.
Yücel bey,
* Sadece bir litre mazotdan %90 randımanla bile tam 10 KW elektrik kazanılabilmekte. Yani, elektrikle ısınma çevre için 10 misli daha sorunlu.
Sanırım bu açıdan hemfikir olmalıyız ?
* Bazı elektrikli ısıtıcıların sağlığa zararlı ozon üretme durumu var. Baş ağrısı veya özel kokusu duyulduğu zaman gerekeni yapmakta yarar var. Çünkü alışma yüzünden sonraları koku yeterince farkedilemiyor denmekte. Tabi sizin ısıtıcının özelliklerini bilmiyorum. Zaten böyle şeylere prospektlerde de pek rastlanmıyor. Tecrübeniz önemli olmalı.
* Altın Kamp ve Ada Kamping’in 4 Ah kısıtlaması Web sayfalarından okunabilir.
Kısıtlaması olmayan yerler ya ilgisizlik ya da Nilüfer Belediyesine bağlı Misi Kamping’de olduğu gibi alışılmamış bir değer olan 15 Amper/Saati vermekte ki bu neredeyse günde 80 KW değeriyle 36 lira üzerinde sarfiyata müsaade etmek demek. Buna yatırım ve kar dahil değil ! Oranın günlük ve aylık ücretine ise bakmadım. Sanırım siz biliyorsunuzdur.
Yücel bey, kamp yapma tarzınız ve bulunduğunuz kamping açısından şanslı olmalısınız. Kinaye değil, keyfinize bakın derim. Ama bu şansın herkez için geçerli olduğunu iddia etmek ise bence biraz iyimserlik olmalı ?
Zaten bütün bunları düşünen nerdeyse bütün karavancılar bildiğiniz gibi mazotlu veya gazlı çözümde karar kılmış durumdalar. Destek amacıyla 150-300 Watt gibi daha küçük kapasiteli çözümler tabii ki düşünülebilir. Örneğin elektrikli battaniye gibi. Gerçi neredeyse sıcak su torbası da ayni fonksiyonu göstermekte..
Konumuz dışı olsa da umarım Avrupa’ya çıkacak karavancıların bu çözümü hedeflememeleri menfaatlerine olmalı. Çünkü oralarda elektrik sınırlaması daha ciddi takip edilmekte.
Tabi bu çözümlerin sizinkine göre daha fazla yatırıma gerek duyduğu da diğer bir gerçek.
Cevabım inanın sizle direk alakalı değil. Sadece bütün yazılanlar üzerinden genele varmak istiyorum. Siz zaten kendiniz için doğruyu bulmuşsunuz..
Böylelikle konuyu kişi odaklı algılamayacağınız umuduyla, candan sımsıcak keyifli kamplar dilerim..
.