Okyanusu görebilmek için denize yaklaştığımız Labenna'da Labenna Ocean adlı yerleşime girdik ama okyanusa ulaşmak mümkün olamadı. Yine her zamanki gibi yükseklik engeli var. Buraya saat 18:20'de ulaştık.
Mösyö Niye Fotoğraf Çekiyorsun?!
Kırmızı ışıkta durunca fotoğraf çektim. Öndeki arabadaki adam indi ve yanımıza geldi Mösyö dedi fotoğraf makinamı gösterdi ve Fransızca birşeyler söyledi. Herhalde onun fotoğrafımızı çektiğimi düşündü. Ben de karşıdaki kiliseyi gösterdim ve fotoğrafı gösterdim. Adam özür dileyip gitti. Buralarda herhalde millet birbirinin trafikte fotoğraflarını çekip kuralsızlıkları ihbar ediyorlar demekki. İnsanın içinden "sensin ulan Mösyö!" demek geçiyordu ya hadi neyse.
Fransa'da Son Gece.
Bayonne'de Ondes Fr Kilise saat kulasi ve maria isimli ev var kavşakta. Konaklamayı bir otoparkta yaptık. [GPS97]. Durduğumuz yer marinanın yanında. Bu gece İspanya'ya geçeriz diye düşünmüştük ama yarına kaldı. Ancak sınıra çok yaklaştık.
GPS97: N43.52467 W1.50612 l=4087Km h=10m Konaklama.
Sabah 1 km kadar gittikten sonra bir karavan parkına rastladık. Dün akşam biraz daha devam etseydik karavan parkına ulaşacakmışız. [GPS98]. Gelmişken ilk Okyanus fotoğraflarımızı da buradan alıyoruz. Parkta çok sayıda karavan konaklamış. Merak edenler için; otomat makinadan fiş alınarak konaklanıyor. Anladığımız kadarıyla sezonda 10€/24saat sezon dışı ise 6€/24saat ücretle kalınıyor. Yazılanlar tabiki yine Fransızca olduğundan bilgilerden emin olamıyoruz.
GPS98: N43.52671 W1.51692 l=4088Km Karavan parkı.
Bugün 31 ekim 2013 yola çıkışımızın 22. günündeyiz. Artık Fransa'dan İspanya'ya geçmek üzereyiz. Zaten son geceyi geçirdiğimiz yer de sınıra oldukça yakındı.
Fransa ile İspanya arasındaki sınır bir nehir üzerinden geçiyor. Nehrin Fransa tarafındaki yerleşim Behobie, İspanya tarafında ise Behobia. 4126. kilometrede Fransa-İspanya sınırına ulaştık. 1082Km'lik Fransa geçişini 7 günde tamamladık ve her iki ülke de Şengen olduğundan sınırı durmadan geçmiş olduk.
Sabah 1 km kadar gittikten sonra bir karavan parkına rastladık. Dün akşam biraz daha devam etseydik karavan parkına ulaşacakmışız. [GPS98]. Gelmişken ilk Okyanus fotoğraflarımızı da buradan alıyoruz. Parkta çok sayıda karavan konaklamış. Merak edenler için; otomat makinadan fiş alınarak konaklanıyor. Anladığımız kadarıyla sezonda 10€/24saat sezon dışı ise 6€/24saat ücretle kalınıyor. Yazılanlar tabiki yine Fransızca olduğundan bilgilerden emin olamıyoruz.
GPS98: N43.52671 W1.51692 l=4088Km Karavan parkı.
Resimlerde gökyüzünü mavi görüyoruz. Biz gezilerimizde Bayonne‘ den güneye gidemedik. Bayonne‘ de gecelediğiniz yerin yakınındaki karavanparkı aşağıdaki linkte görebilirsin. Batı (West) koordinatının önüne (-) koymak gerekir sanıyorum. W yazılmadan koordinat yazılırsa (-) koymak gerekiyor diye biliyorum.
Güzel resimler hatıralarımızı canlandırdı. Çok teşekkürler.
Resimlerde gökyüzünü mavi görüyoruz. Biz gezilerimizde Bayonne‘ den güneye gidemedik. Bayonne‘ de gecelediğiniz yerin yakınındaki karavanparkı aşağıdaki linkte görebilirsin. Batı (West) koordinatının önüne (-) koymak gerekir sanıyorum. W yazılmadan koordinat yazılırsa (-) koymak gerekiyor diye biliyorum.
Güzel resimler hatıralarımızı canlandırdı. Çok teşekkürler.
Koordinatları yazarken W ibaresini kullandığım için ayrıca - olarak ifade etmeye gerek kalmıyor. Dediğiniz gibi enlem boylam'ı seece + ve - olarak belirtmek de mümkün. Verdiğim koordinat bilgisini kopyala yapıştır yöntemiyle maps.google.com veya google earth arama çubuğuna yazarsanız doğrudan o koordinata gidecektir.
hari ka bir gezi inşallah en kısa sürede bizede nasip olur. Anlatımınız çok güzel. İspanya özellikle Endülüs Elhamra bölümünü sabırsızlıkla bekliyorum. Ellerinize sağlık.
Fransa bölümünü de zevkle okuduk. Orada olma isteğimiz bir kez daha kabardı, hatta ayyuka çıktı
Her zamanki gibi detaylı ve bilgilendirici anlatımınızı güzel fotoğraflarla süslediniz, doyulmaz güzellkleri bize sundunuz. Teşekkür ederiz
Ferhat bey, İber yarımadasında bizden pek bahsedemediniz ama bu sene bizde güney Avrupa sırada olduğundan, yazın sizleri oldukça yad edeceğe benzeriz.
*.pdf dosyası ve koordinat verileri için teşekkürüm altta ilişikte, *.kml kağıdına sarılı. Açıp bakabilirsiniz.
(Google Earth ile açıp, Street Wiev ile bakmak oldukça keyifli.)
Ferhat bey, İber yarımadasında bizden pek bahsedemediniz ama bu sene bizde güney Avrupa sırada olduğundan, yazın sizleri oldukça yad edeceğe benzeriz.
*.pdf dosyası ve koordinat verileri için teşekkürüm altta ilişikte, *.kml kağıdına sarılı. Açıp bakabilirsiniz.
( Google Earth ile açıp, Street Wiev ile bakmak oldukça keyifli.)
Hem de nasıl !
İberin bu sefer altı üstüne gelecek. Fransa Provence, Cote de Azur, Atlantik kıyılarını kolaçan edilip, kuzey İtalya'dan dönmeyi düşünüyoruz.
Ama sadece düşünüyoruz. Bizimkisi kontrollü kaos. Ne olacağı tam belli değil.
Yani istikamet Akdeniz ileriii..
dosyanızda kayıtlar ikişer tane olmuş. Fazlalıkları sildim.