<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Duster Araç içi Ses Karşılaştırmalı Test Sonuçları </b><br />
<br />
burhan bey merhaba , yanıldığınız bir konu var. Rüzgar tüneli kullanımı.<br />
<br />
Rüzgar tüneli araçların genel ses düzeyini ölçmek için kullanılmaz. Öncelikle araç aerodinamiğini iyileştirmek ve örneğin BMW nin dikiz aynalarındaki pütürler gibi ufak dokunuşlarla rüzgar sesini azaltmak amacıyla kullanılır.<br />
<br />
Dolayısı ile aracın sessizliği vs için yapılan testler farklı ve onlarda lastik sesi de , motor , rüzgar vs hesaba katılıyor...<br />
Hatta belki bazı kaynaklarda rastlayabilirsiniz , işte Mercedes Michelinin şu serisini % 0,3 luk yakıt tasarrufu ve kabine yansıyan ses seviyesinde 0,15 desibellik düşüş sağlıyor diye.<br />
<br />
Bir de şu noktayı yanlış anlamışsınız , ben her araçta lastik tipi aynı mıydı derken zaten 15 , 17 inch vesaire onu kastetmiyorum.Veya hepsinde dört mevsim lastik olmalı demiyorum. Fabrika çıkışında takılan lastik olması yeterli , zaten siz de öyle olduğunu belirtmişsiniz problem yok o konuda. Bazı Hyundailerde michelin geliyor (aynı model accent da bazılarında Kumho) bu bile iki aracın ses seviyesini değiştiriyor. Lastikleri fabrika çıkışı Bridgestone olan biri yenileme sırasında yumuşak hamurlu Michelin tercih ederse aynı matka aynı model belki de aynı kilometredeki araçların ses seviyesi değişir.<br />
<br />
Velhasıl kelam siz elinizden geleni yapıyor ve sonuçları da paylaşıyorsunuz , güzel , kendi adıma teşekkür ederim ama bana göre sonuçlara etki eden bu faktörleri kontrol edemeyeceğiniz için sonuçlar pek bir anlam ifade etmez. Özellikle zaten araçlar arasında 15-20 değil 3-5 desibel fark olduğu göz önüne alındığında.</div>