Ekimde İki Hafta Özbekistan

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mahrem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,848

mahrem

Yeni Üye
Mesajlar
14
Tepkime Puanı
0
Ekim ayinda iki haftaligina Özbekistana gidiyorum. (Almanyadan 35 kisilik gurup ile). Ne gibi tavsiyelerde bulunabilirsuiniz ?. Nelere dikkat etmek gerek.Ö zbeklerle türkiye türkcesi ile anlasmak mümkünmü ?
 

Etiketler
Ynt: Ekimde İki Hafta Özbekistan

benim özbekistanı tanımam devrimin ilk yıllarında oldu.şimdi nasıl bilmiyorum ama o yıllarda bir çok özbek ilk kez Türkiyeli biri olarak beni tanıdı..şundan emin olun iyi bir referans oldum.ancak bir çok türkiyeli türklerin oraya gitmelerinden sonra fikirleri biraz değişmiş..tabi herkes değil ama bir çoğu öyle düşünüyor..özbekiztan da Başkurtça, Çağatayca-Osmanlıca karışımı bir Türk lehçesi ile konuşuyorlar... ben tam anlamış değilim zorlandım..aslında ben egenin bir köyüne gittiğimde bile çoğu zaman anlamıyorum...Kitaplarda okuduğumuz Ortaçağ alimlerinin neden hep buralarda yetiştiğini bizzat yerinde görerek anladım, çünkü ülkenin dört bir köşesi medreselerle dolu. Bu ülkede Araplaşmayan İslamiyet`in farkını gördüm...bir çok zengin kültür var eğer imkan bulursan orda bir ailenin yanında kalmaya çalış onlarla yaşa o zaman daha faydalı olur... ve ayrıca dünyanın neresine giderseniz gidin yolculuk esnasında tanımadığınız insanlardan yemek ve içecek ikramlarını kibarca red edin... size gelenle değil siz tanıdık insan bulun....alkol alıyorsanız fazla içmeyin çünkü orası sizin ülkeniz değil..
 

Ynt: Ekimde İki Hafta Özbekistan

ben gecen sene ekimde özbekistan daydim. dili anlamakta zorlandim. benim tanistigim insanlar genelde rusca konusuyorlardi. Kültürel acidan ruslarin etkisi bayagi hissediliyor. görülmeye deger bir ülke. saglik acisindan sorun yasadim. temizlige pek okadar önem verilmiyor.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,987
Mesajlar
1,526,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,736
Kaydolan Son Üyemiz
S_Erdem

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.


Geri
Üst