fransız dizel motorlu bi aracda bende var konu ilğimi cekti..
depo daki pompa 3-5 bar arası bir basınç ile yakıtı hdi pompaya yollamaya yarar.. yolladıgının kullanacagını hdi pompa kullanır fazlası depoya geri gönderir..
hdi pompada basınç 1500 bar civarıdır... motor enjektörleri 1500 bar basınç ile hdi pompanın basınçı ile calışır..
soguk hava derken kaç derece mesela o na bakılmalı +2 derece yada 0 derecenin altında bi durum söz konusu ise..mazot filitresi içindeki su dondu yakıt gecemiyor anlamındadır..
common rail motorlarda her kontagı actıgınızda kızdırma bujisi ısıtacak bekliyeceksiniz sonra marşa basıcaksınız diye bişi yok..
kızdırma bujilerinin çalışmasını aracın şöförü degil ecu karar verir..hava sıcaklıgı yaklaşık 8-10 derecelarin üstünde ise o kızdırmalar hiç bi zaman çalışmaz..
sadece buji degişerek kızdırma bujilerindeki sorun da cözülemez onlara kumanda eden 1 bazı araclarda ise 2 röle olur onlar kısa ömürlüdür onları da degişmeli buji den dertli ise..?
motor 50 binde olan arac da bu düşündürüçü..?
300bini devirmiş olsa 40 sebebi var..
krank sensörü zamanla ihtiyarlıyor
eksantirik konum sensörü ayarı 1 mm den uzaga takıldı ise yada ihtiyarlık dan da yapabiliyor..
kızdırma bujileri tam sıkıldımı biri accık gevşek kalsa durumuda olabilir..dogru numaralı üretiçinin kullandıgı kod numarasına uygun buji takıldımı sorusuda var..?
bujinin takıldıgı yerden her pistonun komprosyon oranı ölçülür saat ile sorunlu piston var ise yapar..50 bin de bu olmaz büyük bi ihtimal..
son olarak motor radyatörünün suyunun oldugu plastik bidon tertemiz mi paslı bi görüntüsümü var..? paslı ise hararet gördü anlamındadır..conta dan minik basınç kacırmalar söz konusu olabilir..
dizel motordan pek çakmazdım sorunlarını ustalar çözmekte zorlandıgından ..bizler kullanıçısı olarakdan mecburuz dilinden anlamaya..abii şu parcayı değişelim..ondan degilse bunu da degişiriz olmaz ise sırasıyla şunları bunları alayını yeniliyecez deyinçe ..
bizde ne keyif..? nede para kalıyor..?
bilgi paylaştık ça güzeldir..didim..
hır cıkarma amac lı konuya girmedim.. (parantez içinde) dizel motorla ilgili her bilğiye ihtiyacım var sadece..