EL FRENİM ÇOK ZAYIF ???

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bugraercan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,489

bugraercan

Ana Kamp
Yer
istanbul
merhabalar, 77 cj5 sahibiyim. tek sıkıntım el frenim çok zayıf vitesle ve tekeri sıkıştırırarak bırakabiliyorum rampalarda. bunun ayarlaması nasıl yapılır? veya değiştirmek mi gerekir?

az buçuk anlıyorum mekanik aksamdan. kolaydaysa kendim yapabilirmiyim veya herhangi bi oto frenci yapabilirmi ? saygılar

Etiketler
Ynt: EL FRENİM ÇOK ZAYIF ???

Arka tekerlerin fren balatalarını kontrol ettirin. Eğer balatalarınızın yeni olduğunu biliyorsanız arka kampanaların fren ayarlamak için iç kısımda delikleri var oradan kendiniz de ayarlayabilirsiniz (dişli civatalar - düz tornavida ile çevirebilirsiniz) altına yatınca delikler açıksa görürsünüz. Kampanalar ayarlandıktan sonra yine tutmazsa şöför tarafının orada altta park freni ayarı için civata var ordan sıkarsınız ama fazla sıkmamaya dikkat edin yoksa balatalarınız frene basmasanız bile sürekli sürter.

Ynt: EL FRENİM ÇOK ZAYIF ???

Merhaba;
el freni basılı olarak araç kullanıldı ise, ihtimal işiniz biraz zorlaşabilir,
arka teker içlerine özellikle sol arka teker içine bakıp kontrol edin, yağ sızıntı veya akıntısı var ise, o tarafın keçesini yenilemeniz gerekecektir, bu uygulama uygun ekipman ile yapılabiliyor, sizi yorabilir.
bu durum var ise el frenini ne kadar gerdirirseniz gerdirin verim alamazsınız.
kolay gelsin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,841
Kayıtlı Üye Sayımız
166,943
Kaydolan Son Üyemiz
senol52

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR