğer çok az dizel yaksın, vergisi az olsun, yedek parça sıkıntısı olmasın, ister 2 çeker ister 4 çeker özelliği olsun, güçlü ve mükemmel torklu olsun, konforlu ve geniş bagajlı olsun diyorsanız size 1.5dCi 110hp Duster 4x4'ü tavsiye ederim. Tam bir şehir ve arazi aracıdır.

Ben onun yerine daihatsu terios tavsiye ederim.
2010 model ekonomik sınıf 4x4 araçlar arasında donanımı daha iyi olan yok.
Eksiği dizel olmaması. Şehir içinde çok yol yapmıyorsanız iyi bir seçenek.

Terios'lar güzel ama sürekli 4 çeker olması ve çok benzin yakması, dizelinin olmayışı, küçük bagajlı oluşu işi bozan en büyük engeller

Terios'lar güzel ama sürekli 4 çeker olması ve çok benzin yakması, dizelinin olmayışı, küçük bagajlı oluşu işi bozan en büyük engeller

Bence 44bin lira verip sıfır araç alanı bozmaz. :D Sürekli 4 çekeri bilmem ama bütün benzinli araçlar biraz yakar. Ben lpg taktırdım.

Şu gaz işi pek de hoş gelmiyor bana baylar; ne de olsa uçan-kaçan bir şey.

Hiç ısınamadım şu gaza vesselam.

Mesela yolda gaz bitti; bidonla taşınamaz.... ;D

Dizel dizel; en iyisi eurolusu ;)

İnsanlarda genelde "Bir araca eğer çok para vermişşsen benzinini de ödemek sıkıntı olmaz gibi" bir düşünce var. Neden sıkıntı olmasın ki. Bence insanlar bir araca verdiği paradan ziyade yakıta verdiği parayı daha çok düşünüyor. Benzinin lt'si 4 TL olduğu günümüzde kim yakıtı düşünmez ki. Aracın fiyatı ne olursa olsun az yaksın yeter ;)

Şu gaz işi pek de hoş gelmiyor bana baylar; ne de olsa uçan-kaçan bir şey.

Ben de sevmem ama idare ediyoruz. Dacai'ya söyleyin 5-6 seneye kadar dizel otomatik vitesli olanı yapsın (eşim düz vites kullanamıyor ;)). Orta diferansiyel kilidini de koymayı ihmal etmesin (Bu 4x4 değil miydi neden çamura battık demeyelim). Arkaya bi de LSD kilit koyarsa tam süper olur. Bunları yaparsa ve 5 seneye kadar Duster sahipleri şikayet listesini buraya döktürmemiş olursa tamam olmuş bu deyip almayı düşünürüz. Yoksa boşver dizeli teriosta hem orta diff kilidi hem de lsd var, 1.5lt lik motor da çok yakmaz herhalde deyip Terios'dan yana kullanmayı düşünüyorum tercihimi.

Valla sayın olasılıksız, para da sizin, tercih de; herşey gönlünüze göre olduktan sonra sorun yok.

Ama şöyle de düşünmek lazım: Arabaları hanımların işgalinden kurtarmanın yollarından biri de, onların kullanmakta zorlanacakları bir araba almak... ;D

Ama şöyle de düşünmek lazım: Arabaları hanımların işgalinden kurtarmanın yollarından biri de, onların kullanmakta zorlanacakları bir araba almak... Grin

O da doğru da vakti zamanında ben bir toyota yaris almış bulundum, dizel düz vites. Onu çok az yaktığı için ve toyotalar oldukça uzun ömürlü aletler olduğu için satmak istemiyorum ve düz vites olduğu için mecburen kendim kullanıyorum. Dolayısı ile 5-6 sene sonra muhtemelen eşime araba alıyoruz bana değil :D Yoksa tabi ki yerden yüksek arabaları hanımlardan, hanımları da yerden yüksek arabalardan kurtarmak lazım, gerçi virajlara kaçla girmek gerektiğini anlamaları çok uzun sürmüyor ve otomatik vitesli olduğu sürece kullanabiliyorlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,198
Kayıtlı Üye Sayımız
167,070
Kaydolan Son Üyemiz
lycianwayturkey

Çevrimiçi üyeler