Duster'ım Soğukta Geç Çalışıyor.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan off road runner Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 58
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,227
hakaret sever beyefendi size basit bir teknik soru sordum hani siz çok biliyorsunuz ya ondan sordum.
ARACINIZIN JİĞLESİ NEREDEDİR?
Bir zağmet gugulu karıştırıp buluverin artık.Yoksa gugulu karıştırmayıdamı bilmiyorsun inanmam!!!!!

pompacıya gidip 4 enjektorude sokturup temızletın donuslerını kontrol ettırın muhtemeln ıclerındekı eleman bozulmustur kotu yakıtdan dolayı ,

Merak ettim sorun çözüldü mü? Sabri bey bende yeni bir Duster aldım ucuz mazot kullanmamak mı gerekiyor

Sorunun mazot basıncı ile ilgili hocam depodan çıkan ve ateşlemeye gelen mazot kontak kapandıktan hemen sonra yavaş yavaş basıncını kaybedip depoya geri dönüyor ve siz sabah veya akşam tekrar marşa bastığınızda geç alıyor bunun soğukla alakası yok..ayrıca bu terbiye dışı davranışlara kayıtsız kalmak istemedim yapılan şey çok yanlış delikanlı adam sukünetini korur böyle şeyler yakışmıyor ..

Aradığım huzur sendin sende gittin geriye dağ taş kalan..

araç geri mazot kaçırıyor diyebilirim..!
ancak soğuk havalarda deyince durup düşünmek gerek...
Beyfendinin soğuktan kastı bence motorun soğuması diğer yazımda da bahsettiğim gibi motorun soğuma süresinde yakıtın geri depoya dönmesi yeterli bir süre.. Dusterda böyle bi parça varmı bilmiyorum ama bazı araçlarda bu basıncı sağlayan filtreye benzeye bi parça var motor kısmında olur ateşlemeye gelen yakıtı hazırda tutar ..

O
Beyfendinin soğuktan kastı bence motorun soğuması diğer yazımda da bahsettiğim gibi motorun soğuma süresinde yakıtın geri depoya dönmesi yeterli bir süre.. Dusterda böyle bi parça varmı bilmiyorum ama bazı araçlarda bu basıncı sağlayan filtreye benzeye bi parça var motor kısmında olur ateşlemeye gelen yakıtı hazırda tutar ..
Bahsettiğiniz basıncı deponun içindeki pompa sağlıyor , ben yukarda söyledim bu pompaya bakılsın diye zaten o mevzularda o mesajım üstüne çıktı
Verilen fikirlere çamur atmak yerine çözüm üretilse mevzu olmazdı, terbiyesizlik yapana terbiyesizliğin alasını yaparım kimseyede hesap vermem , bi üsteki hitap bana ise son cümleyi kaale alın

Şayet deponun içindeki pompa veya sorunlu parça yı tespit ederseniz , bostancı sanayide çıkmacı bircan otomotivde iki tane sıfır tırdan düşmüş duster var birinin motorunu satmışlar ama diğerininki duruyordu ordan parça temin edebilirsiniz lakin kullanılmış araç değil her ikiside
Ama önce servisten fiyat alın da gidin bazen servisteki parça fiyatından daha fazla para çekiyor çıkmacılar

O

Bahsettiğiniz basıncı deponun içindeki pompa sağlıyor , ben yukarda söyledim bu pompaya bakılsın diye zaten o mevzularda o mesajım üstüne çıktı
Verilen fikirlere çamur atmak yerine çözüm üretilse mevzu olmazdı, terbiyesizlik yapana terbiyesizliğin alasını yaparım kimseyede hesap vermem , bi üsteki hitap bana ise son cümleyi kaale alın[/QUOTEpompanın sağladığı basınç pompaya elektrik gittiğinde başlar kontak kapanınca pompanın basıncı durur işte o an oluyor olan dedğim gibi birçok araçta bu parça mevcut ateşlemeye varmadan son noktada hem filtre görevi görür hemde yakıtı orda tutar dusterda varsa şayet böyle bir parça sıkıntı bu olabilir..yanlız şöyle bir durumda var ki araç sahibinin açıklamasından kaynaklı bi karışıklık söz konusu 7-10 derce mazot için soğuk denilecek dereceler değil söylediğim gibi motor soğukken olan bi olay ve motorun soğukluğu ile ilgili değil soğuyana kadar geçen süreden kaynaklı..kardeşim senden kimse hesap sormuyor,kendine haksızlık yapıldığını söylemeye çalışıp aynı haksızlığı fazlasıyla sen yapıyorsun bak konuşuyoruz burda fikir alıp veriyoruz yanlış veya doğru bildiklerimizi tecrübelerimizi aktarıyoruz

Siz yukardaki mesajları okuyun ne demek istediğimi anlarsınız.
Ben size şimdi o dediğiniz parça hiçbir araçta yok , ondan yapmaz yapsa bile bunu teknik olarak çizimlerle anlatınmı dedim ! De aynı şeyi sende yapıyorsuna geldin sen fikrini söyledin bende fikrimi söyledim olay budur
Hesap sormuyorsun ama delikanlılık tı bilmem neydi atıflar var

Siz yukardaki mesajları okuyun ne demek istediğimi anlarsınız.
Ben size şimdi o dediğiniz parça hiçbir araçta yok , ondan yapmaz yapsa bile bunu teknik olarak çizimlerle anlatınmı dedim ! De aynı şeyi sende yapıyorsuna geldin sen fikrini söyledin bende fikrimi söyledim olay budur
Şuan hava karardı yarın o parçanın resmini kendi aracımda çekip atıcamyazdığın hiçbirşey için yorum yapmadım fikrine saygıdan..sanırım başkası bişey söylememeli

O

Verilen fikirlere çamur atmak yerine çözüm üretilse mevzu olmazdı, terbiyesizlik yapana terbiyesizliğin alasını yaparım kimseyede hesap vermem , bi üsteki hitap bana ise son cümleyi kaale alın
Terbiyesizliği teknik bilgisini bilmediğin bir kişiye Terbiyesizce ve sorusu ile ilgili olmayan pespaye sözlerle zatıaliniz korkusuz adem yapmıştır.Özelden ağıza alınmayacak küfürler etmek hangi sorunun cevabıdır ama sorunun cevabını bilmediğininde ispatıdır,ben senin gibi TERBİYESİZ OLMADIĞIM İÇİN senin terbiyesizliğinize senin tarzında cevap yazmıyorum,kimseye hesap verme zaten senin gibi ayaktakımı tarzında konuşandan hesap sormak bana uygun düşmez.
Sen arabaları süslemeye paspaslarını değiştirmeye devam et,Yan sanayi olmaz çıkma sakın ha diyerek elindeki lüzumsuz ıvır zıvırı satmaya çalış,zaten aklın ve becerin bu kadarına eriyor.
Haydi bunları okuyunca alıştığın gibi yaz yine o iğrenç fiilleri,nede olsa o fiilleri yaşıyorsun değilmi.

ben senin gibi TERBİYESİZ OLMADIĞIM İÇİN senin terbiyesizliğinize senin tarzında cevap yazmıyorum
...
Haydi bunları okuyunca alıştığın gibi yaz yine o iğrenç fiilleri,nede olsa o fiilleri yaşıyorsun değilmi.

tamam yazılanları tasvip etmiyorum ancak;
keşke sizde bu şekilde yazmasaydınız,
sizi'de o seviyede görmeyi hiç arzu etmezdim
(kusuruma bakmayın nacizane fikrimi belirtmek istedim)

Son düzenleme:

Ben dert etmiyorum , daha öncede dediğim gibi burda her sene bir iki parazitle benzer tip olaylar yüzünden mevzular olur , lafımıda esirgemem kimse kusura bakmasın

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,026
Kayıtlı Üye Sayımız
166,770
Kaydolan Son Üyemiz
auron

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR