Erba 3.75 Karavan

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hanvan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 224
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 69,830

Etiketler
çok için
Portatif veya kaseti dıştan alınan ama mutlaka kasetli tuvalet...
Benim için çekme karavanda bu böyle...

Aslında diğeri daha kolaymış gibi anlatıyorlar ama çekme karavan için daha zor bir seçenek bence. Yani kasetli tuvalet karavan parkına götürülüp dökülebilir ama diğerini dökemezsin, diğer taraftan belki motokaravancılar için paketi bırakıp kaçmak kolay olabilir ama çekme karavanda o kadar kolay değil araçtan inip musluğunu açıp boşaltıp (tabi hem aracı hem kendini bastırmadan) tekrar araca binip yola devam etmek lazım. Düşününce pek konforlu gelmiyor.
 

Şofbenim nihayet ulaştı bu sorunu da çözmüş olduk sayenizde. Bunun üzerinde iki tane en büyük boy yuvarlak pil girişi görüyorum ama 1,5x2=3 voltla besleniyor olamaz değil mi? Minimum 6 voltluk olmalı diye düşünüyorum ama 3 voltluk kalın tip kalem pil var mı?
 
Son düzenleme:

Merhaba hayırlı olsun çabuk gelmiş ben testini yaptım 6 volt değil 1.5 volt D tip büyük 2 adet pil ile çalışıyor fan yok içinde sadece ateşleme için kullaniyor ateşleme sırasında alttaki kırmızı LED yanıyor sonra sönüyor sohbende sıkıntı yok yalnız iç malzeme çok ince aşırı sıcak çalıştırmamaya özen gösterin sanki çok sıcak kullanımda dağılacak gibi bir his veriyor iyi günlerde kullanın
 

Teşekkür ederim. tam düşündüğüm gibi acaba bi tamirciye gidip elden geçirtsem mi diye düşünüyordum bende
 



merhaba,
henüz karavanım konusunda bir gelişme yok bekliyorum. Kullanıcılardan yada erba'dan rica etsem bana erba 3.75'in içten içe (yukarı çıkarken kavis yaptığı ön bölümün altından) net en boy ölçülerini bana söyleyebilir misiniz?
 

Merhaba,

Biraz zaman geçmiş üzerinden ama benim de merak ettiğim bir konuya değinmişsiniz o yüzden alıntıladım. Diğer arkadaşların da yorumlarını bekliyorum. Bir süredir eşimle karavan niyetine girdik. Daha önce hiç tecrübemiz olmadığından dolayı giriş için biraz uygun bir model almayı uygun gördük. Erba fiyat olarak diğerlerine göre çok uygun kalıyor. Sanırım monoblok gövde olmaması ve alt ekipmanların (böyle mi adlandırılıyor emin değilim) alko marka olmaması.

  • Biz Bursa'da ikamet ediyoruz ve Uludağ'ı da epeyce kullanmak istiyorum. Uzun süre kalmalı değil ama haftasonları kaçmak için. Terleme çok olup da rahatsız eder mi bizi acaba ? Camları fark ödeyip karavan camı olarak adlandırılan camlardan taktırsam farkı olur mu?
  • Alko marka olmayan parçalar da yeterince güvenli midir? Diğer tüm imalatçılar alko olduğunu özellikle belirtmiş. Belki şu parça kesin alko olsun risk almayın dediğiniz bir parça varsa onları opsiyon olarak isteyebilirim. Güvenlikten tasarruf etmek istemiyoruz.
  • Towcar.info sayfasına göre benim aracım (subaru xv 1.6 150NM Tork) rahat çeker gözüküyor. Performansı düşük gösteriyor fakat yük olarak sorun yok diyor. Buna güvenebilir miyim?
  • Torba tente denilenler sanırım elle kuruluyor, diğerleri bir çubuk ve mekanizma yardımıyla çok daha kolay kuruluyor galiba. Pahalı olanı almak sizce mantıklı mı yoksa diğeri de iş görür mü?
Başka aklınıza gelen acemilere önerilecek bilgilere de açığım.

Selamlar
 

Uludağ'a çıkarken çekirge rampasında (Kavşakta) durursanız kalkmakta zorlanıp debriyajınızı yakabilirsiniz. Kavşağa Altıparmak tarafından yaklaşmanızı öneririm.
 

Erba kendini kanıtlamış bir karavan firmasıdır
Daha önce Erba 5.25 kullandım
Gayet sağlam görünüyordu,alt yapısının yeterli olduğunu düşünüyorum,Tente'yi sonradan kendiniz alıp taktırın bence
Off road araçları için tente satan yerler var, ölçüye göre yapıyorlar ve çokda pahalı değil
 

Camlar çift kat pleksi karavan camı olsa tabiki daha iyi olur
Tente için Instagram'da kesifcamp
 



5.25 Salon salomanje karavan. Çok hoşuma gidiyor ama bazı dezavantajları da var tabii. Özellikle ehliyet, plaka ve her yıl muayene istemesi bir dezavantaj. Yine de ilerleyen yıllarda bir de bakmışım ki 5.25'e terfi etmişim. Olur ki olur...
 

Çok ağır,
5.25 ile gezmek için ağır,4x4,dizel 2.0 bir araç lazım
 






Erba karavandan sipariş verip karavanı teslim alan veya tarih alan var mı acaba?bilgi verirseniz sevinirim. Benim sipariş 1 ay gecikti arayıp soran da yok sıkıntılı bir durum