Duster'ım ile Videolarım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ali şen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 136
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,734
Ynt: Duster'ım ile Videolarım

Monti' Alıntı:
Go-Pro action kameramızı Dusterın dışına vakumlu aparatı ile bağlayıp az toprakda deneme çekimi yaptık 8) . Internet bağlantısı izin verirse ayarları 720P HD getirip o şekilde izleyince gerçek kalitesi gözüküyor. Çekim 720 P - 30 FPS de yapıldı bunun üzerine 720P-60FPS, 960P ve 1080P çekim şanslarıda var ancak 720P bile çook çok yeterli ;) ;)

http://www.youtube.com/watch?v=pn0NXZG4K38
Monti Bey ilginç ve güzel video olmuş birde daha ormanlık bir yerde falan olsa belgesel gibi olacakmış bizler bu gidişle kendi belgesellerin mizide çekeriz ;) 4*4 çüler gerçekten farklı insanlar ve ben bunların arasında olduğum için çooook memnunum ;D
bazı arkadaşlar yaptıklarımızı tam anlayamasada bence bu güzel bir tutku bir hastalık gibi sağlıçakla kalın ;D ;D ;D

Etiketler

ali şen' Alıntı:
Monti Bey ilginç ve güzel video olmuş birde daha ormanlık bir yerde falan olsa belgesel gibi olacakmış bizler bu gidişle kendi belgesellerin mizide çekeriz ;) 4*4 çüler gerçekten farklı insanlar ve ben bunların arasında olduğum için çooook memnunum ;D
bazı arkadaşlar yaptıklarımızı tam anlayamasada bence bu güzel bir tutku bir hastalık gibi sağlıçakla kalın ;D ;D ;D
Tesekkurler Ali bey. İş yerinin yanında deneme çekimi için uygun bi yerdi. Artık kamerayı yanımda tutup gittiğimiz değişik güzel yerleri filmlemeyi düşünüyorum :smiley:

monti, harika bir çekim olmuş.

Güzergah da anti dustercilere bir nevi örnek: Arkadaşlar, bu tip güzergahlar bize yeter... gibi 8)

olguncandan' Alıntı:
Harikasınız ali şen; yav yakın olsak epeyce aktivite yaparız da, mesafeler uzak... ;D
Herkeze en yakın nokta Ankaradır... Herkez Ankaraya gelsin buluşalım ;D ;D . Misafirimiz olun...

ali şen' Alıntı:
Ali bey nefis görüntüler 8) 8) . 2 duster ve 2 kafa dengi arkadaşsınız. Bence 2 tane Go Pro kamera alcaksınız araclara bağlıycaksınız... Öndeki arkaya çevircek arkadakide öne; birbirinizi filmleye filmleye gidiceksiniz. Sonra görüntüleri montajlıycak/latacaksınız; bildiğiniz belgesel olur. :eek: :eek: TRT de yayınlanan Ümit beyinde konuk olduğu Yolaçık programıda belgesel niteliği taşıyor ve görüntüler Go Pro kameralarla çekiliyor ;)

Monti' Alıntı:
Herkeze en yakın nokta Ankaradır... Herkez Ankaraya gelsin buluşalım ;D ;D . Misafirimiz olun...
Ali bey nefis görüntüler 8) 8) . 2 duster ve 2 kafa dengi arkadaşsınız. Bence 2 tane Go Pro kamera alcaksınız araclara bağlıycaksınız... Öndeki arkaya çevircek arkadakide öne; birbirinizi filmleye filmleye gidiceksiniz. Sonra görüntüleri montajlıycak/latacaksınız; bildiğiniz belgesel olur. :eek: :eek: TRT de yayınlanan Ümit beyinde konuk olduğu Yolaçık programıda belgesel niteliği taşıyor ve görüntüler Go Pro kameralarla çekiliyor ;)

Monti, bu go-pro kamera nedir? Bilgilendirirsen sevinirim. Bir ara bi kamera almayı düşünüyorum.

olguncandan' Alıntı:
Monti, bu go-pro kamera nedir? Bilgilendirirsen sevinirim. Bir ara bi kamera almayı düşünüyorum.
Olgun hocam Go pro kamera yüksek hızlı kare yakalayabilen (Saniyede 10 kareye kadar), çok değişik yerlere bağlanabilen, (Motorsiklet kaskına, bisiklet kaskına, çıplak kafaya, göğüsümüze, bileğimize, araçların roll barlarına, camlarına gibi çok değişik değişik yere), su altında dahi çekim yapabilen, Istenirse High Definition çeken bir hareket kamerasıdır. 180 dereceye kadar balık gözü çekim yapar. Kendi çok küçük ama kabiliyeti çok büyüktür. Normal kamera gibi kullanılmaz pek. benim çekimlerimden bir kaç örnek :
http://www.youtube.com/watch?v=FV9YNxq9xVc&feature=channel&list=UL
http://www.youtube.com/watch?v=pn0NXZG4K38&feature=relmfu
http://www.youtube.com/watch?v=RsH8WuAg-CQ&feature=channel&list=UL
Kameranın web-sitesi :
www.gopro.com

monti, çekimleri çok güzel de o bakımdan sordum.

Verdiğin linke de baktım. Gerçekten güzel çekimler.

Peki fiyatları ne civarda genel olarak?

Ben de GoPro biraz tuzlu olduğu için 5 ay önce Yurt dışından Ebay'den action camera aldım. Gopro gibi olmasa da gayet yeterli bir kamera. Hatta üç tane aldık ama gümrüğe takıldı. Kamera başına 20 dolar da vergi verdik. Toplam maliyeti 120 dolar tutmuştu.
Kameranın adı: Poseidon Waterproof Sport Helmet Action HD 720P Camera
Örnek bir site: http://www.ebay.com/itm/Poseidon-Full-HD-720P-Waterproof-Sports-Action-Camera-Remote-Control-/130642546187?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e6ae70e0b

Bu kameranın en güzel yanlarından biri su geçirmemekle birlikte, yanında birçok aksesuarla geliyor olması, uzak kumandası ve işaretleme lazerinin olması.
Örnek videolar için bakınız: http://www.youtube.com/results?search_query=poseidon+camera&oq=poseidon+camera&aq=f&aqi=&aql=&gs_nf=1&gs_l=youtube-psuggest.12...0.0.0.1122242.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0.

16_002.jpg

Serkanefe, izledim; diğerlerini de izledim ve görüntü kalitesi çok hoşuma gitti.

Böylece bilgi dağarcığımız biraz genişledi. Fiyatlara internetten bakmak aklıma gelmemişti; baktım, 800-900 tl civarı.

Fakat ümiterkanın verdiği linke baktım, yanlış anlamadıysam 119 dolar (mı). Ki, eğer ümiterkanın yüklediği videolar o kamera ile çekilmişse, hem güzel hem de fiyatı hesaplı. (Linkteki çekimleri izledim, güzel)

Ümiterkan, 119 dolar+KDV mi ebaydan aldığın kameranın maliyeti?

olguncandan' Alıntı:
Serkanefe, izledim; diğerlerini de izledim ve görüntü kalitesi çok hoşuma gitti.

Böylece bilgi dağarcığımız biraz genişledi. Fiyatlara internetten bakmak aklıma gelmemişti; baktım, 800-900 tl civarı.

Fakat ümiterkanın verdiği linke baktım, yanlış anlamadıysam 119 dolar (mı). Ki, eğer ümiterkanın yüklediği videolar o kamera ile çekilmişse, hem güzel hem de fiyatı hesaplı. (Linkteki çekimleri izledim, güzel)

Ümiterkan, 119 dolar+KDV mi ebaydan aldığın kameranın maliyeti?
Ben 5 ay önce 100 dolara aldım, Türkiye'ye gelince gümrüğe takıldığı için 20 dolar da vergi verdim. Toplam 120 dolara mâl oldu bana. Ama şu anda yurt dışında fiyat artmış. 120 dolar olmuş.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,070
Kayıtlı Üye Sayımız
166,818
Kaydolan Son Üyemiz
erenbey44

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR