<div class="bbWrapper"><blockquote data-attributes="member: 163975" data-quote="fatatug" data-source="post: 1462433"
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
<a href="/forum/goto/post?id=1462433"
class="bbCodeBlock-sourceJump"
rel="nofollow"
data-xf-click="attribution"
data-content-selector="#post-1462433">fatatug' Alıntı:</a>
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Sizin cihazların gücü aydınlatma 80w, komprasör 109w toplamda saatte 189w elektrik gereksimi vardır. Şimdi arabayı rölantide çalıştırırsanız ne olur? Önceden yapılan araştırmalar sonucunda normal bir arabanın kliması 163 wattır. Sadece klima çalışırsa saatte 1 litre yakıt yakar. Eğer bir orantı yaparsak sizin sistem için bu saate 1,16 litre'dir. 22.09.2017 tarihli dizel fiyatı yaklaşık 4,67TL (1,33 USD) olduğunda göre saatte sisteminiz 5,42 TL 24 saatte ise 130TL yakıt yakar. Bu araba hareket etse ya da dururken çalışsa bile cebinizden çıkacak günlük fazla paradır. Bu sistem için onun yerine solar panel sistemi alsanız ne olur? günlük sarfiyat 189*24=4526watt. Buna karşılık 1200 wattlık panel işinizi görür ve hergün 130TL cebinizde kalır.
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote>Hocam yukarıda da yazdığım gibi ,rölantide aracı çalıştırıp akü doldurma derdinde değilim.Siz beni yanlış anladınız.Ben çok sık yer değiştiren,yalnız seyahat eden,yol yapmayı seven biriyim.O yüzden mümkün olduğunca basit ama işlevsel bir kamp aracı yapmaya çalışıyorum.Örneğin,su tesisatı da çekmedim,hidroforda bağlatmadım.Ama bir mutfak tezgahım olucak,altında 30 ar lt lik atık ve temiz su bidonlarım ve elden pompalı musluk , portatif tuvalet ile ihtiyacımı karşılayacağım.Çünkü ne su tesisatı ne de elektrik tesisatı ile uğraşmak istemiyorum.Bu durumda panel yerine üç sistem buzdolabı alıp akü kapasitesini yükseltmek sorunumu çözecek gibi görünüyor.Cevaplar için tekrar teşekkürler.</div>