Ynt: Ericsson R310 Arıyorum
Telefon işini nasıl sonlandırdınız bilmiyorum, ama eksik birşeyleri varsa bende de iki tane R310 vardı, birini bulamadım, lacivert olan hayatta. Yedek parça anlamında istersen ben de verebilirim, bende ki telefon da çalışıyor, ancak kauçuk yapısından dolayı tuşların üzerindeki yazılar silinmiş durumda. Ama karabina takılan, pusulalı, termometreli, kiti de üzerinde.
Bu arada yeri gelmişken birşeyi de sizlerle paylaşmak istiyorum: R310'un lanse ediliş şekli neydi, toza, şoka, suya dayanıklı olmasıydı. Bundan, diğer telefonların suya dayanıksız olduğu anlamını çıkarmamız gerekiyor değil mi ?
Ben, geçen kış Kartepe - Kuzuyayla sapağında bir Nokia 3200 telefon buldum. Karların içinde. Muhtemelen de uzunca bir süre (telefondeki mesajlardan ve arama kayıtlarından anladığım kadarıyla 2 ay kadar) kar altında beklemişti. Ki bu değiş-tokuş kapak bir telefon. Telefonun kapağını çıkardığımda en ücra köşesine kadar kar suyu ve çamurlu su işlemiş durumdaydı. Eve götürdüm, fırçayla tozu ve katılaşmış çamuru temizledim, şarja taktım, kendi sim kartımı taktım, kamerasına kadar çalışıyordu. Şaşırdım kaldım. Ama uzun süre kar altında kalmasından dolayı üzerindeki şeffaf plastik kapaklar matlaşmış ve gevrekleşmişti...
Merak ediyorsanız; telefondaki mesajlardan yola çıkarak sahibine ulaştım, yenisini aldığını, bunu almak için gelemeyeceğini bildirdi.