Duster Satışlarının Düşme Nedeni

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sozatman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,251
Ynt: Duster Satışlarının Düşme Nedeni

Boş veriiin. Fiyatlar artsın, satışlar düşsün, her önüne gelen Duster almasın. Baksanıza taksi olarak bile kullanılıyor. Taksi olarak kullanılan başka SUV gördünüz mü? İyidir iyi, kıymetimiz artar :D

sozatman' Alıntı:
motor sesinin verdiği rahatsızlık yeni dusterda biraz olsun iyileştirildimi bunu merak ediyorum . Ayrıca artıları eksilerinden çok fazla olduğu için bağımlılık yaptığını söyleyebilirim :smiley:

Yeni duster sahibiyim. arkadaşımın 2012 model dusterini de birkaç kez kullandım. ikisinin arasında bariz fark var. Renault ses seviyesinde %50 azalma olduğunu söylüyor, gerçekten de öyle.

İkinci marka olarak satılan araçların kaderi bu. Bayiler bile adam yerine koymuyor. Opel-Chevrolet ikilisi gibi.

4x4 Duster'ın fiyat olarak direkt bir rakibi yok. Ama kaç kişi bu özelliğe ihtiyaç duyar ülkede? 50 000'in üstüne çıkınca adam gidiyor Civic falan alıyor. En azından eşin dostun çenesinden kurtuluyor. :smiley:

off road runner' Alıntı:
Boş veriiin. Fiyatlar artsın, satışlar düşsün, her önüne gelen Duster almasın. Baksanıza taksi olarak bile kullanılıyor. Taksi olarak kullanılan başka SUV gördünüz mü? İyidir iyi, kıymetimiz artar :D

:smiley: :smiley:
Doğrudur, her önüne gelen almasın.

Duster satışlarının düşme trendine girmesinin nedeni elbette artan fiyatlar. Bu rakamlarla artık "elimdekini satıp üzerine biraz ekleyip yeni bir 4x4 alayım" düşüncesi geçerliliğini kaybediyor ve ucuzluk algısından uzaklaşılıyor.

Duster'ımı aldığımda 2012'nin son günü akşama doğruydu, millet yılbaşı havasına çoktan girmişti. Önceki günden itibaren İstanbul'daki bayilere telefon edip fiyat alıyor, bazılarına bizzat gidip konuşuyordum. Kimilerinde hiç 4x4 kalmamıştı, çoğu da 42 bin civarında rakam veriyordu ki benim için yüksek kalıyordu. 2. el fiyatları da cazip değildi. Bayilerden 41 bin ile en uygun teklifi veren Acıbadem'deki Tepretoğulları'ydı. Hemen oraya gittim. Ellerinde iki adet Ambiance 4x4 kalmıştı, ikisi de metalik platin griydi. Hatta depoya götürüp gösterdiler. "Dizel ve 4x4 olsun da çamurdan olsun, ama hesaplı olsun" mantığıyla sac jantlı ve klimasız konfigürasyonun fiyatını sordum, 38 bin küsur hesapladılar. Ancak böyle standart dışı bir aracı Romanya'ya sipariş etmeleri gerektiğini, gelmesinin 2-3 ay süreceğini, bu arada yeni yıl zamlarından etkileneceğini, hesaplı olmayacağını söylediler. Sonunda nazlanarak depodaki araç için anahtar teslim düz 40 bin TL'ye razı oldular ve ben de kapora ödeyip sözleşme imzaladım. Bir hafta sonra ise esas ödemeyi yapıp aracı trafik-tescil işlemleri tamamlanmış halde teslim aldım. Bir iki ay içinde 2003 model Vitara JLX HDI'yi 24 bin TL'ye sattım (çok üzüldüm ama bakım-tamir masrafına dayanamadığım için mecburen böyle bir karar verdim).

Yeni Duster'da artık 90 bg yalnızca 4x2'lerde var, 4x4 Ambiance modelinde kalmamış ve hepsi 110 bg olmuş. Oysa izlenimlerime göre 90 bg yeterliydi. Bu arada ESP ve birkaç yeni özellik standart donanım olarak sunuluyor. Belli ki kur ve ÖTV artışı sonucu iyice artan fiyatı aşağı çekebilmek için Ambiance'da ilk modeller gibi tekrar sac janta dönülmüş ve klima opsiyonel tutulmuş (mesela Erzurum'da yaşayan birisi hiç ihtiyaç duymayabilir, Ankara veya İstanbul'daki de en sıcak havalarda camları açarak idare edebilir).

Dacia'nın web sitesinde Ocak 2014 itibarıyla klimalı 4x4 Ambiance 51.700 TL ! Halbuki neredeyse bir yıl önce hemen hemen aynı aracı (çelik jant artısı, 90 bg ve ESP olmayışı eksisi) 40.000 TL'ye almıştım. Dün park halinde bir yeni Duster gördüm. Sac jant fena durmuyor, ama ön ızgara bence çirkin. Neyse, sonuçta 4x4'te baz modelin bile 50 binlere ulaşması, en üst donanımlı Laureate'nin ise 60'bini bulması ucuz araç algısına hayli zarar veriyor. İnsan bir vereceği paraya, bir de karşılığında alacağı araca bakıyor. Kararsız kalma, 2. el başka bir araç düşünme olasılığı artıyor. Üzerine Duster'ın arazi yeteneğini arttırmak için de masraf yapmak gerekiyor. Oysa fazla esprisi olmayan opsiyonlar yerine "off road" paketi eklense ve buna yükseltme, büyük A/T lastik ve çamurluk korumaları dahil olsa cazibesi artar. Fabrikada takıldığında lastik ve amortisör farkının maliyeti ya hiç olmayacak ya da çok düşük kalacaktır.

http://www.dacia.com.tr/modeller/yeni-duster/konfigurator/index.jsp?modelKey=79H&stepTo=2&userPriceType=TTC

Untitled-2.jpg

Ekli dosyalar

• Untitled-1.jpg
    Untitled-1.jpg
    81.6 KB · Görüntüleme: 173

2014 model LPG'li 4x2 Duster Ambiance'ın baz fiyatı 45.200 TL olacak!

Hadi diyelim 4x4'lerin alternatifi pek yok; her şeye rağmen rakip yeni araçların içinde en ucuzu, 2. elde ise araçlar masraflı oluyor. Buraya kadar tamam. Peki Duster'ın 4x2'sini tercih etmek ne ölçüde mantıklı. 45 bin verip sonuçta Renault Toros STW'den hallice bir araç alınır mı, iyi düşünmek gerek.

Yalniz bu haberde Dusterden bahsedilmiyo, DACIAdan bahsediliyor. Yoksa Duster sinifinda en basarili satis yapan 2.arac.
Hatta Qashqai 1. ve Dusterla satislari cok yakin.
Hele 2014 yilinda Duster kesinlikle 1. olur.
Cunku rakiplerinin fiyatlari artik MANTIK DISI.

youngsun' Alıntı:
Yalniz bu haberde Dusterden bahsedilmiyo, DACIAdan bahsediliyor. Yoksa Duster sinifinda en basarili satis yapan 2.arac.
Hatta Qashqai 1. ve Dusterla satislari cok yakin.
Hele 2014 yilinda Duster kesinlikle 1. olur.
+1

SUV kategorisi bir yana hali hazırda son zamanlarda iyice yükselen döviz kuru yüzünden fiyatı mantık dahilinde olan binek araç bile kalmadı zaten.

bayar28' Alıntı:
dusterın tek artısı 4 ceker olması gerı kalan tum seylerı eksı ıstenılen paraya gore bos cok basıt bır araba..

Öyle görüyorsan öyledir muhterem.

Uç noktalarda herkes aynı kanaate varır da, beklenti değişince ve hele çeşitlenince, kararlar o kadar net olamaz.

Örneğin, yerden yüksek, seri ve tasarruflu bir araç (suv) isteyen için Duster'ın görünümü farklıdır, lüks ve konfor isteyen için farklı...

olguncandan' Alıntı:

Uç noktalarda herkes aynı kanaate varır da, beklenti değişince ve hele çeşitlenince, kararlar o kadar net olamaz.

Örneğin, yerden yüksek, seri ve tasarruflu bir araç (suv) isteyen için Duster'ın görünümü farklıdır, lüks ve konfor isteyen için farklı...
olguncandan' Alıntı:

olguncandan' Alıntı:

goruntu olarak haklısınız ama bır tek cusse ıle olmuyor....ıcı cok vasat bence o parayı hak etmıyor..

ama uygun 4 ceker az yakar otv dusuk onlarda bunun bılıncınde oldugu ıcın bu arabaya bukadar para ıstıyorlar....

her kesın zevkıne saygı duyarım ben gorus belırtım hepsı o....:smiley:)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,006
Kayıtlı Üye Sayımız
166,753
Kaydolan Son Üyemiz
galaksiseo06

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR