DUSTER SİGORTA KASKO

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan devit3 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,664

devit3

http://www.dusteradventureteam.com/
Yer
istanbul/G.O.P
Sevgili duster cılar nasip olursa bu hafta sonu aracımı teslim alıcam.Aracı kasko yaptırıcam.bölümde kasko ve sigorta ile ilgili bir bölüm yoktu bunuda ben açayım dedim.Bu başlıkta kasko ve sigorta ile ilgili fiyat bilgi ve görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.Hem bana hem sizlere faydalı olması temennisiyle....

Etiketler
Ynt: DUSTER SİGORTA KASKO

Öncelikle hayırlı olsun şimdiden iyi bir seçim kafanda soru işareti kalmasın 4x4 ve full almışsındır inşaallah şehir içinde 4x4 gerek yok diye bakıyor insanlar ama öyle değil süspansiyon ve çekiş çok farklı 4x2 ye göre.çalınana kadar ben çok memnundum. Şimdi tecrübeli bir dusterci ve hırsızzede olarak önerilerimi dikkate almanızı tavsiye ederim. Öncelikle anahtar ile çalınma kesinlikle olmalı. Yalnız anahtarla çalınmanın kaskodaki şartlarını iyi okuyun ufak tefek çok dikkat edilecek maddeler var. İlk 12 ay içerinde pert veya çalınma olursa sıfır fiyatını ödemeli , enflasyon oranında düzeltme olmalı ki sıfırında artış olursa zararın olmasın ... Kasko bedeli düşük çıksın diye kesinlikle aracı düşük göstermemeli. araca yaptıracağın ilave birşeyler varsa mümkün olduğunca kaskoda ilave belirtilmeli. Araç içerinde çanta notebook v.s. cihazlar kaskoda kesinlikle güvence altına alınmalı. Bu konuda kasko araç içerisinde siz olmanız şartını koyuyor. Kapalı dışarıdan görünmeyen bagaj v.s. diye belirtilebiliyor. Ben Aksigorta'dan 1250.tl ye full yukarıda yazdıklarımın çoğu var ... Bu arada immobilizer var diye güvenmeyin ilave güvenlik önlemlerinizi mutlaka alın...

remuta' Alıntı:
4x4 ve full almışsındır inşaallah şehir içinde 4x4 gerek yok diye bakıyor insanlar ama öyle değil süspansiyon ve çekiş çok farklı 4x2 ye göre.

Malesef çekişte de, süspansiyonda da, yakıt tüketiminde de 4x2 daha iyi.
4x4 de, Karda buzda çamurda daha iyi. Ama 100 kg ilave ağırlığından dolayı 0-100 km hızlanması daha yavaş, ağırlık fazla olduğu için süspansiyonlar daha sert ve konforsuz, yakıt tüketimi daha fazla.

Bu açıklamayı, alıntı yaptığım kısım yüzünden yazdım. Gelelim konuya;

38.000 liralık bir Duster'ı 1450 liraya kasko yaptılar. Dacia'nın kendi kaskosu. Ama ilk kayıt. Çok araba değiştirmeme rağmen gereksi gördüğüm için daha önce hiç kasko yaptırmamıştım. Fiyat o yüzden biraz yüksek çıktı.

ben mayısta 4X2 için 1250 ye axa dan yaptırdım ,

yeni araç fiyatı teminatı mı ne öyle birşey dahil, (zamlansa bile o günkü 0 araç fiyatını karşılamak için )

sigortalarda zamlanmamıştı bu kadar 300 gibi bişeyde o tutmuştu.

birkaç firmadan fiyat alınmasını tavsiye ederim, aynı firmaya 2. defa sorduğunuzda bile düşebiliyor.

Karadeniz Otoyolu' Alıntı:
4x4 de, Karda buzda çamurda daha iyi. Ama 100 kg ilave ağırlığından dolayı 0-100 km hızlanması daha yavaş, ağırlık fazla olduğu için süspansiyonlar daha sert ve konforsuz, yakıt tüketimi daha fazla.

Yanlış bir bilgi var sanırım, Bağımsız süspansiyonlu 4x4 bir Duster 4x2 Duster'dan daha konforludur. Ağırlık farkından değil de 6 vitesli şanzımanın 1 vites oranı düşük olduğu için 0-100km hızlanması 4x2'ye göre daha yavaştır. ;)

Karadeniz Otoyolu' Alıntı:

Bu açıklamayı, alıntı yaptığım kısım yüzünden yazdım. Gelelim konuya;

38.000 liralık bir Duster'ı 1450 liraya kasko yaptılar. Dacia'nın kendi kaskosu. Ama ilk kayıt. Çok araba değiştirmeme rağmen gereksi gördüğüm için daha önce hiç kasko yaptırmamıştım. Fiyat o yüzden biraz yüksek çıktı.
Arkadaşım yanlış biliyorsun gibi bir izlenim edindim. 4x4 bağımsız süspansiyon olmasından dolayı çok çok daha konforlu kasislerde bozuk yolda kesinlikle çok fark var... ayrıca arazi performansını bir kenara bırak 4x4 lerde
şehir içi dik yokuşlarda ayrı bir keyif öyle bir anlatmışsın ki ben sanki başka bir marka arabaya biniyorum. yakıt ayrı bir olay biraz fazla yakabilir ama değer..

Kaskodan konuya başladık .Döndü dolaştı 4x4 mü 4x2 mi iyi rekabetine girdi.Bu canonmu iyi yoksa nikonmu? gibi sürer giderrrr.2 sininde kendine özgü artıları ve eksileri vardır..ben daha aracımı teslim almadım.test sürüşü harici sürmedim bile onun için hiç yorum yapmayayım. aracı en iyi kullananlar bilir.saygılarımla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,162
Kayıtlı Üye Sayımız
167,057
Kaydolan Son Üyemiz
R.KICIR

Çevrimiçi üyeler