Ege Turu Planlamaya Yardım Lütfen.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kenanyama Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,614

kenanyama

0 542 631 75 75 yamakenan@gmail.com
Yer
İSTANBUL
Sevgili arkadaşlar
Site içerisinde yaptığım araştırma ile işime yarayacak bilgileri bir arada bulamadım. Bir araya getirip derlemeye çalışıyorum. Silivri'den başlayıp Bodrum'a kadar haritada yol güzargahını çizdiğim şekilde veya tavsiye edeceğiniz rota çercevesinde görmezsen olmaz diyerek görmemi önereceğiniz yerleri belirtirseniz daha önce gitmediğim güzargahta yolumu bulmama yardım etmiş olursunuz.
Yapacağınız yardımlar için şimdiden teşekkür ederim.
Güzergah
Yeşil ile çizilmiş hat.[attachment=1]

EGE.jpg

Etiketler
Ynt: Ege Turu Planlamaya Yardım Lütfen.

Ayvacık-Assos-Küçükkuyu-Edremit yaparak Assos'u görün.
Ayvalık Şeytan Sofrasında kahvaltı yapın veya güneşi batırın.

Merhaba,
Plan yaparken belediyelerin web sayfalarında ki görülecek- kültürel, tarihi vb. yerler kısımlarına da göz atmayı unutmayın.
Benim önerim; Balıkesir'de mutlaka Kaz Dağları Milli parkı ve Assos'a uğrayın. İzmir'den sonra Aydın'a giderken Şirince'ye uğrayıp kahvaltı yapın. Yöreye özgü şaraplardan tadın. Muğla'dan sonra Akyaka'ya (Gökova diye de bilinir) inip azmak deresi kenarında ki restoranlarda kahvaltı veya balık yapabilirsiniz. Orman kampını ziyaret edin. Deniz kenarında ki koyları muhteşemdir.
Keyifli gezmeler... :smiley:

CelalS' Alıntı:
Ayvacık-Assos-Küçükkuyu-Edremit yaparak Assos'u görün.
Ayvalık Şeytan Sofrasında kahvaltı yapın veya güneşi batırın.
Küçükkuyu'dan sonra Akçay'dan sahil yolunu takip ederek Ören Pelitköy üzerinden, Karaağaç'a kadar sahilden çıkabilirsiniz. Manzara çok güzeldir.

Sevgili arkadaşlar katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim tavsiyelerinizi göz önünde bulunduracağım.
Kültür Bakanlığının internet sayfasında ( http://www.kultur.gov.tr/TR/Genel/belgegoster.aspx?F6E10F8892433CFF028B4EEC66E03438DDDF1821F0523986 ) bulunan il kültür müdürlüklerinin çok faydasını gördüm.
Planlamaya devam. Teşekkürler.

Ayvalık'ta Cunda (Ali Bey) Adasını ve Asosu mutlaka gezi planınıza eklemenizi öneririm. Güzel bir tatil geçirmenizi dilerim.

İzmir Gümüldür üzerinden Selçuk' a giderken Selçuk'a yaklaşık 20 km kala Ahmetbeyli Köyü'nün olduğu kavşakda Notion Antik Yerleşimi vardır. Döner Kavşağı geçip az ilerde aracınızı parkedip sağa doğru antik merdivenlerin olduğu yamacı tırmanırsanız Kuşadası Körfezini bütünüyle Samos eşliğiyle görebilirsiniz. Tepede oldukça büyük ağaçlar olup günbatımında harika bir manzarası vardır. Akabinde yine kavşaktan sol yapıp Menderes ilçesine yönelince yaklaşık 3-5 km sonra Klaros Antik kentine gelirsiniz. Notion yerleşimi Klaros kentinin liman bölgesidir. Sahil yolundan Kuşadası istikametine giderken Selçuk'a gelmeden Efes Antik Kentini ( Asya Minor olarak tabir edilen Anadolu'nun başkenti) gezebilir, havaalanında THK'nun uçaklarından tandem atlayışı yapabilirsiniz. Selçuk'a girince merkezdeki İsabey Camisi, Saint Jean Kilisesi, Efes Müzesi ve Artemis Tapınağı kalıntılarını gezebilir, devamında Meryemana Evi'ni ve Şirince Köyü'nü de görebilirsiniz. Selçuk'tan devlet karayolu ile Aydın'a giderken Selçuk'tan 13 km sonraki Çamlık Köyü'deki Buharlı Lokomotif Müzesini gezebilirsiniz.

Bu arada gezi planınıza Aydın istikametini de ekleyerek Efes Antik Kentinden başka Priene, Milet,Didim Apollon Tapınağı, Magnesia, Talleis, Nysa ve özellikle Afrodisias Antik Kentlerini gezerek tam bir antik çağ keşfi yapabilirsiniz.

paramedik' Alıntı:
İzmir Gümüldür üzerinden Selçuk' a giderken Selçuk'a yaklaşık 20 km kala Ahmetbeyli Köyü'nün olduğu kavşakda Notion Antik Yerleşimi vardır. Döner Kavşağı geçip az ilerde aracınızı parkedip sağa doğru antik merdivenlerin olduğu yamacı tırmanırsanız Kuşadası Körfezini bütünüyle Samos eşliğiyle görebilirsiniz. Tepede oldukça büyük ağaçlar olup günbatımında harika bir manzarası vardır. Akabinde yine kavşaktan sol yapıp Menderes ilçesine yönelince yaklaşık 3-5 km sonra Klaros Antik kentine gelirsiniz. Notion yerleşimi Klaros kentinin liman bölgesidir. Sahil yolundan Kuşadası istikametine giderken Selçuk'a gelmeden Efes Antik Kentini ( Asya Minor olarak tabir edilen Anadolu'nun başkenti) gezebilir, havaalanında THK'nun uçaklarından tandem atlayışı yapabilirsiniz. Selçuk'a girince merkezdeki İsabey Camisi, Saint Jean Kilisesi, Efes Müzesi ve Artemis Tapınağı kalıntılarını gezebilir, devamında Meryemana Evi'ni ve Şirince Köyü'nü de görebilirsiniz. Selçuk'tan devlet karayolu ile Aydın'a giderken Selçuk'tan 13 km sonraki Çamlık Köyü'deki Buharlı Lokomotif Müzesini gezebilirsiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR