Ynt: Ekimde İki Hafta Özbekistan
benim özbekistanı tanımam devrimin ilk yıllarında oldu.şimdi nasıl bilmiyorum ama o yıllarda bir çok özbek ilk kez Türkiyeli biri olarak beni tanıdı..şundan emin olun iyi bir referans oldum.ancak bir çok türkiyeli türklerin oraya gitmelerinden sonra fikirleri biraz değişmiş..tabi herkes değil ama bir çoğu öyle düşünüyor..özbekiztan da Başkurtça, Çağatayca-Osmanlıca karışımı bir Türk lehçesi ile konuşuyorlar... ben tam anlamış değilim zorlandım..aslında ben egenin bir köyüne gittiğimde bile çoğu zaman anlamıyorum...Kitaplarda okuduğumuz Ortaçağ alimlerinin neden hep buralarda yetiştiğini bizzat yerinde görerek anladım, çünkü ülkenin dört bir köşesi medreselerle dolu. Bu ülkede Araplaşmayan İslamiyet`in farkını gördüm...bir çok zengin kültür var eğer imkan bulursan orda bir ailenin yanında kalmaya çalış onlarla yaşa o zaman daha faydalı olur... ve ayrıca dünyanın neresine giderseniz gidin yolculuk esnasında tanımadığınız insanlardan yemek ve içecek ikramlarını kibarca red edin... size gelenle değil siz tanıdık insan bulun....alkol alıyorsanız fazla içmeyin çünkü orası sizin ülkeniz değil..