Emniyet Şeridini Kullananlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Poseidion Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,792

Emniyet Şeridini Gereksiz Kullananlar Hakkında ilk Aklınıza Gelen Cümle Nedir ?

• Kullanılan toplam oy
    22
  • Anket kapatılmış .
Ynt: Emniyet Şeridini Kullananlar

İyi akşamlar Yusuf Bey.
Bu olumsuzlukları düzeltmek için bizim vergilerimizle oluşan bütçeden maaş alan, ancak işini yapmayan, mesai saatlerinde kişisel işlerini takip eden amir ve memurları hepimiz görüyormuyuz, görüyoruz. Daha fazla birşey söylemek istemiyorum ............ diyorum. Kısa süre sonra o ortamdan kurtulacak olmanıza sevindim. Selamlar.

Etiketler

Anladım ümit yok diyorsunuz, katılıyorum. Selamlar.

"Trafik gönüllüsü olup biz mi uyarıp ceza yazsak, fotoğraf falan çekip" diye düşündüğüm çok oldu aslında...

Ev konusunda güzel dilekleriniz için teşekkürler.
Haklısınız bu konuda şahıs olarak çok şey yapamayız adamlar sokaklarda istedikleri gibi dolaşıyorlar model şu beyaz yada kırmızı şahin son susturucu egzost soba borusu kalınlığında,bagajda ful dolu kolon hava kış dahi olsa arabanın camları açık ve 4 adet kol dışarı sarkmakta ve içeriden Bergen yada Müslüm tarzı müzik tüm geçtiği bölgeyi inletiyor ve araba 2.vitesde rölantide sıkıysa korna çal yol iste,sanırım bunların son bulması için 2-3 kuşak değişmesi gerekecek bunlar her yerde var ve dediğiniz gibi kolluk kuvvvetleri bunlara dur demiyor yada düşünüyorumda acaba bizdemi problem var bazen arkadaşlar arasında benzer olaylar karşısında tepki gösterince yapma biraz geniş ol stres yapma diyorlar ???

Nedense trafik kontrolleri çok zayıfladı,çok saçma sapan araçlar türedi yollarda,bunlara dur diyen kimse yok. büyük araçlardada sıkıntı var hani o rampalarda arkasına takıldıgımız türden eski kamyonlar kalmadı .şimdikiler 400 hp, üstüne çıkarım modunda kullanıyorlar, bir de dipnot ekliyeyim,yukarıdaki fotoda kamyon altına giren kişiler sabah erken saatte silivri tarafında araç içinde tartışarak,hiç firensiz kamyona çarpmışlar,bir nevi intahar...

Yusuf Bey fotoğraf gerçekten süper. ;D ;D Durumu çok güzel anlatıyor.
Kişisel tecrübemdir ; Tepki göstermeye kalkmayın. Eskiden levye, keser sapı vb. olurdu, şimdilerde kaleşnikof, pompalı yada samuray kılıcı var.

Yurdumuzda emniyet şeridinden gitmek ,cezası düşük bir trafik ihlali olarak nitelendiriliyor ...

1 - Adam terörist ; yasalarda ,zorunlu haller dışında kullanılması kesinlikle yasak olduğu halde ,kanunları çiğneyerek ,
Devleti ve kanunları hiçe sayıyor ...
2 - Adam hırsız ; başkalarının hakkını ,vaktini çalıyor ...
3 - Adam Milli Servete zarar veriyor ve kundakçı ; Yangını söndürmeye giden İtfaiye Aracının yavaşlamasına ,hatta
durmasına sebep olup can'a ve mal'a taammüden kast ediyor ...
4 - Adam katil ; Hastahaneye yetişmekte olan Ambulansın içindeki bebeğin ölümüne neden oluyor ...
5 - Adam işbirlikçi ; Canlı bombayı ,teröristi ,katili ,hırsızı kovalayan Polisi ,engelleyerek suçluları koruyor ...

Daha çok madde ilave edebiliriz , tekrar düşünelim ,
Emniyet şeridinden gitmek , sadece basit bir trafik ihlali midir ?

yaybek' Alıntı:
sanırım bunların son bulması için 2-3 kuşak değişmesi gerekecek

Tekrar merhaba Yusuf Bey.
Bunların 2-3 kuşak sonra bitmesi için, şu andan başlayarak birşeyler yapılması gerekiyor, ama yapılmıyor. Maalesef 10-15 yaşındaki çocuklar, sizin eklediğiniz fotoğraftaki tiplere özeniyorlar.

ben emniyet şeridinden gidenlerle karşılaşınca (yakında bir otoban çıkışı yoksa ve ambulans vs yoksa) emniyet şeridine çıkar gibi yapıyorum, sonra yarısı sağda yarısı normal şeritte gidiyorum, bazen selektör yapıp korna falan çalıyorlar yol vermem için o zaman baya gülüyorum ;D ;D bir de sağdan sıyrılmaya çalışanlar var ama onlar başaramıyor zaten hiç bir zaman

önüme atlayanları da kendimce sis farlarımla cezalandırıyorum (aslında o da kapaksız yasak da..) geçen bir tanesi de solumdan gelip sıkıştırmaya falan kalktı sanki emniyet şeridi onun normal şeridiymiş gibi falan.. çok da uğraşmamak lazım ama inanın trafikte boş vakit öldürmekten daha eğlenceli

yalnız bir seferinde 4-5 tanesi arkamda polisin önüne kadar gittik ve polis sadece boş boş baktı. ben de el kol yaptım içerden sallamadılar...

biz daha ne yapabiliriz ki?!

Mustafa bey konunun dışına çıkmış gibi olduk ama bu modeller aynı kişiler olduğundan konu ile ilintili o fotoğrafı bir önceki sezon Karavanımızla yaptığımız 2 günlük hafta sonu gezimizde çekmiştim sebebide içinde 5 kişinin olduğu soba borusu egzostu olan ve bagajında başka hiçbir şeye yer kalmayan şahin marka arabalar gelene kadar rahatımız iyiydi

Mehmet bey konuyu çok güzel özetlemiş adı üstünde emniyet şeridi o emniyet şeridini keyfekeder kendi menfaatlerine göre kullanan vatandaşların inanın her türlü işleri bu şekildedir ticaretide doğru değildir devlete karşı vergiside doğru değildir komşuya saygısıda çünkü bu iş cibilliyet meselesidir o sebeple tek çare eğitim o da kısmi çözüm olur.

Sina beyin yaptığı benzer işleri bende arada bir yapıyorum ama tarfikte sonra karşılıklı didişmelere gidiyor adam o yaptığınız hareketden der çıkarmıyor adam bana birşey anlatmaya çalışıyor ben yanlış yapıyorum beni uyarıyor diye algılamıyor tam tersine emniyet şeridine girmesine engel olduğunuz için kendine yapılmış hakaret olarak sayıyor.

Boy ve kilo olarak orta hallin biraz altında sayılırım 165cm kilo 75 bazen düşünüyorumda by ve kilo olarak biraz sağlam bileye sahip olsaydımda o haddini aşan adamlara bari fert olarak arada bir dersini verseydim ;D

Araç ve insan sayısı şehrin taşıyabileceğinin çok üzerine çıktı, biraz radikal çözümler lazım. her gün ciddi bir servet rölantide yanıyor, inanılmaz çevre kirliliği. Bu tür konularda alınacak önlemlere kimsenin muhalefet etmeye hakkı yok, içinde kaldığımız trafikte biz de oluyoruz. Yani bu konunun mağdurları aynı zamanda sorumlularıdır.
Bu konuda farklı önerilerim var.

Öncelikle aşırı yoğunluk yaşanan bölgelerde kontrollü olmak kaydıyla emniyet şeritleri kullanıma açılmalıdır. Örneğin bir yöne ek şerit verildiğinde trafik km'lerce geriden tıkanıyor. bunun yerine belirli bölgelerde emniyet şeridi trafiğe açılabilir.

İkinci olarak da Aşırı yoğun trafiğin yaşandığı saatlerde kavşak noktaları arasında motosikletli polis araçları devriye gezsin ve emniyet şeridi işgal araçların plakalarına direk ceza kessin.

Son olarak trafikteki araç sayısını azaltmak için ABD'de uygulanan yöntem denenebilir. Otomobille köprü geçişlerine 4 kat zam yapılsın ama bir otomobilin içinde 4 kişi varsa köprüden geçiş ücretsiz olsun, transit yollardan faydalanabilsin. Tekli plaka çiftli plaka uygulaması yapılabilir. Artık herşeye teknoloji girdi. OGS'den falan kolayca kontrol edilebilir şeyler bunlar.

Merhabalar arkadaşlar,
Emniyet şeridi kullanmak, eğer bizim ülkemizde yaşıyorsan emniyet şeridini kullanmayıp var olan kurallara uyarsan uymayanlar tarafından beceriksiz olarak kabul ediliriz.
Avrupa yakasını bilmemde siz hiç Anadolu yakasında özellikle E5 te emniyet şeridini boş gördünüzmü?EDS kameraları orda da var özellikle Gebze-Harem ve Kadıköy'e çalışan minibüsleri bir gözlemleyin bakın.Tabi bunun yanında bir çok tarife bile sığmayan anlatabilmek için kelimelerin kifayetsiz kaldığı sürücüler varya (arkadaşımız çok güzel tarif etmiş Geçiş Öncelikli Taşıt sahipleri) işte onlar ve benzerleri, birde fenni muayene den nasıl geçebildiklerine hala inanamadığım araçlar, çok ses çıkarıyor diye bağlanan mopetler bile varken sadece gürültü yaymaktan başka bir şey olmayan işte o doğan görünümlü şahinlerin diğer insanları rahatsız ederek vede canlarından bezdirerek hiç bir kural ve yasa tanımadan hala caddelerde fink atması,
Yusuf arkadaşımızın dediği gibi o densizlerle kavga edilirde boy kilo işi bende onun gibiyimde kilo biraz daha var, fakat eskiden kavga bile adam gibi olurdu şimdi karşına ne silah çıkacağı belli değil.
Hani Yusuf arkadaşımız kendi huzurlarını kaçıran kırmızı şahini koymuşya benzerini bende yaşadım, hemde onları ben öyle bir kaçırdımki birdaha hiç kimseyi rahatsız etmemeye yemin etmişlerdir.Nasıl kaçırdığım bende kalsın, e tahammülünde bir sınırı var değilmi?
Kalın sağlıcakla.

köprü gişelerde kgs satan milletimiz, gişelerde 3 tane adam da kiralar.. abi arabayı dörtleyelim mi? fiyat 5 lira..

Kaza ve Kasıtlı hareket arasındaki fark ortaya konmalı ceza sisteminde, bir adam kazara kırmızı ışıkda geçebilir, bir adam kazara bir araca çarpabilir, kazara kaldırıma çıkabilir, kazara adam öldürebilir çarparak. Ama kazara emniyet şeridine girilmez ve buna benzer bilinçli olarak kuralalrı hiçe sayma, insanların haklarını yeme, sosyal düzenle dalga geçip hiçe sayma hareketleri trafikde en ağır şekilde cezalandırılması gereken hareketlerdir. Kesinlikle affı yada hafifletici nedeni olamaz. Ehliyeti iptal edilmeli, gerekirse kamu hizmetlerinden faydalanması engellenmeli. Ve bu tip suçları işleyenlerin tc kimlik no larına kayıt edilmeli. Bir iş yeri işe adam alıcakken tc kimlik no girdiğinde bu tip kamu ve insan hakkını hiçe sayan suçları görmeli, işe aldığı adamı ona göre seçmeli.

Ben iş yerime emniyet şeridinden giden bir adam almam eğer bilirsem, işe aldığım biriside bu suçdan ceza yiyerek gelirse ertesi gün kapıdadır. Kaza yapar arabayı pert eder sen iyimisin sağlık olsun derim. Ama Diğerini affetmem.

Yazdıklarınıza aynen katılıyorum , bizler bireysel olarak hata yapanı döverek veya başka bir şekilde cezalandıramayız ,
'Katili devlet yakalayamıyor ,biz öldürerek cezasını verelim'' demek gibi bir şey bu .Yasa koyucu gerekli cezaları koymuş ,
yürütme görevini yeterince yapmıyor yada bazı sorunları vardır da yapamıyor .

Artık teknoloji çok gelişti ,kameralar plaka okuyup ,yüz tanıma kabiliyetine sahip .Yapılacak yatırım maliyeti ,olabilecek
kazalarda kaybedilen milli servetin çok çok altında kalacaktır .Daha da önemlisi ,devlet insanı ,insan olarak görmese bile
olaya maddi açıdan bakıp ,bir insanın yetişme maliyetinin 30.000 Dolarlar seviyesinde olduğunu ve ülkeye yapacağı katkılarını
hesaplasa daha karlı çıkacak ayrıca ülkedeki yaşam kalitesini de arttıracaktır diye düşünüyorum .

Dediğiniz gibi ,vukuatlar T.C.Kimlik no'larından görülebilse halkın otokontrol desteği de sağlanabilir .Bu durumda insanlar
toplum dışı kalacağını hissedecek ; bir takım yapmaması gereken hareketlerini minimize edecektir .

Sevgiyle kalın

Arkadaşlar aşağıdaki adresteki haber herşeyi özetliyor yani farkımızı

http://www.motosiklet.net/forum/konu-disi/49956-kasirgadan-kacarken-medeniyet-dersi.html