Eski ve Sürekli Arıza Yapan Araçlarla Geçen Günler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan unimog-cu in mystery Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,378

Ynt: ** Eski ve Sürekli Arıza Yapan Araçlarla Geçen Günler **

Ben siftah atıyım:

1,5 - 2 sene önce sıradan bir gündü, okuldan gelmiştim, hava soğuktu ve kar yağıyordu. yeryüzü bembeyaz. Sanki hava diyorki çık çalıştır cipini ::smiley:..... gibi bişeyler işte anlarsınız. Neyse uzun şaseli willys le biraz dolaşıyım dedim ;D.(hani amaç benzin harcamak olsun) Her zaman yaptığım gibi çalıştırmadan önce kaputu açtım, her şeyi kontrol ettim. ondan sonra brandalı kapıyı açtım kilitli ama pimapen kolu kilitli olanlardan.(Dikkat : aracın kaputunu ,aracı açmadan açtım. 2 adet kaput tutacağı(isim bilinmiyor) tutuyor kaputu. eski jipleri bilmeyenler için komiklik olsun) Neyse kontağı açtım ve 2.kademede çevirdim... Çeviriyorum ama gıvgıvgıvgıv ötüyor-çalışmıyor. Neyse fazla zorlamadım :mad: :mad: :mad:.(aküsü biter bir de) depo ile benzin otomatiği arasındaki benzin borusuna baktım benzinden eser yok, benzin gelmiyor :eek:. "Yani şimdi gelde yakma bu aracı hemde benzin döke döke". boruyu otomatikten çıkardım çekiyorum içime havayı benzin geldiiiii :'(... anladım otomatikde arıza.(bemzinde az dı ama) Hevesim kursağımda kaldı o gün. ama ben biliyorum huyunu aracın. Acımaya gelmiyor bu amerikan araçları :( :mad: ...
akşam babam geldi :mad: :mad: :mad:... Otomatiği söktük, benzinle temizledik. :-\ Taktık. Çalıştı o sesi tekrar duymuştum... Boş yere bağırıyor işte motor.(ses var iş yok). ;)
Bizi yaklaşık 1 - 1,5 saat uğraştırdı. Zaten satılmaması için tek neden bendim!
Bütün sülale duymuştu onunla neler yaptıklarımı.(hele bir de Kastamonu'da yaptıklarımı) Karizmada yapmıştım aslında...

DAHA ANLATACAK ÇOOKK ŞEYİM VAR

Ynt: Eski ve Sürekli Arıza Yapan Araçlarla Geçen Günler

1995 yıllarının kasım aylarında Afyonlu bir ağadan aldığım ilk arabam olan 55 model M38A1'imi Istanbul'a getirirken iyi bir macera yaşamıştım..o zamanlar cj lere ağzımız açık bakardık.. çok pahalıydı... 170.000.000TL almıştım...şanzımanı dağınıktı Izmirde şanzımanı toparlandı..sonra çıktık yola... Önce sol ön fren patladı yokuş aşağı, sıktık bir civata bakır borusuna..körledik... sonra sağ ön patladı kamyonun arkasında durmaya çalışırken ( zaten 80'i geçmiyodu ilk Jeep'im, bide Kasım ayı üstü açık........ dondurma şeklinde gidiyorum..) onada bi saç vidası uydurduk..körledik. arka kampanalarla yola devam... Geldik Balıkesir'e kadar, uydurma olan 20lt lik benzin deposu yuzunden her 100km'de bir duruyoruz zaten.... ( O zamanlar gaz yok, 20 lt benzin 1.000.000tl diye hatırlıyorum.).. neyse Balıkesir'den önce benzin aldık çalışmadı velet... baktım benzin otomatiğinde (camlıdır) benzin yok... otomatikin işi bitmiş..pazar günü bul bulabilirsen yollarda.. neyse istasyonda ne bulursak yürücez artık... 2.5lt'lik cola alıp altını keser, bir demir tel ile ters olarak aynaya asarsın, uydurma hortumlar ve kelepçelerle kaputun arasından şişenin ağzıyla karburatörü birbirine bağlarsın... bir kova bulunur, tuvaletten pis maşrapa çalındığı sırada pompacı acıyarak boş bir yağ kutusunu keser ve maşrapa yapar. Neyse uzun lafın kısası, M38A1'in nasıl benzin yakdığını aynaya asılı şişeden net olarak görüyordum, uydurma maşrapamızla benzin doldururken yoldaki diğer insanların yüzünü görmeniz lazım... Bide benzin istasyonunda şu kovayı doldurmusunuz dediğinizde pompacının bakışlarını........ sonra toparladık 3-4 sene bindik çok üzmedi bizi her taşın üstünden atladı... koyarım resimlerini bir ara.... geçenlerde buldum arabamı dağılmıştı yine..sahibi topladı yine.... 15.000ytl harcadılar......artık dizel mercedes motorlu, bestop tenteli..... 50 sene daha hizmet verecek...şimdi trabzona gitti 34urh22 kırmızı 55 model asker emeklisi Willys M38A1'im benim... ;D

bende bir anımı sizlerle paylaşmak istiyorum. 33 inc maxxis mudder ları ilk taktığım zamandı. bunda 4 yıl önce arabaya 3 inch gövde yükseltme takozları taktırmışım.araba canavar gibi duruyor. fakültenin otoparkında arkadaşlara arabayı gösteriyodum. keyfime diyecek yok çalıştırdım (bu arada yazkış -6 derecede bile benim arabam lpg ile ilk marşta çalışır). arabayı bire aldım birazda artislik yaparak patinajla kalktım inanılmaz bir homurtuyla araba yerinden kalkarken tak diye bir sesle olduğum yerde kaldım. 4low sağolsun önlerde hubları bağlayıp ustanın yolunu tuttum meğerse sağ arka poryo kamasını kırmışım yarım saatlik uğraş sonrası araba taşgibi oldu. birde bunun ikinci perdesi var onuda sonra anlatırım:smiley:.

Tek basimayim, arabam CJ5, Istanbulun kenar bir ara sokaginda yokus asagi cikmaz bir sokakta kaldi. DEBRIYAJ TAMAMEN SIFIR.
Geri vitese taktim, arabadan indim ve yokus yukari arabayi ittim...!
Naber...?

Benim anım yolda kalma ile ilgili değil ama benzer bir konu. İki yıl önce idi ve sürekli bütçeme uygun bir arazi aracı arıyordum. Ben Denizli'de oturuyorum. Burada satılık tek tük arazi aracı denk gelir. Onları da ya ben beğenmiyorum ya da bütçeme uymuyor. Sonunda internette Antalya Suzuki bayi ve yetkili Servisi Durmazlar Otomotivde fiyatı uygun 2000 model bir Suzuki Vitara gördüm. Hemen aradım. Aracın hiçbir eksiği olmadığını herşeyiyle mükemmel olduğunu söylediler.
Hemen tamirci olan kayınbiraderimi ve arazi aracı kullanan bir arkadaşımı aracı incelesinler diye yanıma alıp Antalya'ya gittim. Araç gerçekten iyiydi fakat test sürüşü yaparken çok hafif belli belirsiz bir ses geliyordu. Servise döndük aracı lifte alıp incelediler. Sesin sağ ön "free hub" dan geldiğini aslında parçanın çalışır durumda olduğunu fakat bizim içimiz rahat etsin diye söküp sesi gidereceklerini söylediler. Tamam dedik fakat servisteki usta parçayı tamir etneye çalışırken tamamen çalışmaz hale getirdi.
Servis elemanı araca parçanın yenisini takacaklarını fakat ellerinde olmadığını siparişle getirtip bize kargo ile göndereceğini söyledi. Bu arada servis yetkilisi parçayı söküp tamir etme talimatı veren satış elemanına ve ustaya çalışır durumda olan bir parçaya müdahale etmelerinin yanlış olduğunu sonuçta aracın 2. el bir araç olduğunu, adı geçen parçanın pahalı bir parça olduğunu söyleyerek kızdı.
Biz de aramızda bir durum değerlendirmesi yaptık. Bu adamlar aracı sattıktan sonra bize parça falan göndermezler ama aracın fiyatı çok hesaplı parçayı parasıyla dışardan temin ederiz deyip arabayı alıp geldik.
Ertesi gün servisten aradılar parçanın ithalatçıda da olmadığını ve yurtdışından geleceği için biraz beklememiz gerektiğini söyleyip özür dilediler. Benim moralim bozuk arazi aracı aldık ama dört çekeri calışmıyor. Servis bize parçayı göndermemek için bahane uyduruyor diye düşündüm.
Hemen internetten İzmir Suzuki servisini aradım hemen parçayı bulmak fiyatı ne olursa olsun almak istiyorum . Ama nafile İzmirde de yok . Suzukinin sitesindeki yetkili servisleri de aradım ama sonuç yok. Buradaki Japon parçacılarına gidiyorum adamlar parçanın ne olduğunu bile anlamıyor. O zaman bu siteden haberim yok. internetten parça bulmaya çalışıyorum olmuyor. 3 hafta boyunca araca biniyorum ama aldığıma bin pişmanım dört çeker çalışmıyor paran da olsa parçası bulunmuyor diyorum.
3 hafta sonra işyerime bir kargo geldi baktım bizim free hub'lar. Hem parçayı bulduğuma sevindim. Hem de karşımdaki insanların dürüstlüğüne . Ama o üç hafta moralim sanki üç hafta yolda kalmış gibi bozulmuştu.

aracım nissan patrol 82 model 3300 dizel motor 2 sene evvel ilk aldığımızda hiç birşeyini bilmiyoruz parça bulamıyoruz nerden bulunabilir diyerekten araştırma üstüne araştırma yapıyoruz türkiye de fazla olan bir araç değil bu aracı aldıktan sonra birazda meraklıyım motorcu oldum diyebilirim uzun lafın kısası arka difransiyel ötüyor nasıl yaparız nerden buluruz yapma ayna mahruti ne kadar sağlıklı olur araştımadayız birde internetten avustralyadaki kilitli difransiyel araçları gördükçe işte bizde yapabilsek off bizi kimse tutamaz gibi hayallerdeyiz LSD nasıl yapılırın araştırmasına bile girdik difransiyeli hala sökmüyoruz illa LSD bulunacak öyle dağatacaz diyerekten belki 3 ay o dayanılmaz sese aldırmadan aracı kullandım en sonunda yapamayacağımıza kanaat getirip ön ve arka ayna mahrutileri birbirleriyle takaslamaya karar verdik arabanın altına yattım difransiyel karpuz kapağını tek tek özenle açmaya başladım allahım gözlerime inanamıyordum çünkü araç difransiyeli LSD idi altın bulmuş gibi sevinmiştim o gün içimde anlatılmaz bir sevinç vardı difransiyelim LSD idi. bunu paylaşmak istedim gerçi şimdi oda yetmiyor % 100 kilit araştırmasındayız bazen açayım şu difransiyeli % 100 kilit çıkabilir diye düşünmüyor değilim.....
buda benden kalın sağlıcakla.......................................................

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
aygut

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR