Ynt: Enerji Sorunum Bitti !!!
Bütün bunları yazma sebebim: Arzu eden arkadaşlara bilgi paylaşımı içindir...
Herkesin kendi doğrularını ve yanlışlarını polemkli TARTIŞMA AMAÇLI DEĞİLDİR...
Beğenmiyenler olabilir, onlarada saygı duyarım.Herkes kendi doğrularını uygulamakta zaten serbesttir...
Tek ricam yazılanı beğenmediysen, yazana karşı bozuk üslup kullanılmaması, aslında konuya hiç girmemesi!!!
Bu yüzden, bu topikte "nezaket dışı üslup ile polemik yaratabilecek yorum" yapılmasını istemiyorum...Önemle rica ederim, arkadaşlar...
Bazen gözümüzden kaçan GEZENBİLİR FORUM KURALLARI nı hem kendime hem tüm üyelere hatırlatıyorum arkadaşlar:
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""- Lütfen mesaj yazmadan önce Forum Kuralları'nı okuyunuz.
- İlanlarınızı forumda mesaj olarak değil, İlan Panosu içinde duyurunuz.
- Yazılan mesajlar hakaret ve küçümseme içermemeli, diğer üyeleri rencide edici olmamalıdır."""""""""""""""""""""""""""
Herkese sorunsuz günler dilerim...
SORUN NEDEN BİTTİ? (bu sorun herkesin sorunu değil.tabiki benim sorunum)Doğru akü, doğru ekovat,İşinin ehli ticaret erbabının el atması...Ve yapılması gereken için kendi doğrularını savunan, başka fikirler üretip yanlış yönlendiren,engel olan olmaması...
Bugünki Elektrik enerjimizin şu anki durum kontrolü...
Solar Paneller: 3 yıllık, 4x100 mono kristal.
Solar panelden gelen 18.5 amper 14.1 Volt. Şu an kullanılan enerjiyi solar paneller karşıladığı gibi, aküleride şarj ediyor.
Aküler: Yeni, 2x85/110=170/220 Amper Mutlu Full Enerji serisi.
İki Aküden şu an alınabilen enerji:13.5 Volt. Gece, sabaha kadar 12.5 volt altına düşmüyor.
Şarj regülatörü: 3 yıllık, Provista 30 Amper.
Soğutucu: 2006 model büro tipi ARÇELİK. Değişiklik: 12 volt Danfoss ekovat.
Aküler dolu olduğu için Şarj regülatörü aküye giden enerjiyi kapatıyor...
Güneş battıktan sonra ertesi güne kadar, sadece yaşam akülerini kullanıyoruz,Aracın aküsü zaten buna bağlı değil...
Bu durum bilinmedik bir sistem değil...Ehil bir kişi doğru hesap ile uygularsa son derece verim alınıyor...
Yazdıklarımı YENİDEN KEŞFETMEDİM. Lütfen buna benzer kelimeler yakıştırmayın...
Şimdiye kadar neden yapmadığımı sorarsanız? İzmire gelince; Karavancı Sami Tolu arkadaşımın 6 ay önce 12 volt Danfoss ekovatlı soğutucusunun verimli çalışmasını birebir gördüğüm ve ilk günden beri hiç sorun yaşamadığını belirtmesi, aynı sistemi kullanan İzmir'li Mehmet Mtrs, Ankara'lı Seyfettin hoca, Ayhan Kalekoy beylerinde tanıdığım karavancı arkadaşlarım olmasından, kararımı vererek EHİL usta Gökhan bey ile tanıştıktan sonra ve Ekovatlar için 2 yıl garanti vermesinden yola çıktım.
Bu sistem 2011 yılından beri bizde vardı, sedece fark olarak 220 volt soğutucu, 1200 vat invertör kullanıyorduk, hatta akülerimiz 305 amperdi, bazen araçtan takviye edip 395 ampere çıkarıyorduk, yinede sorun yaşayıp, gecede birkaç defa motor çalıştırıyorduk veya 8 10 saat elektriksiz, soğuk suya bile hasret kalıyor,dolaptaki gıdalarda bozulmalar meydana geliyordu...2008 yılında ise bir çok bilmişin önerisi ile MARİN AKÜ almıştım.Marin akü 6 ay boşta kalınca iflas etti...
Faydalı bir şeyler paylaşabildimse, herkes için bende memnuniyet hissederim...Faydasız olduğunu düşünenlerede bu bilgilendirme paylaşımıyla ilgilenmesinler, ve küçük düşürücü ve bozuk hitap kullanmadan, kendi bildikleri doğrularda sorunsuz enerji dileyerek,saygılarımı sunuyorum...