Edirne-İstanbul Arası Trenle 45 Dakikaya Düşecek

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,488

YOL

SEDAT AÇIL
Mesajlar
10,389
Tepkime Puanı
512
Yer
İstanbul, Acıbadem
Web
www.sedatacil.com
Telsiz Çağrı Kodu
TB2FKL
Ulaştırma Bakanlığı, Demiryolları Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Musa Tuncay, ‘Halkalı-Bulgaristan Hududu Demiryolu Projesi' çalışmaları hakkında bilgi verirken, önümüzdeki yıl yapımına başlanacak proje ile Edirne-İstanbul arasının 45 dakikaya ineceğini söyledi.

MGS Proje Müşavirlik Mühendislik Ticaret Limited Şirketi tarafından Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu'nda yapılan bilgilendirme toplantısına Ulaştırma Başkanlığı Demiryolları Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Musa Tuncay, MGS Proje Müdürü Çetin Çakır, BOTEK Mega Aksa Ortak Girişim Proje Müdürü Çağrı Göksel ve Edirneli vatandaşlar katıldı. Projeden kaynaklanabilecek önemli çevresel etkenler ve halkın en çok merak ettiği projedeki yol güzergâhının tarlalardan geçip- geçmemesi ve alınan önlemler konuşulduğu toplantıda Musa Tuncay, şunları söyledi: “Her türlü konu düşünüldü. Alt geçişler veya köprüler kullanılarak sorunları gidereceğiz. Şu anki mevcut demiryolu standartları oldukça düşük. AB sürecinde çağımıza uygun yapmamız gerekmektedir. 250 kilometre hız yapabilecek elektrikli, sinyalli, çift hatlı ve İstanbul'dan Kars'a 11 saatte gidebilecek projelerimiz devam ediyor ve inşaatına başlanıyor. Şu an İstanbul'a Edirne'den 4.5 saatte gidilirken, hazırlanan proje ile bu zaman 45 dakika ile 1 saat arasına kadar düşecek.”
 

Etiketler
Ynt: Edirne-İstanbul Arası Trenle 45 Dakikaya Düşecek

Projenin inşa çalışmalarına başlanmasını sabırsızlıkla bekliyorum. Bu proje sayesinde Edirne büyük bir gelişmeye uğrayacaktır. Bulgarların Türk hududuna giden hattı elektrifikasyonla döşedikleri takdirde Batı Avrupa' ya kadar kesintisiz bir elektrikli tren yolu güzergahı oluşacaktır.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,488
Mesajlar
1,518,716
Kayıtlı Üye Sayımız
172,144
Kaydolan Son Üyemiz
zeloni

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst