Emircan Ameliyat İçin YARDIM Bekliyor...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan PARATROOPER Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,866

PARATROOPER

Yeni Üye
Yer
İSTANBUL
Selam,

Gezenbilir.com sitesine yeni katılan biri olarak öncelikle kendimi tanıtmam gerekiyor sanırım. Adım Cemil. 37 yaşında 2 çocuk babası gezmeyi çok seven ama bir türlü fırsat bulamadığı için bu zevkini sizlerin gezi fotoğraflarıyla tatmin etmeye çalışan zamanında izcilik de yapmış bir faniyim.

Bu sitede incelediğim her konuda bilmediğim birçok şeyi öğrenme fırsatım oldu. Emeği geçenlerin ellerine ve yüreklerine sağlık.

Benim bir talebim olacak sizlerden ve özellikle Edirne civarında bulunan ve malddi imkanı iyi olan site üyelerinden.

[attachment=1]
Maalesef habere konu olan kardeşimizi kaybetmiş bulunuyoruz. Ancak diğer kardeşimiz şu an PERTES denen bir hastalıkla boğuşuyor ve maalesef bir ayağı kısa kalacak. Bu işin bir diğer boyutu ise maddi imkansızlıklar. Bu yavru ve annesi yaşanan sıkıntıların kendilerinde yarattığı travmalar sonucu oldukça zor durumdalar. Ben haberi okuduğum ilk andan itibaren bu aileye maddi anlamda yardımı dokunabileceğine inandığım sosyal hizmet kuruluşları ve devlet kuruluşlarında çalmadık kapı bırakmadım ancak yüzeysel birkaç yardım dıdşında bu insanlara sahip çıkan olmadı.

Ben İstanbul da çalıştığım firmadaki birkaç yardımsever arkadaşımla kısıtlı imkanlarımız dahilinde elimizden geldiğince birşeyler toplayıp göndermeye çalışıyorum ancak yeterli olmuyor. Küçük çocuk annesinin bakımına muhtaç olduğundan annenin sağlıklı bir çalışma hayatı olmuyor.

Sözü fazla uzatmadan bu mübarek ayın hatırına en azından maddi imkanlarınız elverdiğince bu aileye destek olabilirseniz çok sevineceğim.

Nezahat Kutlu'ya ulaşabileceğiniz gsm numarasını 534 516 88 46 olup desteğniz için şimdiden teşekkürler. Eklemeye çalışacağım resimde kucaktaki kardeşimizi kaybettik hiç olmazsa diğerini kurtalralım.

Değerli vaktinizi aldığım için ayrıca özür dilerim

AŞAĞIDA HÜRRİYET GAZETESİNİN WEB SAYFASINDA ÇIKAN HABER MEVCUTTUR.

Devletin şefkati 3 saat sürdü 21 Şubat 2008

Fırat KESKİNKILIÇ/EDİRNE, (DHA)

Edirne Valisi Nusret Miroğlu’nun gazetelere yansıyan haberlerin ardından sahip çıktığı hasta 10 yaşındaki Ferhat Görkem Kutlu’ya gösterilen devlet şefkati 3 saat sürdü. Evinden ambulansla alınarak ilk önce Edirne Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve daha sonra Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Ferhat, burada ‘hastalığın tedavisi yok’ denilerek 3 saat sonra evine gönderildi. Ferhat, elektriği olmayan ve yakacak kömür bulunmadığı için ısınmayan evde ölüme terkedildi.
FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN
İstanbul’un Silivri ilçesindeki özel bir muayenehanede doğum sırasında geçirdiği havale nedeniyle engelli olarak dünyaya gelen ve şu anda 10 yaşında olan Ferhat Görkem Kutlu’nun başı dertten kurtulmadı. Konuşamayan ve yürüyemeyen Ferhat, ilerleyen yıllarda arka arkaya yakalandığı kas, epilepsi, şeker ve osteoporoz hastalıkları nedeniyle günden güne erimeye başladı. Babası da evi terk eden ve arayıp sormayan Ferhat'ın, annesi ve 6 yaşındaki kardeşi Emir Can’la birlikte elektriği kesik bodrum kattaki evlerinde verdiği yaşam mücadelesi gazetelerde haber olunca devreye Edirne Valisi Nusret Miroğlu girdi.
AMBULANSLA GELDİ, MİNİBÜSLE GİTTİ
Vali Miroğlu’nun talimatı ile Sağlık Müdürlüğü'nde görevli bir personel ve 112 Hızır Servis ekipleri tarafından evinden alınan Ferhat, ambulansla önce Edirne Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste yapılan ilk kontrolünün ardından Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Ferhat Görkem Kutlu, 3 saat sonra ‘Bu hastalığın çaresi yok’ denilerek tekrar evine gönderildi. Ambulansla evinden alınarak hastaneye getirilen Ferhat, hastane çıkışı evine annesinin kucağında minibüsle gitti.
ANNENİN FERYADI
Oğlunun çok acı çektiğini belirten ve göz yaşlarını tutamayan anne Nezahat Kutlu duygularını şöyle dile getirdi: “Ferhat çok acı çekiyor. Günden güne de eriyor. Şu an 9 kiloya kadar düştü. Kemikleri kırılmak üzere. Gazetelere çıkan haberlerin ardından bizi apar topar ambulansla hastaneye kaldırdılar. Gazetecilerin ayrılmasının ardından bizi 3 saat sonra ‘Bu hastalığın tedavisi yok’ diyerek evimize yolladılar. Şimdi oğlum borcunu ödeyemediğimiz için elektriği olmayan ve yakacak kömür bulamadığımız için ısınamadığmız evde ölüme terk edildi. Çok yerden yardım istedim. Devlete sığındım. Ama devlet bize sırtını döndü . Şimdi oğlum bana bir kere bile anne diyemeden ölümü bekliyor. Oğlumun bana bir kere anne demesi için ben bin defa ölmeye razıyım. Ne olur birileri duysun bizim sesizimi de Ferhat'ımı kurtarsın.”

FERHAT IM.jpg

Etiketler
Ynt: Emircan Ameliyat İçin YARDIM Bekliyor...

Dün Nezahat hanımla telefonda görüştüm. Oturdukları evden taşınıp kapısı penceresi olmayan başka bir eve çıkmışlar.
Çocuğun sağlık sorunları devam ediyor.
Edirne' de yaşayan üyelerimiz fırsat bulup da bu aileyle ilgilenirse çok sevinirim.
Ben tıbbi yardım için orada tanıdığım kişilerle iletişim halindeyim.
Nezahat hanımın psikolojisi de hiç iyi değil.

Bu sefer aileyle ilgili haberler gerçekten kötü.
Emircan ateşlenip annesi tarafından doktora götürülmüş.
Kulağında iltihap var diye teşhis konulmuş ve bir haftadır antibiyortik kullanıyor.
Fakat ne ateşi düşüyor ne de uyanabiliyor.
Emircan' ın beyin damarlarında genişleme var. Annesi bu kadar uyumasının normal olmadığını onun artık uyanamayacağını düşünüyor.
Son oğlunun da ölmesini istemiyor.
O yüzden Edirne' de görev yapan doktor arkadaşlara ihtiyacımız var.

Bugün saat 15:00 'de Edirne Tıp Fakültesi Nöroloji doktoru Çiğdem Hanım muayene etti Emircan' ı.
Gereken müdahaleyi yapıp evine göndermişler. Durum biraz daha iyi.
En azından Nezahat Hanım endişelerini giderdiği için birazcık da olsa rahatlamış durumda.
Umarım Emircan bir an önce iyileşir.
Ailenin hala yardıma ihtiyacı sürüyor :(

Saygıdeğer Gezenbilir Ailesi,

Konu ile alakalı son gelişmeler hakkında bilgi vermek istiyorum. Perthes hastalığıyla mücadele eden Emircan kardeşimiz için İstanbul'da bir hanımefendinin girişimiyle Memorial Hastanesinden Prof.Dr.Tuncay CENTEL'e yapılan müracaat sonucunda hastanın acil ameliyet olması gerektiği hususunda bilgi verilmiştir. Daha sonra Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine ayrıca yapılan müracaatta ise ameliyatın gereksiz olduğu bazı fizik tedavi ve v.s. ile hastalığın seyrinin yavaşlatılabileceği ve daha sonra ameliyat edilebileceği söylenmiştir. Bugün itibarıyla sözünü ettiğim hanımefendinin girişimiyle Florence Nightingale hastanesinden Prof.Dr.Bora GÖKSAN tarafından yeniden muayene edilen kardeşimiz için acil ameliyat olması gerektiği bilgisi verilmiştir. Ailenin sosyal güvence açısından yeşil kartı olmasına rağmen yapılacak ameliyatın özel statüde olması sebebiyle sosyal güvence geçerli olmamaktadır.

Yapılcak ameliyatın maliyetinin karşılanabilmesi açısından Sitemiz üyeleri içinde görsel veya yazılı medya kuruluşlarında görevli arkadaşlarımızdan, abilerimizden, kardeşlerimizden bu konunun kamuoyuna duyurularak bir kampanya düzenlenebilmesi açısından yardım talep ediyorum.

Hasatanın durumunu belirten evrak açısından elimizde bu aşamada sadece röntgen ve mr kayıtlarının olduğunu biliyorum. Hastanın son durumu ile alakalı bir epikriz raporu temin etmeye çalışıyoruz ancak bunu başaramadığımız taktirde şu an elimde mevcut olan ilk teşhisi gösteren raporları iletebilirim. Ayrıca hastane kayıtlarından ulaşılabilir. Ayrıca Emircan'ın annesi Nezahat Hanıma ait gsm bilgilerini verebilirim.

Saygılarımla,

Merhaba,

Emircan'ın Florence Nigthingale Hastanesinde yapılan muayenesi ile ilgili epikriz raporu ve radyolji raporu ektedir.

Saygılarımla,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,130
Kayıtlı Üye Sayımız
167,029
Kaydolan Son Üyemiz
mlshc

Çevrimiçi üyeler