<div class="bbWrapper">yıllar önce ermenistan a 2 kez gitmiştim.<br />
önceden rüşvet dönüyordu yıllar önce son gittiğim de ermeni memur benden 20 dollar vergi bahanesiyle para almıştı. o olaydan sonra 3-4 yıl boyunca gitmedim ermenistan a<br />
<br />
şubatta gürcüstan üzerinden ermenistan a gittim<br />
ardahan aktaş sınır kapısı en yakın kapıdır<br />
aktaş tan bavra ermenistan sınırı 100 km<br />
aktas türk sınır kapısından yerevan ise 245 km<br />
<br />
bavra ermeni sınır kapısından girdim<br />
gümrük görevlileri bana hiçbir ülkede davranılmayacak kadar iyi davrandılar<br />
pasaportum da daha önce 2 kez azerbaycan a gittiğime dair vizeler vardı.<br />
komutanın odasına davet edildim.<br />
bana neden azerbaycan a gittiğim soruldu ermenistan a neden gidiyorsun diye sorular soruldu<br />
azerbaycan a gezmek için gittiğimi ermenistan a da turistik gezi için gittiğimi söyledim.<br />
bana ülkemdeki memurlardan daha iyi davrandılar.<br />
<br />
önceden rüşvet vardı ve şimdi vergiler de düşürülmüş.<br />
4 yıl öncesinde gir çık 100 dollar para gidiyordu şimdi araba yol vergilerini yazıyorum<br />
<br />
vize 3000 dram (6 dollar)... yani 35 tl....kapıda ve internette yapılıyor<br />
araca sigorta yaptırdım. 3000 dram da o 35 tl de ona verdim 10 günlük sigortaya<br />
<a href="https://aswa.am/self-signing/?icKey=bcac7070-874a-11e7-bb31-be2e44b06b34" target="_blank" class="link link--external" data-proxy-href="/forum/proxy.php?link=https%3A%2F%2Faswa.am%2Fself-signing%2F%3FicKey%3Dbcac7070-874a-11e7-bb31-be2e44b06b34&hash=1109170efc2b5d18f91eceb19324b381" rel="nofollow ugc noopener">ASWA</a> bu adresten sigortayı ruhsatınız ve araç sahibinin kimlik bilgilerini göndererek sigortayı yapabilirsiniz.<br />
<br />
biri yol yıpranma diğer ekolojik vergiye<br />
3950 dram + 5500 dram olmak üzere=9450 dram... yani 100 tl civarında yol ve ekolojik vergi verdim<br />
<br />
önceden çıkarken 20 dollar alıyorlardı o kalkmış.kısacası çıkarken vergi ödemedim<br />
rusya bana sıkıcı geliyor kimse ingiliz<br />
<br />
herhangi bir ırkçılığa maruz kalmadım halk gayet medeni.<br />
diyeceğim güvenle gidip gelebilirsiniz.</div>