Duster "REKOR YAKIT" Tüketimleri (Resimli)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Karadeniz Otoyolu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 96
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 45,704
Ynt: Duster "REKOR YAKIT" Tüketimleri (Resimli)

youngsun' Alıntı:
1400 km mi? Depo kac litre mazot aliyor. Ben hic 50den fazla alamadim.

66 Litre doldurduğum oldu. Bilemiyorum ama depodaki yakıtı tam olarak sıfırlasaydım belki birkaç litre daha alabilirdi. Depoda yakıt vardı ki araba çalışır vaziyette benzinciye gittim.

Pompa yakıtı doldururken köpürmeden dolayı tık deyince yavaş yavaş doldurmaya devam ediyorum. Kapağa kadar taşacak kadar dolunca 66 litre yapıyor.

Etiketler
yakıt

Karadeniz Otoyolu' Alıntı:
66 Litre doldurduğum oldu. Bilemiyorum ama depodaki yakıtı tam olarak sıfırlasaydım belki birkaç litre daha alabilirdi. Depoda yakıt vardı ki araba çalışır vaziyette benzinciye gittim.

Pompa yakıtı doldururken köpürmeden dolayı tık deyince yavaş yavaş doldurmaya devam ediyorum. Kapağa kadar taşacak kadar dolunca 66 litre yapıyor.

Çok sakin.
3 Şeritli yolda kırmızı ışıkta duracaksam en sağ şeride yanaşırım ki, yavaş kalkacağım için trafiği engellemeyeyim.
Mümkün mertebe, yüksek viteste düşük devirde giderim.
Milletin 3.viteste yüksek devirle gittiği düz bir yolda ben 5.viteste gidiyorumdur heralde.
1.Viteste arabayı kaldırırken, gaza dokunmak veya dokunmamak arası hafifçe belli belirsiz bir gaz verip saniyesinde 2.vitese takarım.
Asla ve asla 2000 deviri geçmem (Rampa yukarı, yüksek sürat ve yüklü durumlar hariç tabi)

bugün depoyu doldurdum geliş gidiş 122 km yol yaptım. % 5 civarı şehiriçi , % 95 şehirdışı inişli çıkışlı bir yolda ortalama 90 km . hızla devir saati 1900 - 2100 arası . dönüşte aynı pompadan tekrar fulledim 15 tl yani 3.5 lt. aldı ve tık dedi burada motorin 4320 tl . aynı pompadan aldığım için hızı vs. aynı olacağı için sağlıklı bir ölçüm gibi geldi . bu sonuca göre sanırım 100 km.de yaklaşık 12 tl yakıyor bu doğruysa bu araç yakmıyor

fabrika verilerinde 50 litre diyor depo ..nasıl bir ekleme yaptınız depoya ..

eklemeye gerek yok tık dedikten sonra 20 lt.ye kadar alıyor , ama ben tık dediği yerde bırakıyorum oda sanırım 50 lt.ye tekabül ediyor

BIM01' Alıntı:
fabrika verilerinde 50 litre diyor depo ..nasıl bir ekleme yaptınız depoya ..

Ekleme yok. Duster'de yakıt deposu 70. lt. Sanırım yedek depo denilen bir depo mevcut. Yoksa gerek fabrika, gerekse klavuzunda 50 lt. yazmasına rağmen bende her seferinde depoyu boşaltınca 67. litre civarında yakıt alıyorum.

Ama pompa tık atınca bu 50 lt. ye tekabül ediyor.

Ynt: Duster "rekor Yakıt" Tüketimleri (resimli)

[/quote]
Çok sakin.
3 Şeritli yolda kırmızı ışıkta duracaksam en sağ şeride yanaşırım ki, yavaş kalkacağım için trafiği engellemeyeyim.
Mümkün mertebe, yüksek viteste düşük devirde giderim.
Milletin 3.viteste yüksek devirle gittiği düz bir yolda ben 5.viteste gidiyorumdur heralde.
1.Viteste arabayı kaldırırken, gaza dokunmak veya dokunmamak arası hafifçe belli belirsiz bir gaz verip saniyesinde 2.vitese takarım.
Asla ve asla 2000 deviri geçmem (Rampa yukarı, yüksek sürat ve yüklü durumlar hariç tabi)
ya bu ne ezıyet alah kolayluk versın ;D

Eziyet değil, bir depoyla 1400 -1500 km gidebilmenın inanılmaz keyfi ve hazzı...

Adapazarı'ndan istanbula neredeyse tam gaz geldim. 9.8 litreydi Dudullu gişelere vardığımda. hedefim 10 litreyi geçirmek.
4x2 dci 110 bg
Rekor yakıt tüketimi budur
Saygılar herkese :smiley:))

barbarosbasaran' Alıntı:
Adapazarı'ndan istanbula neredeyse tam gaz geldim. 9.8 litreydi Dudullu gişelere vardığımda. hedefim 10 litreyi geçirmek.
4x2 dci 110 bg

iyiymiş valla :smiley: :smiley: :smiley: camı aç,klima ve farlarıda açtınmı tamamdır... denemek lazım..başlık madem rekor yakıt...

barbarosbasaran' Alıntı:
4x2 dci 110 bg

9.8 lt yaktığını yol bilgisayarı söylüyor, yol bilgisayarı da doğru ölçmediğine göre bu sonuç doğru değildir. Aldığınız yakıt ve yaptığınız km cinsinden ölçüm yaparsanız durum çok farklı olacaktır.

ümiterkan' Alıntı:
9.8 lt yaktığını yol bilgisayarı söylüyor, yol bilgisayarı da doğru ölçmediğine göre bu sonuç doğru değildir. Aldığınız yakıt ve yaptığınız km cinsinden ölçüm yaparsanız durum çok farklı olacaktır.

Belkide 10 lt yi geçmişimdir. :smiley:)
Teşekkürler bir umut öyle deneyeceğim

depoyu fulledikten sonra 270 km. si şehir dışı 700 km si şehiriçi ( hergün 5km gidiş 5 km dönüş ) 970 km .de yakıt aldım kırmızı ışık yandıktan sonra yaklaşık 45 km. kullandım sanırım 50 km. daha giderdi yani bir depoyla % 70 şehiriçi %30 şehirdışı yaklaşık 1000 km ve ilk depomdu , aracımı 2.el onikibin km.de aldım bence çok çok iyi dahada düşermi bilemem , kimileri 15000 den sonra biraz daha düşer diyor uzun yolda sakin sürüşle 1200 - 1300 yapar gibime geliyor bilmiyorum siz ne dersiniz ?

Arkadaşlar 90 - 100 km/s hızlarında uzun yolda giderek 1 depoyla 1200 km'yi kesinlikle geçersiniz!

İstanbul - Rize arası 1200 km ve ben gidildiğini biliyorum. Ama 110'u asla geçmeyin. Sabit 100 km'de tutun hızı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,027
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR