Düşük Devirde Tekleyerek Çalışma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan osman oruç Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,583

osman oruç

2001 md.5 kapı manuel vitara
Yer
ÜZÜMLÜ-KONYA
Yaklaşık bir aydır aracım 1. ve 2. viteste, düşük devirde iken hareket halinde tekleyerek çalışıyor. Her zaman olmuyor.ara ara tekrarlıyor.Problemin sebebi olarak aklıma gelenler.1-Bujiler (Buji +Buji kablosu 20 bin km önce değişti) 2-lpg enjektörleri 3-Lpg filtresi.(10 bin km önce değişti) 4- Genelde aynı istasyonda lpg alırken son iki ayda üç değişik istasyondan lpg aldım.konuya katkı sunacak olanlara teşekkürler

Etiketler
Ynt: Düşük Devirde Tekleyerek Çalışma

gaz kelebek gövde temizliği yaptırdın mı? bence sanayiye gittiğinde ustana bir sor lada da benim başıma geliyordu gaz yemiyordu

Gaz kelebeğini 10. bin km. önce temizlettim. Problem lpg. sisteminde tıkalı biryer var gibi, gaz yemede problem yok.yada ateşlemede sorun var. yarın sanayiye ğideceğim. bujiler +enjektörleri kontrol ettirip,lpg filtresini değiştireceğim.
merak ettiğim: lpg.markasını değiştirince sıkıntı yaşayan varmı?

aynı sorun benim 1.9 aracımda da vardı baskı balata değiştikten sonra olmuştu. enjektorlerden şüpheleniyordum birkaç kez de arıza lambası yakmıştı, serviste cşhaza bağlattım arıza göstermedi. 500km önce bakım yaptırdım mazot filtresi değişti birde enjektor temizliği için yakıta katkı koydurdum ondan sonra olmadı. ancak lpgli araç için bir fikrim yok benim araçta sorun çözüldü mü ondan da tam emin değilim. buda böyle bir anımdır.

İki hafta önce bujileri (ngk bkr 6e) değiştirdim.bunu buldum ve takdırdım.Üzerindeki eski bujilerde aynısı çıktı konyada özel servis takmıştı.....Lpg için farklı buji (ngk bkr 7 eıx) öneriyorlar. (sanayide yoktu.)
lpg hava filtresinide değiştirdim.
her zaman gittiğim lpg servisi ,Enjektörlerde problem olmadığını söyledi.
İki haftadır kullanıyorum.probem yok. Sanırım problemin ana sebebi Bujilermiş.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,932
Kaydolan Son Üyemiz
vulas54

Çevrimiçi üyeler

Geri