Eurovision 2007 Şarkı Yarışması

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AYDURAN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 62
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,553

AYDURAN

Zirve
Mesajlar
5,669
Tepkime Puanı
27
Yaş
51
Yer
İstanbul / Maltepe
Eurovision 2007



''Shake It Up Şekerim'' Tanıtıldı

Türkiye'yi 52. Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil edecek olan Kenan Doğulu'nun ''Shake it up Şekerim'' (Salla Şekerim) adlı şarkısı tanıtıldı.

TRT'nin Tepebaşı'ndaki stüdyolarında gerçekleştirilen basın toplantısı, Kenan Doğulu'nun, 6 kişilik dans ekibinin eşliğinde ''Shape it up Şekerim'' şarkısını seslendirmesiyle başladı.

Toplantıda daha sonra konuşan TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney, Türkiye'yi Helsinki'de temsil edecek olan Kenan Doğulu'nun, ''Shake it up Şekerim'' adlı İngilizce şarkısıyla başarıya ulaşacağına inandıklarını kaydetti.

Güney, ilk kez bugün tanıtımı yapılan şarkıyı herkesin beğeneceğini umduklarını ifade ederek, ''Kenan'a ve şarkısına inanıyoruz. 2008 Eurovision Şarkı Yarışması'nı Türkiye'de yapmayı hedefliyoruz'' dedi.

Kenan Doğulu da bugünün kendisi için çok önemli olduğunu ve büyük heyecan yaşadığını ifade ederek, 52. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil etmenin kendisi için büyük bir onur olduğunu ve yarışmada Türkiye'ye yakışır performans sergilemek için büyük çaba sarf ettiklerini anlattı.

Helsinki'den başarıyla döneceklerine inandığını dile getiren Doğulu, ''Şarkı fırından yeni çıktı ve sıcağı sıcağını hep beraber dinledik. Üzerinde küçük değişiklikler yapılabilir ama ben şarkıya inanıyorum'' dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Doğulu, şarkı sözlerinin İngilizce olmasına ilişkin bir soru üzerine, bunun Türkiye'de çok tartışıldığını ve kendisinin bütün eleştirilere saygı duyduğunu ifade etti.

Doğulu, eleştiriler ışığında kendilerine yol açmaya çalıştıklarını belirterek, ''Yarışmada lisanla ilgili bir dezavantaj yaşamak istemedim. Ben Türkçe ile doğan, Türkçe ile yaşayan bir insanım ama sonuçta Eurovision'da yarışacak bir şarkının İngilizce olması mantıklı bir yoldu'' dedi.

-''BAŞARISIZ OLMAYI AKLIMDAN BİLE GEÇİRMİYORUM''-

Yarışmadaki başarının veya başarısızlığın müzik kariyerini nasıl etkileyeceğiyle ilgili soruyu Doğulu, ''Başarısız olmayı aklımdan bile geçirmiyorum. Ama diğer türlü de müzik kariyerimin büyük bir darbe alacağını düşünmüyorum. Kenan Doğulu yıllardır müzik yapıyor ve sevenlerim beni yine bir şekilde bağırlarına basacaklardır'' şeklinde diye konuştu.

Doğulu, her şeyin daha iyi olacağına inandığını ifade ederek, yarışmanın büyük sorumluluk gerektirdiğini ve kendisinin de bu sorumluluğun altından kalkabilecek durumda olduğunu, teklif kendisine geldiğinde de müzik kariyerini ve ''star''lığı bir tarafa bırakıp bunu kabul ettiğini söyledi.

Kenan Doğulu, ''Eurovision'da yarışmak çocukluğumdan beri hayalimdi. Şimdi bir çocukluk hayali ve rüyam gerçekleşmiş olacak'' dedi.

Şarkı sözleri ve melodiyle ilgili başka bir soru üzerine de Doğulu, şarkı üzerinde çalışmaların devam ettiğini ve üzerinde değişikliklerin olabileceğini belirterek, enerjik ve eğlenceli bir şarkı olmasını istediğini, şarkının mevcut haliyle de herkes tarafından çok kolay söylenebilecek sözlere sahip olduğunu anlattı.

-YUNANİSTAN'IN ŞARKISI-


Doğulu, Yunanistan adına yarışacak olan şarkının sözlerinde de ''shake it up'' sözlerinin bulunduğu ve bunun kendi şarkısını etkileyip etkilemeyeceği yönündeki soruya, ''Bir çok şarkının sözünde buna benzer kelimeler geçer. Bunun bizi etkileyeceğini düşünmüyorum'' yanıtını verdi.

Yunanistan'ın şarkısında Türk melodilerinin ağırlıkta olduğu ve Türkiye'nin şarkısında Türk melodilerinin az olduğu yönünde görüşlerin de dile getirildiğini kaydeden Doğulu, ''Dünyanın izlediği müziği çok iyi takip ediyorum. Bu şarkı da popüler müziğin yeni bir temsilcisi olacaktır'' dedi.

Kenan Doğulu, Sezen Aksu'nun şarkıyı dinleyerek beğendiğini ve şimdiye kadar başka sanatçılar gibi kendisine büyük destek verdiği dile getirerek, şöyle devam etti:

''Ben de bundan sonra yarışacak olan sanatçılara elimden gelen desteği sağlayacağım, çünkü gerçekten büyük bir sorumluluk ve herkesin yardım etmesi gerekiyor. Türkiye olarak son günlerde, en azından önceki yıllara göre biraz daha sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Bir çok alanda handikaplar yaşadığımız bir dönemdeyiz. Türkler'in aslında ne kadar eğlenceli insanlar olduğunu gösterip, yarışmadan önce yarışmayı kazanmak istiyoruz. Kendimizi sevdirerek bütün zorlukları aşmak istiyoruz.''

Şarkının tanıtımı için nasıl bir turne programı oluşturulduğu ve hangi ülkelere gidileceği de sorulan Kenan Doğulu, öncelikli Türkiye'nin puan alamadığı ülkelere gidip, olumlu gördükleri her türlü programa katılmayı planladıklarını, ancak henüz kesin bir turne programının oluşmadığını bildirdi.

Doğulu, ''Ermenistan veya Güney Kıbrıs olabilir mi?'' sorusuna ise ''Tabii, olabilir'' yanıtını verdi. Bu yıl 52'ncisi düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması, Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de 10 Mayısta yarı final, 12 Mayıs'ta ise final olarak gerçekleştirilecek.

Türkiye, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk kez 1975 yılında Semiha Yankı'nın ''Seninle Bir Dakika'' isimli şarkısıyla katılmış, 2003 yılında Sertap Erener'in ''Everyway That I Can'' isimli şarkısıyla birincilik almıştı. Türkiye, TRT'nin organizasyonunda 2004 yılında yarışmaya ev sahipliği yapmıştı.
 

Etiketler

Ynt: ''Shake It Up Şekerim'' Tanıtıldı

Acaba bu yarışmaya katılan şarkıların yeni olması zorunlu mu? Bilmediğimden soruyorum, yani bu kadar hop oturtup hop kaldıracak şarkı yapan yiğitler böyle maymun şarkılarla çıkmak zorunda mı bu yarışmaya?
 


Ynt: ''Shake It Up Şekerim'' Tanıtıldı

Berbat bir şarkı! Bu kadar rezil olur! Koca kafaların şarkısı daha iyi ;)

[youtube=600,470]TzpunVe311w[/youtube]
 







Ynt: ''Shake It Up Şekerim'' Tanıtıldı

Birşeyden iyice emin oldum. Sunum bazı şeyleri tamamen değiştirebiliyor. Sıradan bir salatayı bile süsleyerek sofraya koyunca albenisi oluyor. Holiday On Ice grubunun gösterisi sırasında sahne alan Zeynep Tokuş ve partneri Jan Luggenholcher programlarını bu parça eşliğinde sundular. Hareketlerin müzikle uyumu sayesinde öyle hoş geldi ki kulağıma şarkı... Sanırım Sertap Erener' in başarısının altında yatan bir sebep de kareografiydi.
Galiba sadece parçaya kilitlenip kalmamak lazım.
 




Ynt: ''Shake It Up Şekerim'' Tanıtıldı

Öyle itici geliyor ki şu Türkçe içinde İngilizce-İngilizce içinde Türkçe durumları bana.Ya Türkçe olsun ya İngilizce.Günlük konuşmalardaki dejenerasyonun yetmediği gibi artık şarkılarda da moda olacak gibi görünüyor.
 


Eurovision 2007

BULG http://www.eurovision.tv/addons/mediaplayer/video/bul.html

ISRAEL http://www.eurovision.tv/addons/mediaplayer/video/isr.html

CYPRUS http://www.eurovision.tv/addons/mediaplayer/video/cyp.html

BELARUS http://www.eurovision.tv/addons/mediaplayer/video/bru.html

ICELAND http://www.eurovision.tv/addons/mediaplayer/video/ice.html

GEORGIA http://www.eurovision.tv/addons/mediaplayer/video/geo.html

MONTENEGRO http://www.eurovision.tv/addons/mediaplayer/video/msg.html

SWITZERLAND http://www.eurovision.tv/addons/mediaplayer/video/swi.html

MOLDOVA http://www.eurovision.tv/addons/mediaplayer/video/mol.html

NETHERLANDS http://www.eurovision.tv/addons/mediaplayer/video/net.html

ALBANIA http://www.eurovision.tv/addons/mediaplayer/video/alb.html

DENMARK http://www.eurovision.tv/addons/mediaplayer/video/den.html

CROATIA http://www.eurovision.tv/addons/mediaplayer/video/cro.html

POLAND http://www.eurovision.tv/addons/mediaplayer/video/pol.html

SERBIA http://www.eurovision.tv/addons/mediaplayer/video/ser.html

CZECH REPUBLIC http://www.eurovision.tv/addons/mediaplayer/video/cze.html

PORTUGAL http://www.eurovision.tv/addons/mediaplayer/video/por.html

FYR MACEDONIA http://www.eurovision.tv/addons/mediaplayer/video/fyr.html

NORWAY http://www.eurovision.tv/addons/mediaplayer/video/nor.html

MALTA http://www.eurovision.tv/addons/mediaplayer/video/mal.html

HUNGARY http://www.eurovision.tv/addons/mediaplayer/video/hun.html

ESTONIA http://www.eurovision.tv/addons/mediaplayer/video/est.html

BELGIUM http://www.eurovision.tv/addons/mediaplayer/video/bel.html

SLOVENIA http://www.eurovision.tv/addons/mediaplayer/video/slo.html

TURKEY http://www.eurovision.tv/addons/mediaplayer/video/tur.html

AUSTRIA http://www.eurovision.tv/addons/mediaplayer/video/aus.html

LATVIA http://www.eurovision.tv/addons/mediaplayer/video/lat.html

BOSNIA & HERZEGOVINA http://www.eurovision.tv/addons/mediaplayer/video/bih.html

SPAIN http://www.eurovision.tv/addons/mediaplayer/video/spa.html

IRELAND http://www.eurovision.tv/addons/mediaplayer/video/ire.html

FINLAND http://www.eurovision.tv/addons/mediaplayer/video/fin.html

LITHUANIA http://www.eurovision.tv/addons/mediaplayer/video/lit.html

GREECE http://www.eurovision.tv/addons/mediaplayer/video/gre.html

SWEDEN http://www.eurovision.tv/addons/mediaplayer/video/swe.html

FRANCE http://www.eurovision.tv/addons/mediaplayer/video/fra.html

RUSSIA http://www.eurovision.tv/addons/mediaplayer/video/rus.html

GERMANY http://www.eurovision.tv/addons/mediaplayer/video/ger.html

UKRAINE http://www.eurovision.tv/addons/mediaplayer/video/ukr.html

UNITED KINGDOM http://www.eurovision.tv/addons/mediaplayer/video/uk.html

ROMANIA http://www.eurovision.tv/addons/mediaplayer/video/rom.html

ARMENIA http://www.eurovision.tv/addons/mediaplayer/video/arm.html
 

Eurovision 2007

Eurovision öncesi oylama yapılıyor...

http://www.escstats.com/chart07.htm


Sayfaya girdiğinizde "VOTING FORM" a tıklıyorsunuz.

1-12 arası tüm puanlara bir ülke adı yazmanız gerekiyor yoksa oylarınız geçerli sayılmıyor...
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,070
Mesajlar
1,532,614
Kayıtlı Üye Sayımız
166,975
Kaydolan Son Üyemiz
Seydi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst