Bir doğa tutkununun çakısı olmadan olmaz
Gerçi çoğumuz bu ihtiyacı kolleksiyon mertebesine taşımış durumdayız. Bu nedenle Efe Bey'in (behicefe) yazdıklarına katılıyorum
Bıçakçılıkla uğraşan büyükbabamı göremedim ama babamdan, nasıl bıçak yaptıklarını dinlemekten hala keyif alırım. Sanırım doğa sporları ile uğraşmamış olsaydımda aynı merakım olurdu.
Her gün yanımızda taşıdığımız derken aslında yukarılarda da gördüğümüz gibi geniş bir yelpaze var karşımızda. Şırnak'taki arkadaşımızın ihtiyacıyla Karadeniz yaylalarında veya büyükşehirde yaşayan arkadaşların ihtiyaç ve kullanımları farklı olabiliyor. Neyseki konuşabileceğimiz ve bilgilerimizi paylaşabileceğimiz bolca çeşit var
Ben uzun bir süre Victorinox'un aşağıdaki Spartan Standart modelini taşıyordum. Bu orta boy çakı sonraları çalıştığım binaya girişte bile problem çıkartmaya başladı. Ardından sinemalar, alış veriş merkezleri, metrolar, bib bib li kapılar derken cebimde taşıyamaz oldum
E çantanızda sürekli yanınızda olamıyor. Bende yine Victorinox'un MiniChamp'ini aldım. Makası, yıldız ve düz tornavidası, kapak açacağı, cımbızı, kalemi ve iki kesikin bıçağıyla günün 9 saati bilgisayar başında tüneyen beni yeterince idare ediyordu. Üstelik bozuk para cüzdanınızda bile taşıyabiliyorsunuz. Aslında MiniChamp'in gündelik yaşamım için çok daha uygun bir seçim olduğunu kullandıkça gördüm.
Yine spartan modeli gibi ama daha fazla fonkisyonlu markalı olmayan iki çakım daha var. Birde askerde aldığım çatal ve kaşığı olan bir çakım var
Pek sağlam bişey değil ama yine de doğa yürüyüşlerine çıktığımda mutlaka çantamın gözüne atarım.
Küçük bir tool çakı da kullanıyorum. Bıçaklarını bilemem gerek ama pense ve tornavidaları gayet iyi durumda. Son anda aklıma geldi
Victorinox'un pusula, büyüteç ve derece içeren bir seti var aşağıdaki gibi. Çok kullandığımı söyleyemem ama sırt çantamın daimi eşyalarındandır
Paylaştığınız bilgi ve deneyimleriniz için teşekkürler arkadaşlar. Sağlıcakla kalın.