E-bay'dan Alışveriş Yapanlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Can Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 200
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 83,608

Ynt: ebay dan alışveriş

murat' Alıntı:
sanirim sedatcim Can'in sorusu sana degil :p zira sen farkli biseysin; bizim gibi normal degilsin ;D

yüzüne vurmasaydın murat yaa :p şimdi hacım kendini kötü hissetmesin :p
sen yüce bir insansın sedat.. iki vesikalıkla ingiltereye giden mavi kıyıda 4 gün konaklayan beşikdüzüde arabada yolun kenarında uyuya kalan, tzx-ist ucagına 5dk kala binen birini daha tanımıyorum :p smileyi olsa da yapsam sana bi bow :p

merak edenler için ilgili smileyimiz bow :p

f040.gif

Can' Alıntı:
yüzüne vurmasaydın murat yaa :p şimdi hacım kendini kötü hissetmesin :p
sen yüce bir insansın sedat.. iki vesikalıkla ingiltereye giden mavi kıyıda 4 gün konaklayan beşikdüzüde arabada yolun kenarında uyuya kalan, tzx-ist ucagına 5dk kala binen birini daha tanımıyorum :p smileyi olsa da yapsam sana bi bow :p

uçak olayı 5 dakika kala değil, 5 dakika geç olacaktı :smiley: hiç unutmuyorum, polis "çabuk, pistten koşarak git" dediğinde koşarken bi de baktım uçağın camından herkes pis pis bana bakıyordu ;D ;D ;D ;D

hueheuheuh :D:D pardon biz 5dk kala d200 den bahsediyorduk :p sonra tek hatırladıgım alanın, sedat acıl diye bagıran bir havaalanı görevlisi tarafından feryat figan olduğuydu :p
arkadaşlar, anonsla beraber tepki de çok acaip, "bi sn ya.. bu ben miyim lan" :D :D :D

Ynt: E-bay'dan Alışveriş

Selamlar,
getireceginiz her ne ise , bazi sınırlamaları var.. en önemlisi GPS yada telsiz getirtemezsiniz. zira, fiyatı kaç para olursa olsun, Telekom onayı gerektiği için "normal yollarla" içeri sokamazsınız. paketin içinde faturası olması ( tabi €100 nun altında ) haytınızı çok kolaylaştıracaktır.. bana gelen paketler nadir gümrüğe takiliyor, kısmet işi...
2 kez paketim takıldı.. biri video verici idi ama disassambled oldugu için 10ytl, vga bilgisayar ekranı ( faturası 108USD idi ) takıldı, ona da 5 ytl gumruk odedim. reha

bi arkadaşınıza ısmarlatırsanız sorun yok sanırım kendi eşyası gibi getirebilir
bi arkadaşıma Hongkong tan fotoğraf makinesi getirmiştim Teknosa da 800 $ dı, ordan 360$ a almıştım sonra Doğubankta aynı fiyata satıldığını görünce boşuna taşıdığımı anladım onca yolu :eek: bi de Filipinler üzerinden döndüğüm için uçakta kutusunu bırakmıştım aletin gümrüğe takılmayalım diye ;D
o yüzden önce bi Sirkeci piyasasına bakın elektronik alet getirtmeden önce sonuçta hiç bir fark yok iki şekilde de ürün garantisiz ;)

dini bayramları iyi değerlendirmekte lazım. gonderen kişiye "GIFT" etiketi yapıştırtın, aldıgınız paket daha da tolare edilebilmekte. Hatta benim hong kong lu satıcı olayı biraz abartmıştı :smiley: üzerine süslü süslü etiketlerde yapıştırmıştı :smiley: :smiley: müşteri memnuniyeti işte ::smiley:

Sevgili Can,

Şu senin satıcının adresi nedir?
Fotoğraf makinası getirtmeyi düşünüyorum da.
Bu konuda arkadaşların alışveriş yöntemiyle ilgili önerilerini de öğrenmek isterim.

e-bay deilde genelde güvenmiorım ben internet üzreinden alışverişe
çok büyük terslikler çıkabiliyor
gidin paşa paşa kendiniz görerek alın derim herşey ayağınıza kadar gelmez dimi ama..

Ctesi İstanbula geçeceğim. Bir Sirkeci yapıp makinalara bakmak farz oldu artık.
Şu aşamada görünen FZ50 seçeneği.
Yurtdışından istediğimi tanıdıklarım vasıtasıyla en kolay Dubai den ve ABD den getirtebilirim. Ancak bu olasılığı DSLR makina almayı istediğimde makina+lens için kullanmak istiyorum.
Dslr içinse şu D200 denen modelin kasasına hayran kaldım.
Lakin dediğim gibi önce Fz50 sonrası ise süreçteki ilgi bilgi ve merağıma bağlı.
Hele bir Sirkeci de şu makinaları elimize alıp görelim... :D
Hayyam sanırım fotoğraf tutkunlarının merkezi konumunda. O pasajda Metro foto dışında tavsiye edebileceğiniz yer var mı?
Herkese keyifli geziler...

hocam slr-like alacaksan fz50 iyidir. ama eğer kısa zamanda dslr alırım yada lensi filtresi vs vs para harcamak sorun değil diyorsan şimdiden nikon D200 al derim... çok çok iyi bir makinedir, hele kasası tam bir fotoğraf makinesidir; tam bir nikon gibi. hayyam pasajın 2-3 dükkan gerisinde aydınlar foto var. hayyamın üst katında makro fotoğrafçılık var. hepsinden fiyat al, sonra metro fotoğrafçılığa gittiğinde sevgi hanım veya turgut beye selamımı söyle, bulduğun fiyatın altına indirim yapsınlar ;) hatta öğleden sonra geleceksen görüşebiliriz de, biryerlerde çay içeriz?.

queensland' Alıntı:
e-bay deilde genelde güvenmiorım ben internet üzreinden alışverişe
çok büyük terslikler çıkabiliyor
gidin paşa paşa kendiniz görerek alın derim herşey ayağınıza kadar gelmez dimi ama..
haklısın, hele bu terslikler yurtdışından yapılan alışverişlerde yaşanırsa çekilmez olur ama ben şimdiye kadar türkiye dışında başka yerde bu tür problemler yaşandığını duymadım ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR