Edremit Körfezi Gezisi 18-22 Mayıs 2011

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fsirin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,955
Ynt: Edremit Körfezi Gezisi 18-22 Mayıs 2011

Kaz Dağlarını gezelim derken, aklımızda İzmir Grubundan Murat Öz arkadaşımız ile 2 yıl önce gittiğimiz Zeytinli köyünden yukarı gidilen bir güzergah vardı.
O bölgede yağan polenler arabalarımızı sarı boya vurdu şekline dönüştürmüş vede guguk kuşunun sabah ötmeleri altında kahvaltı yapmıştık. Aklımızda bu hatıralar ile Hasanboğuldu mekanına geldik. Burada Şelaleyi gördük. Sonra arabaya vardık ve yağmur başladı.

O bölgeye varınca yağan aşırı yağmur bizi , bölgeden perşembe günü kovalayınca, Haldun 'un yer bulma çabaları ile bizi Hasanaki balık lokantası bahçesine getirdi. Lakin bu yağan yağmura rağmen , Haldun 'un yer bulma çabalarını , sabırla yapmasını öncelikle takdir etmem lazım. Çünkü Hasan boğuldudan sonra 4-5 yere baktık ancak uygun mekan bulamadık. Hasanboğuldu' dan Hasanaki ye gelmemiz sonucu , yorulan bedenleri , karnımız doyunca rahatlattık. Hatta sabahleyin 2011 in deniz faslını burada açtım ben. Giderken birde Kaçanaki lokantasını gördük :smiley: Burada Hasanaki ve Kaçanaki iismleri kafiye olmuşlar :smiley:)

Sonra yol Küçükkuyuya kadar gelince , ertesi günkü Değirmen bölgesi programı havanın güneşli olması ile keyifli oldu. O bölge akarsuyu , dogal güzelliği ile kendine , bizi hayran bıraktı. Hele yeşilin arasındaki gelincikler bizi görmeden asla gitmeyin der gibiydi. Daha adını bilmediğim bir çok çiçek, mor, sarı, turuncu , kırmızı , mavi ...hepsi güzeldi. Bu mevsimde doğanın uyanışına tanıklık edebilmek çok hoş. Bu bölgede karavanlarda dere içi geçiş üstünlükleri ile takdirimizi kazandı.

Cumartesi günü Adaçiftliği ve köyü etrafında epey gezdik . Akşamına Kadırga Koyu ile deniz keyfi yaptık. Tabii suyun soğuk olduğunu söylemeliyim. Ter atıp çıktık demem lazım. Lakin deniz kenarında akşamleyin sandalyeleri çekip, çekirdek çitletme ve manzara seyretme fasılları güzeldi. Güneş batıncaya kadar Emel ile ben kitaplarımızı okuduk. Erdem de kitap okuma konusunda iyi. benden kocaman bir aferim aldı çünkü. Kitap okumayı sevmek ayrı bir hobi çünkü. Gökyüzü gözlemledik. Sıcak çaylarımızı içtik ...vs

Tabi İlhan beylerin Derede soğutulmuş karpuzu ile Karavanda pişirilmiş taze ekmeğinin tadını da burada kısaca anayım ve kendilerini ( eşi , torunu ile ) tanımaktan memnun olduğumuzu ileteyim.

Başka gezilerde görüşmek üzere ....
 

Etiketler



Ynt: Edremit Körfezi Gezisi 18-22 Mayıs 2011

IMG_2324.JPG resminde Akrep takım yıldızının tam bir görünümünü çekmişsiniz. Çok güzel bir görüntü. Paylaşım için teşekkürler.
 



Ynt: Edremit Körfezi Gezisi 18-22 Mayıs 2011

mabirsen' Alıntı:
IMG_2324.JPG resminde Akrep takım yıldızının tam bir görünümünü çekmişsiniz. Çok güzel bir görüntü. Paylaşım için teşekkürler.
Beğendiğinize sevindim. :smiley:

Evet Akrebin iğnesi bile görülüyor, ama ne yazık ki İstanbul'dan Antares bile zor görülüyor. :'(
 

Ynt: Edremit Körfezi Gezisi 18-22 Mayıs 2011

Maalesef gökyüzü kirliliği şehirlerde hat safhada.
 

Ekli dosyalar

  • Akrep.doc
    1.3 MB · Görüntüleme: 222

Ynt: Edremit Körfezi Gezisi 18-22 Mayıs 2011

mabirsen' Alıntı:
Maalesef gökyüzü kirliliği şehirlerde hat safhada.
Bu nedenle biz de zaman zaman gökyüzü görece karanlık ve yıldızlı olan yerlere gidip gözlem yapıyoruz. Gözlemelrimize sizleri de bekleriz. :smiley:
Aşağıda son yaptığımız Saroz etkinliği var.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=88250.0

Akrep ve yay takımyıldızları. Yağlı parmağımız objektife süründüğü için son iki fotoda sağ taraftakilerin ışığı biraz dağınık. :-[

P6249143.jpg


P6249147.jpg


P6249148.jpg
 

Ynt: Edremit Körfezi Gezisi 18-22 Mayıs 2011

Cok teşekkürler milyarlarca yıldız varmıdır içlerinde birinde yaşam vardır be ya vardır inanıyorum belki bizden cok cok ileri belki bizden cok cok geri tekrar teşekkürler paylaşımlarınız icin....
 

Ynt: Edremit Körfezi Gezisi 18-22 Mayıs 2011

Milyarlarca değil yüzmilyarlarca yıldız var. Son bilgilere göre sadece samanyolu gökadamızda 300 milyarın üzerinde yıldız var ve evrende yine milyarlarca gökada var. ::smiley:

Bizim gökbilim gurubumuz olan AKAT sitesinde ilginizi çekebilecek bir yazı var. :smiley:

http://www.akat.org/sizin_icin/dunyadisiyasam/uygargezegen.html
 



Ynt: Edremit Körfezi Gezisi 18-22 Mayıs 2011

Cok teşekkürler okudum ama bir kez daha okumam lazım cok ilginç tekrar teşekkürler.......
 

Ynt: Edremit Körfezi Gezisi 18-22 Mayıs 2011

Gökyüzüne benim de merakım var. İnşaallah bir etkinlikte buluşuruz. Fotografta samanyolu, yay ve akrep çok güzel çıkmış. Tebrikler. Bu arada stellarium programını kullanıyor musunuz? Çok güzel ve eğitici bir program. Ben İzci lideriyim. Gece yürüyüşlerinden önce bu programla gökyüzü gözlemini anlatıyor ve sonra araziye çıkarıyorum izcilerimi. Çok verimli oluyor. Tavsiye ederim. Selamlar.
 

Ynt: Edremit Körfezi Gezisi 18-22 Mayıs 2011

Sn Mabirsen adınızı bilmediğim icin bu şekilde yazmak zorunda kaldım özür dilerim üstat bende bir izciyim (cömez) yani emekli olduktan sonra doğa aşkım ve doğada yapılan etkinlikleri sevmemden dolayı kayseri ilimizde bulunnan erciyes izcilik kulübüne üye oldum (KAPİF) verdiğiniz bilgi icin cok teşekkürler saygılarımla Tugay DEMİRAL
 

Ynt: Edremit Körfezi Gezisi 18-22 Mayıs 2011

Tugay bey. Ben 1996 yılından beri izci lideriyim. Aramıza katılmanızdan dolayı mutlu oldum. Çocuk ve gençlerin yetiştirilmesinde büyük önemi olan izciliğe katılan her nefer bizim için değerlidir. Kayseri İl temsilcisi Erkan Bülent ŞAFAK liderime Kayseri İl İzci Kurulu Başkanı Ümit AKYÜREK liderime selamlarımı iletin.

Mehmet Ali BİRSEN
Eğitimci İzci Lideri
Afyonkarahisar
 

Ynt: Edremit Körfezi Gezisi 18-22 Mayıs 2011

Abi en kısa zamanda Teşekkürler saygılar
 



Ynt: Edremit Körfezi Gezisi 18-22 Mayıs 2011

Ferhat bey, gökyüzündeki yıldızlarla biz de ilgileniyoruz. Siz astronomiye ilgi duyarken biz de astrolojiye ilgi duyuyoruz. Ben 1993'ten beri yıldızların insan üzerindeki (tabii hayvanlar ve bitkiler olmak üzere tüm canlılar) etkileriyle ilgili araştırmalar yapıyorum ve gemicilerin de kullandığı efemeris'ten yararlanıyoruz. Gezinizi keyifle izledik :smiley:
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Mesajlar
1,532,430
Kayıtlı Üye Sayımız
166,967
Kaydolan Son Üyemiz
çakır55

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst