KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Herceg Novi şehir çıkışında, Voli market adındaki bir markete uğradık. [GPS25]. Burada yağmur şiddetini iyice arttırdı. Araçtan zor indik. Karadağda marketteki fiyatlar oldukça uygun. Biraz alışveriş yaptık. Dünkü ılık hava yağış sonunda yerini daha serin bir havaya bıraktı. Dün 25°C'de denize girdik bugün ise sıcaklık 17°C!
GPS25: N42.45673 E18.49445 l=1392Km Market.
Arnavutluk'ta fakirlik de fazla zenginlik de fazla. Otobanın kenarında tezgahlarını açıp satış yapmaya çalışan insanlar var. Binaların birçoğunun dış sıvası yok. Yollarda bol miktarda lüks araçlara ve Limuzinlere de rastlıyoruz.
Ferhatbey gezi cok guzel devam ediyor. Bu arada benimde bir Arnavutluga is seyahatine giden bir tanidigimdan edindigim bir bilgiyi aktarayim. Kendisi henuz gelismekte olan bir ulkede bir cok Hammer marka Jip gorunce nasil oldugunu sormus. Bu gordugunuz lux araclarin cogunu Avrupa ulkelerinden calip Arnavutluga sokarak ederinin cok altinda fiyatlara satiyorlarmis. Dun gazetede okudugum kadari ile benzer bir durum su anda guney dogu bolgemizdede mevcutmus. Arac kiralama sirketlerinden calinan lux araclarin once takip sistemleri devre disi birakilip, sonrasindada sinirin guvenliksiz bolgelerinden Suriye'ye kacirilarak burada satiliyormus.
Ferhat,Hercegnovide girdiğiniz markete,Kotorda girseniz,yanında bulunan otoparka alış veriş fişini gösterdiğinizde ücret ödemeyecektiniz kamp ücretlerinin bile düşük sayılacağı Karadağda ,(Utjeha kampa 4kişi camper+ çadır 16 euro ödemişiz) saati 2 euro park çok fazla gerçekten.
Temennimiz sizlerin de yapmanız için zaten. Bu nedenle bu kadar detaylı bilgiler veriyoruz.
enverdede' Alıntı:
Ferhat,Hercegnovide girdiğiniz markete,Kotorda girseniz,yanında bulunan otoparka alış veriş fişini gösterdiğinizde ücret ödemeyecektiniz kamp ücretlerinin bile düşük sayılacağı Karadağda ,(Utjeha kampa 4kişi camper+ çadır 16 euro ödemişiz) saati 2 euro park çok fazla gerçekten.
Bir araya gelebileceğimiz bir günde ,şu koordinat almayı falan bir öğreneceğim sizden,şimdi ancak tarif ederim sizin kotora girdiğiniz yönden kaleye gelmeden 500m kadar sağda,resim yüklemede sorun olmasa ekleyecektim
Ferhat bey, *.pdf dosyalarınız sanırım oldukça büyük olduğundan, tabletimde açılamıyor !
Yollarda yazılıdan geçirmeden direk tabletimden kullanmak istediğinden, birkaç bölüm halinde yada resimleri küçülterek yüklemeniz mümkün müydü ?
Mesut Bey, şimdi ben de denedim doğrudan tıklayınca açmadı. Bilgisayarda açılıyor. Ama tablete SD kartla dosya olarak koyunca sorunsuz çalışıyor. Bir de aşağıdaki linki deneyebilirmisiniz?
Maalesef son linkdeki dosyada açılamıyor.(SD kartım yok)
Birçok işiniz arasında benim için uğraşmanıza gerek yok.
Diğer dosyalarda resimleri mesela "İrfan Wiev" ile küçültmek vaktinizi alamazsa belki çözüm olabilir ?
Acaba dosyada mı bir problem var. Bilgisayarla görebiliyorum.
olmazsa txt versiyonunu (fotoğrafsız) yayınlayabilirim.
Yunanistan2013 dosyasını açabilmişmiydiniz. (deneme gezisi) onun boyutu çok daha büyüktü. (42MB)
http://www.mediafire.com/view/5zj9942a202bb02/GR2013.pdf