KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Forum Anasayfa'da, konu başlığına yazdığın soruyu yazıp, Ara tuşuna basarsan konu ile ilgili oldukça fazla bilgi bulabilirsin.
Soruna kendi aracımın tüketimi ile cevap vereyim: 100km'de 9 - 13 LT arası yakıt harcıyorum. Aracımı günlük İstanbul trafiğinde kullanıyorum, ortalama 80 - 85 km. hız yapıyorum. Eğer 100km hızda kullanırsan, yakıt sarfiyatın 2 katına çıkar, ben denedim
Atmosferik dizellerde yüksek devirlere çıkmamak kaydı ile yakıt tüketimini minimum seviyelerde tutmak mümkün. Ama yüksek devirlere çıkarsanız bir turbo dizel'dn çok daha fazla yakıt harcıyacaksınız. İşte turbo dizellerin de farkı burda.
Standart bir 110 SW Defender'ın yakıt sarfıiyatı ortalama 11-12 lt'dir..Burada etkenler sırasıyla 80-90 km/h hızı aşmamak , Lastik ölçüsünün optimal olması ( 235*85*16 ) ve Aracın bagajında ya da port bagajında çok yük taşımamasıdır.
Bu etkenlerde oynama olduğunda 14 lt'ye kadar çıkabilir..
Standart bir 110 SW Defender'ın yakıt sarfıiyatı ortalama 11-12 lt'dir..Burada etkenler sırasıyla 80-90 km/h hızı aşmamak , Lastik ölçüsünün optimal olması ( 235*85*16 ) ve Aracın bagajında ya da port bagajında çok yük taşımamasıdır.
Bu etkenlerde oynama olduğunda 14 lt'ye kadar çıkabilir..