Eski kuru aküleri yeniden canlandırmak mümkün mü?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TA2RX Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,371

TA2RX

Müzmin öğrenci
Yer
Yalova
Web
www.tcswat.org
Telsiz Çağrı Kodu
TA2RX
Bellek etkisinden midir, fazla yaşlandıklarından mıdır (5-10 yıl), bilemiyorum. Şarjlı matkaplarımın aküleri artık doğru dürüst şarj tutmaz oldu. Nikel kadmiyum (NiCd) veya Nikel metal hidrit (NiMh) aküleri rehabilite etmenin bir yolunu bilen var mı? (Eski model oldukları için yedek akülerini tek başına bulmak zor. Çalışır vaziyetteki cihazları da çöpe atmak istemiyorum.)

Etiketler
Ynt: Eski kuru aküleri yeniden canlandırmak mümkün mü?

Bekir bey, alet geliştirseler, sen de 20 yaşına dönmek istemezmisin..

Melese yaşlılıktan mı, başka mı ondan emin değilim. Bellek etkisine uğrayan akülerin şoklama yöntemiyle canlandırılabileceğini duymuştum. Ama nasıl yapıldığını tam olarak bilmiyorum. Belki bu tür bir müdahale ile canlanır umudundayım. Çok mu zor?

Sulu akülerde kullanılan bir ürün var, ama kuru akülerde iş yaparmı bilmiyorum.... Ölü aküleri geri getirmek konusunda faydası olurmu bilmem ama, yeni akü alındığında Desülfatör kullanmak ömrünün uzatılmasında fayda edebilir..Desülfatör konusu ile ilgili topiği incelersen belki işine yarayabilecek bir şeyler çıkarabilirsin...

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=57564.0

Bekir bey, şoklama dediğiniz yöntemi aşağıdaki bağlantıda yazılı ve video olarak görebilirsiniz. Doğru akım ile çalışan bir gazaltı kaynak makinası kullanılarak yapılan basit bir işlem ve yorumlarda işlemin çalıştığı söyleniyor.
http://www.instructables.com/id/Revive-Nicad-Batteries-by-Zapping-with-a-Welder/?ALLSTEPS

TA2RX' Alıntı:
Bellek etkisinden midir, fazla yaşlandıklarından mıdır (5-10 yıl), bilemiyorum. Şarjlı matkaplarımın aküleri artık doğru dürüst şarj tutmaz oldu. Nikel kadmiyum (NiCd) veya Nikel metal hidrit (NiMh) aküleri rehabilite etmenin bir yolunu bilen var mı? (Eski model oldukları için yedek akülerini tek başına bulmak zor. Çalışır vaziyetteki cihazları da çöpe atmak istemiyorum.)
Bataryanın içindeki pil grubu değişebiliyor. Ben bir kere değiştirdim..

emre_ozk' Alıntı:
Bataryanın içindeki pil grubu değişebiliyor. Ben bir kere değiştirdim..
Şoklamayla bir süre için pilinizi yaşama döndürebilirsiniz ama bu işlem kullanmakla eskiyen piller değil de daha çok uzun süre beklemekten boşalıp kısa devre olan NiCd/NiMH piller için işe yarar.

Pilleriniz eskime nedeniyle çabuk bitiyor veya şarj tutmuyorsa değişmesi lazım.

Pil satışı yapan bazı yerler pil kutusunu açıp içindeki pilleri uygun boyut ve özellikteki yenileriyle değiştiriyorlar. Mesela İstanbul Karaköyde var. Başka yerlerdeki pilciler de yapıyor olabilir.

fsirin' Alıntı:
Şoklamayla bir süre için pilinizi yaşama döndürebilirsiniz ama bu işlem kullanmakla eskiyen piller değil de daha çok uzun süre beklemekten boşalıp kısa devre olan NiCd/NiMH piller için işe yarar.

İlahi Ferhat bey :D

Biz sanayide çalışmıyoruz ki bataryalarımız çok kullanılmaktan eskisin. Tabii ki sürekli yatmaktan boşalıyor. Toplasanız senede üç-dört defa ya kullanırız ya kullanmayız. Biraz da bu yüzden atmaya kıyamıyoruz ya zaten ;D

TA2RX' Alıntı:
İlahi Ferhat bey :D

Biz sanayide çalışmıyoruz ki bataryalarımız çok kullanılmaktan eskisin. Tabii ki sürekli yatmaktan boşalıyor. Toplasanız senede üç-dört defa ya kullanırız ya kullanmayız. Biraz da bu yüzden atmaya kıyamıyoruz ya zaten ;D
:D :D
Her ihtimale karşı aklıma gelen her olasılığı yazdım. ::smiley:

Şoklamayı bir deneyin. Düzelebilir.

Şarjlı pilleri kullanmasanız da birkaç ayda bir kontrol edip şarj etmeniz gerekir. Yoksa kendi kendine boşalıp kısa devre oluyorlar.

fsirin' Alıntı:
Şarjlı pilleri kullanmasanız da birkaç ayda bir kontrol edip şarj etmeniz gerekir. Yoksa kendi kendine boşalıp kısa devre oluyorlar.

Walla şarj etmesine ediyorum da bazen o bile kar etmiyor.

Bekir hocam eski bataryaların içindeki pilleri yenisi ile değiştiriyorlar İst.Karaköyde bu işi yapan çokca firma var kullandığınız cihaz kaliteli bir cihaz ise uğraşmaya değer ;) bence bataryayı açıp içindeki pillerin cinsine göre nette aratırsanız aynılarını bulursunuz bu pilleri uç uca lehimleyerek kendinizde sorunu çözebilirsiniz ben bir arkadaşın babasının şarjlı matkabını aynı yolla değiştim hatta amper olarak daha yüksek pil koydum bu şekilde ilk zamanlarında bile çabuk biten matkap şimdi saatlerce kullanılabiliyordu.

Teşekkürler. Karaköy'deki pilcileri biliyorum. Sıkışınca ben de kullanıyorum. Ama şu an için bunu iki sebepten yapamıyorum. 1. Giresun'dayım. 2. Elimdeki şarjlı tornavidaların ikisi de Çin işi :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR