Duster; Zift Alt Zemin Kaplama Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan devit3 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,279

devit3

http://www.dusteradventureteam.com/
Yer
istanbul/G.O.P
Arkadaşlar bu konuyla ilgili başlık varmıydı bilmiyordum. Yoksa ben açmış olayım. Aracımı bir aksilik çıkmazsa 4 ocakta teslim alacağım.niyetim alt tarafına ve çamurluklara pütür veya zemin kaplama yaptırmak .şayet daha önce yaptıran varsa, bilgilerini bizimle paylaşırsa çok memnun olurum.şimdiden paylaşımlarınız için çok teşekkürler...

Etiketler
Daha önce yaptıran oldu mu hatırlamıyorum.

Nerede ve kaç paraya yaptırdığını bildirirsen seviniriz devit. :smiley:

plasti dip diye bir malzeme var. iternetten araştırın çok farklı kullanım alanları var.
alt kaplamada kullanabilirsiniz sanırım. En güzel tarafıda kendiniz uygulayabiliyorsunuz.
vidyoyu biraz inceleyin belki size yardımcı olur.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rNY9Dx617N8[/youtube]

mossin nagant' Alıntı:
plasti dip diye bir malzeme var. iternetten araştırın çok farklı kullanım alanları var.
alt kaplamada kullanabilirsiniz sanırım. En güzel tarafıda kendiniz uygulayabiliyorsunuz.
vidyoyu biraz inceleyin belki size yardımcı olur.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rNY9Dx617N8[/youtube]
paylaşımınız için çok teşkkürler.Fakat bugün tamirci bir arkadaşıma danıştım.pütür attıracaksan işin uzmanı bir kişiye yaptırmamı tavsiye etti.ÇÜnkü uygulama esnasında hareketli yerlerin çok iyi izole edilmesi gerektiğini yoksa (örneğin şaft gibi) bir noktaya fazla malzeme uygulandığında balans ve uğultu yapabileceğini belirtti.Onun için kendim yapmam biraz zor ...

plasti dip zaten zift değil. bir nevi silikon gibi bişey ve sprey boya gibi sprey ile kullanılabiliyor,satılıyor.
kaldırması çok kolay elinizle çektiğiniz zaman geliyor.

sprey de olsa tabancaylada atılsa boya işi ustalık ve bilek işi.araç zaten beyaz.o riske giremem herhalde.bir uzmanına yaptırmak lazım.

Beyaz renk pütür var piyasada. Ben tekerleri söküp çamurluk içlerine kendim yapmayı düşünüyorum. Ama bir taraftan da ses için ziftli keçe gibi biraz daha dolgulu birşeylerle mi kaplasam diye de düşünüyorum.

Başlığı daha yeni açtık .Yaptıran arkadaşlar vardır herhalde.Paylaşımlarını bekliyoruz.bu arada siz aracınızı teslim aldınızmı?...

Aldım hocam, evin önünde ama plakasız henüz. 1 Ocaktan sonra plaka takacağım şimdi 2-3 gün için boşuna 400 lira vermeyeyim dedim.

Biraz araştırdım da, pütür öyle sesi falan etkilemiyormuş. Taş, toz parçalarının direkt metal aksama çarpmasını önlüyormuş. Yani çok kalın bir tabaka oluşturamadığı için sesi azaltamaması bana da mantıklı geldi.

Birebir kaportacıya gidip konuşacağım. Gelişmeleri haber veririm.

Aldım hocam, evin önünde ama plakasız henüz. 1 Ocaktan sonra plaka takacağım şimdi 2-3 gün için boşuna 400 lira vermeyeyim dedim.

bende 2 kere vergi vermiyeyim diye ocak ayına bıraktım. linea yıda sattım onunkindende yırttım...senin araba kolçaklı edition lardanmı?

kasım ayında 20.000 bakıma gittiğimde kolçak + zift yaptırmıştım.servisdekiler ''filinkot'' diyolar işlem için.

görüntü olarak memnunum ama onun dışında bi faydasını göremedim,henüz. Şöyleki zaten asıl amacı zeminden gelecek çakıl gibi darbelerden korumak ama bide %10-%20 arası sesi kesiyomuş. İzmir gibi asfalt bi yerde anlaşılmıyo ancak bozuk zemine çıkmam lazım anlamam için ama işlemden sonra hiç uzun yola çıkmadım.

bende ilk aldığımda serviste yaptırmıştım fark oldu mu bilmiyorum çünkü ondan önceki halini bilmiyorum . Ama yol v.s ses sıkıntım yoktu. yoktu diyorum. 3 gün önce çalındı arabam. Bilhassa çamurluk içerisine yapılmasını tavsiye ederim hem çürümeye hemde taş v.s. gelecek zararlara karşı koruyucu

fakat izmire dönüp bakım yaptırdıktan ve altına filinkot dedikleri zift atma işlemi yapıldıktan sonra başıma bu geldi.bilemiyorum bir bağlantı olabilirmi bu bir servis hatasımı çünkü filinkot için davlumbazlar vs vs bir takım parçalar sökülüyormuş..acaba yağmurdan değilde su geçişleri sırasında mı bu işlem yüzünden araç su aldı?

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=93686.10#ixzz2Ga6D10wU
hiç bulaşmasakmı şu izalasyon işine ne...

devit3' Alıntı:
fakat izmire dönüp bakım yaptırdıktan ve altına filinkot dedikleri zift atma işlemi yapıldıktan sonra başıma bu geldi.bilemiyorum bir bağlantı olabilirmi bu bir servis hatasımı çünkü filinkot için davlumbazlar vs vs bir takım parçalar sökülüyormuş..acaba yağmurdan değilde su geçişleri sırasında mı bu işlem yüzünden araç su aldı?

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=93686.10#ixzz2Ga6D10wU
hiç bulaşmasakmı şu izalasyon işine ne...

size şahsi fikrim şudur ki ben birçok bu aracı kullanan ve bu işlemleri yaptıran insan tanıyorum fakat bi ben bahtsız bedevi çıktım. unutmayın ki bu araba megane 3 fiyatına bir SUV. Bazı dacia ların sadece duster değil logan ve sanderolar için de geçerli birtakım absürt hataları olabiliyor ama dediğim gibi araç seleflerinden 15000 daha ucuz (ix35 yada sportage gibi ayrıca onlar benzinli)

bence gönlünüzdeki herşeyi gönlünüzcede donatın.sonuçta servisde yapılan hata için sorgusuz sualsiz çözüm buluyorlar. bu işin tek önemli ve biraz kumar kısmı allah korusun ama bir hata varsa garanti süresi içinde tespiti ve hallolması

Arkadaşlar, bende aracımı ilk aldığımda (Nisan 2012) serviste 1.180 TL'ye "KORUMA PAKETİ" adı altında bahsettiğiniz ziftli tabakanın da dahil olduğu bir uygulama yaptırmıştım. Bu paketin içerisinde; Ziftli koruma yada alt koruma, Cam koruma (renkli, çizilmez cam filmi), Boya koruma, Kaput koruma, Motor koruma ve Koltuk koruma uygulamaları yapıldı. Bana da serviste bu alt korumanın sıçrayan taş-çakıl vs.den koruduğunu ve alttaki metallerin çürüme, paslanmaya karşı ömrünü çok daha fazla uzattığını söylemişlerdi. Ben memnunum ve hiç bir şikayetim yok.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR