Ev Yapımı Alkovanlı Motokaravan Projem Hakkında Görüş ve Önerileriniz?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan biri Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 38,812
Ynt: Ev Yapımı Alkovanlı Motokaravan Projem Hakkında Görüş ve Önerileriniz?

biri yaptığınız şey çok ayıp. biz burada size yardım etmek için uğraşıyoruz.

eğer karavan yapmaktan vazgeçtiyseniz bunu yazabilirdiniz yöneticilerde gereğini yapardı.
 

Etiketler
Ynt: Ev Yapımı Alkovanlı Motokaravan Projem Hakkında Görüş ve Önerileriniz?

Merhaba ! Motorkaravan veya camper yapmak için bilgi birikimi yapmak istiyorum. Bu sebeple üye oldum. Yoğun yardım taleplerini görünce şaşırdım. Cevapta geciktiğim için kusura bakmayın. Acemilik...
 

Ynt: Ev Yapımı Alkovanlı Motokaravan Projem Hakkında Görüş ve Önerileriniz?

herkeze iyi çalışmalar dilegimle herkezden özür dileyerek bunları yazıyorum ben siteye yazdım karavan yapmak için ama bilmeden silmişim kimsede bana cevap vermedi diye heralde yayınlanmadı benimmesajım diyerek. DEGERLİ ARKADAŞLAR BEN DE KARAVAN YAPMAK İSTEMİŞTİM ÖNCELİKLE ARAŞTIRMA YAPARKEN BU SİTEDE SİZLER DEGERLİ KİŞİLERİN FİKİRLERİ VE TERCÜBELERİNDEN COK İSTİFADE ETTİM BENDE ARAŞTIRMA YAPTIM DEGERLİ ARKADAŞLAR KARAVAN YAPAN FİRMALAR İŞİN TİCARETİN DE  BİZLER UCUZ AMA SAGLAM OLSUN İSTERİZ HAKLI OLARAK BEN BU KONUDA ARABAYI ORJİNALİNE UYGUN ESKİ ARACI YENİLERİNE CEVİRME KONUSUNDA BİRAZ TERCÜBEM VAR 1979 YILINDA SANAYİLERDE ARABA TOPLATMAYLA İŞLER YAPTIK KAMU KURUMUNDADA BU OLAY DEVAM ETTİ
KAMYONDAN OTOBÜS
PİKAPTAN SERVİS DOLMUŞU VS. YAPTIRDIK BEN BUNLARIN BİZZAT BAŞINDA YAPTIRDIM ANKARA BURSA CORUM BURALARDA ARAC YAPTIRDIK. BAKIN ARACIN ÜZERİNDE BAKIYORUM KARAVAN YAPANLAR FİRMALAR ARACIN ÖN KISMINA HİÇ MÜDAHALE ETMEDEN YAPIYORLAR YENİ BİR ARAC YAPARKEN ARABANIN TAMAMEN SÖKÜLÜP ŞASEDEN İHTİBAREN TAMAMEN AMORTİSÖRDEN MAKASA ÖN DİNGİLDEN ARKA DİNGİLE ARKA ŞASEYE KADAR ÖNCELİKLE ELDEN GECİP GEREKLİ TAKVİYELER YAPILIP ÇÜNKİ ARAC İSTİAP HATTİYLE YÜKLÜ DURUMA GELECEK SÜREKLİ AYNI YÜKÜ ÜZERİNDE TAŞIYACAK ŞEKİLDE OLACAGINDAN ARACTA  DEFORME BAŞLAR BUNUN ÖNÜNE İŞE BAŞLAMADAN ÖNCE TEDBİRLERİ ALMAK GEREKİR SONRA ÜZERİNE NASIL BİR KARAVAN KASAI KOYMA SİZE KALMIŞ BU SÖZLERİMİ DİKKATE ALIRSANIZ ARACINIZ YOLDA HARARET YAPMAZ YÜKTEN DOLAYI SÜSPANSİYONUNDA YAŞAYACAGINIZ SORUNLAR KALKAR.BENİM TAVSİYEM TAMAM KASAYI KOYUNCA İŞ BİTER DÜŞÜNCESİNDEN VAZGECİN BEN SİZE TERCÜBELERİMDEN YARDIMCI OLURUM .HERZAMAN GÖRÜŞLERİNİZİ DİNLERİM DEGERLENDİRİRİZ. ŞİMDİDEN HEPİNİZE KOLAY GELSİN.GÜRSEL
 

Ynt: Ev Yapımı Alkovanlı Motokaravan Projem Hakkında Görüş ve Önerileriniz?

SLM DEGERLİ ARKADAŞLAR
KÜÇÜK BİR ARAŞTIRMA YAPTIM KARAVANLARIN SÜREKLİ KONAKLAMALARI SIRASINDA KARAVANIN SALLANMAMASI İÇİN SABİTLEME DEMİRLERİNE İHTİYAÇ DUYULUYOR SİZLERE PRATİK BİR SABİTLEME DEMİRİ YAPIMINI PRATİK OLARAK VE UCUZA YAPABİLMEYİ BİRDE HAREKETLİ YÜKSELE BİLEN ALÇALTILA BİLEN MASANIN ANA AYAKLARINA OTO SERVİSLERİNDEN CIKMA ÖN TEKER FREN DİSK LERİNİ KULLANABİLİRSİNİZ TRAKTÖRLERİN AGIRLIK AYAR SOMUNLU KOLLARINDAN TAKABİLİR ARACI UYGUN BİR ŞEKİLDE SABİTLEYEBİLİRSİNİZ BU BENİM SİZLER İÇİN UCUZ YOLLU BİR ARACINIZDA KULLANABİLECEGİNİZ SABİTLEME VE MASA AYAGI OLUR SAĞLAMLIGI TARTIŞILMAZ . PRATİK BİR BİLGİ BİRDE ARAÇLARINIZA KÜÇÜK BİR HAVA KOMPÜRÖSÖRÜ TAKARAK BİRDE DOLMUŞLARDAKİ HAVALI KAPI ACIP ÖRTME APARATIYLA ARKA TARAFA MOTOSİKLET BAGLAMA AYAKLARINI HAREKETLİ ŞEKİLDE YAPABİLİRSİNİZ BU BENİM SİZLER İÇİN UFAK BİR ARAŞTIRMAM SONUCU PRATİK ÇÖZÜM OLARAK DEGERLENDİREBİLİRSİNİZ POLİTİKAMIZ SAGLAM OLSUN UCUZ OLSUN .HERKEZE KOLAY GELSİN. GÜRSEL
 

Ynt: Ev Yapımı Alkovanlı Motokaravan Projem Hakkında Görüş ve Önerileriniz?

Bir heyecan atmosferinde direk konu acarak meramimi anlatmisim :smiley:))))sonra bu saskinligimi Mustafa arkadasim duzeltti ki kendisine tesekkurederim.Yenide herkese ictenlikle dostca selamlar aranizda olmaktan mutlu olacagimdan eminim. Ismim Gencay Tozun muzik ogretmeniyim uzun yillar yurt disinda yasadim simdi bu guzel siteyle birseylere baslangic yapmak istiyorum Aslinda gecen sene uye olmusdum ancak bu benim ilk mesajim ve dahi oldukca cok heyecanliyim.. neden?cunku;20 sene yarida kalmis bir aski kullerinden var etmek gibi birsey bu benimkisi T3 baslayan bir sevdaydi araya uzun is temposuyla ara verilip sonra,T5 VW tempoyu yakalamak bu.
Duygular ve istek bu olunca uzun yillar yurt disinda kalma ve ulkeye geri donmek kalan heyecani diri tutumak icinde 2 sene oncesinden kendimi ayarladim 2006 da sifir VW caravella aldim cunku esim ve ben ayni zamanda sehir icindede kullanabilecegimiz cinsten olmali diye dusunduk.
Ancak VW 2 senedir bizim eyleme gecmemiz icin garajda bekledi ve ben cok hevesli elbecerisi yuksek ve donanimi yeterli biri olarak:smiley:)) bu ise koyulmak istiyorum.Interne arastirmak falan filan hepsi olumlu seyler ancak yinede bu sitenin ozverili uyeleri beni dahada cesaretlendiridi yinede birilerinin isareti ,onerisi gerek diye dusunuyorum ve bu konu da acikcasi yardimlarinizi bekliyorum yani nerden baslamaliyim?
Bu sorudan once sanirim BEN NASIL BIR SEY ISTIYORUM ? cevabini vermeliyim evet ben icinde 2 kisilik bir cekyati kucuk bir mutfak tezgahi buzdolabi yerlesebilecegi kadariyla dolaplari olan bir camper hayal ediyorum.Bu arada Ozdal beyin yarattigi transporterin icinide gordum oldukca begendim kendisininde onerilerini bekliyorum nereden baslamaliyim 2 senedir ancak kendimi hazirladim simdi artik hazirim onerilerinizi tavsiyelerinizi bekliyorum hersey icin simdiden tesekkurederim saglicakla kalin. Gencay Tozun
 



Ynt: Ev Yapımı Alkovanlı Motokaravan Projem Hakkında Görüş ve Önerileriniz?

Sn. Gencay Bey,
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Aracınızı dönüştürmeye başlamadan önce kendinize ve ayırabileceğiniz zamana ve düşündüğünüz detaya göre 2 ila 6 ay arasında bir zaman ayarlamalısınız. Ben günde 2 saat veya biraz fazlasını ayırarak 3-4 ayda yaptım. Heşeyden önce kullanacağınız malzemeleri tedarik edin ve aracınızın her noktasını ölçüp kaydedin. Malzemeleri ; evye, ısıtıcı, LPG tüp, Tuvalet, çekyat mekanizması ve hatta yaşam aküsünü tedarik adip ölçün. Çok sayıda çizim taslağı oluşturun ve neyi nereye, ne şekilde koyacağınıza başlamadan karar verin. Bu arada dönüşüm yasal işlemlerini yaptıracağınız trafik müşavirini de ayarlayın. Herşeyin nasıl olacağı belirlenince yapması daha kolay oluyor.

Kolay gelsin...
 

Ynt: Ev Yapımı Alkovanlı Motokaravan Projem Hakkında Görüş ve Önerileriniz?

Arkadaşlar herkese merhaba, ben daha bugün üye oldum forum sitesine,
şöyle hızlıca fikirlerimi sizlerle paylaşmak isterim. Öncelikle karavan olayı beni çok heyecanlandırıyor. Çünkü doğa aşığı bi insanım, şu aralar kafamda bir J9 alıp (ki sağlam alternatifler buldum 1997 model civarında)
bunu kendim elimden geldiğince modifiye etmeyi düşünüyorum. Teknik işlerden bayağı anladığım için , aslında mesleğim sistemcilik ve matematikçiyim. Fakat bu tür el yetenekleri anlamında bayağı iyiyimdir.
Kendi bi proje çizip içerisine açılır kapanır 2 kişilik yatak , WC , mutfak sığdırabilirsemde duş koymayı düşünüyorum. Bu arada araca split bir klima koymayı düşünüyorum , fakat split klimaların dış ünitelerini nereye bağlayabilirim onu tasarlayamadım, J9 larla ilgili bilgisi olanlar bana cevap dönebilirlerse sevinirim.
 

Ynt: Ev Yapımı Alkovanlı Motokaravan Projem Hakkında Görüş ve Önerileriniz?

MERHABALAR ARKADASLAR ADIMORBAY DERDIMI ANLATMAYA UGRASIYORUM OLAYA IILK DEFA BASLADIM BILGISAYAR KULLLANMASINIDA YENI OGRENIYORUM KASITLI HIC BIR SAYGISIZLIGIM OLAMAZ ONCE BENI AFFEDIN KARACANCI OLMAK ISTIYORUM ONCE OZURLERIMI BILDIRIP DAHA SONRA MERAMIMI ANLATACAGIM HERKEZE SAYGILAR SEVGILER SUNARIM BEM ORBAY
 

Ynt: Ev Yapımı Alkovanlı Motokaravan Projem Hakkında Görüş ve Önerileriniz?

MERHABA ARKADASLAR UZUN YIKLLARDIR KARAVANIM OLMASINI ISTIUYORUM ONCE BIR PANELVANHUNDAI ILE TATIL YAPMAYA UGRASTIM FAKAT HEM COK ZORLUK CEKTIM HEMDE ICIMDEKI KARAVAN DUYGUSU DAHA AGIR BASTI BU NEDENLE KARAVAN YAPTIRMAK AMACI ILE BIR SIPRINTER 412 D KAMYONET ALDIMPIYASA ARASTIRMASINA GIRIP ARKASINA BIR ALKOVENLI BOLUM YAPTIRMAK ISTEDIM ALDIGIM FIATLAR COK FAZLA GELDIGI ICIN HEVESIM YARIM KALDI SIMDI KENDIMCE BIR KARAR CERIP KENDIM YAPMAYA CALISIYORUM EPEYCE MODEL ARASTIRDIMALTI KISILIK ALKOVENLI BIR KARAVAN YAPMAK ISTIYORUM.... ELIM EPEYCE MAHARETLIDIR ORNEGIN KAPORTA TAMIRI OTOMUN ELEKTRIK TESISARI KOMPRESORLE BOYA YAPABILMEK VE DAHA BIRCOGU GIBI...... BU DILEGIMI GERCEKLESTIREBILMEYI COK ISTIYORUM CUNKI ELIMDEKI IMKANLAR BUNA ELVERIYOR SEVGILI ARKADASLAR BU KONUDA BENI YONLENDIRIRSENI COK MEMNUN OLURUM.
 

Ynt: Ev Yapımı Alkovanlı Motokaravan Projem Hakkında Görüş ve Önerileriniz?

SLM DEGERLİ MOTO KARAVAN SEVDALISI ARKADAŞLAR
ÖNCELİKLE GÜZEL VE ZEVKLİ BİR UĞRAŞ SECTİĞİNİZ İÇİN BİRAZ SABIR
İLE KARAVAN DÜNYASINA MERHABA DEDİGİNİZ İÇİN SİZLERİ KUTLARIM
BEN COK ARAŞTIRDIM ARKADAŞ SEN YİNEDE ELDEN DÜŞMEDE OLSA FİRMALARIN YAPTIGI ARACLARA BAK RUHSATI İŞLİ OLSUN ARAC BAKIMSIZDA OLSA SEN ONU YENİLEYE YENİLEYE DÜZELTİRSİN BÖYLE KAFAN DAHA RAHAT OLUR "TOSYAYA PİRİNCE GİDERKEN EVDEKİ BULGURDAN OLMAYIN " BENDEN BİR DOST NASİYATI SİZE BİNİN GEZİN ARAŞTIRIN AMA KENDİNİZ EVEDE YAPMAKTAN BİRDAHA DÜŞÜNMENİZİ TAVSİYE EDERİM .BOL GEZMELİ GÜNLER.
 



Ynt: Ev Yapımı Alkovanlı Motokaravan Projem Hakkında Görüş ve Önerileriniz?

MERHABA GURSEL BEY BENI CEVAPLANDIRDIGINIZ ICIN TESEKKUREDERIM DOGRUSU BU MEVSIMDE PEK ILGILENENIN OLACAGINA IHTIMAL VERMIYORDUM BU BENIM BILGISAYARDA ILK UYELIGIM VE ILK YAZMAM OLDU. TAVSIYELERINIZ BENIM ICIN COK ONEMLI AKLIMDA TUTACAGIM . IMKANLARIM DAHILINDE BU TUTKUMU GERCEKLESTIRMEYE CALISACAGIM DAHA TAVSIYELERE VE ONERILEREE IHTIYACIM VAR TESEKKUR EDIYORUM BELKI AKDENIZ SAHILLERINDE KARSILASMAK DILEGIYLE HOSCAKALIIN.
 

Ynt: Ev Yapımı Alkovanlı Motokaravan Projem Hakkında Görüş ve Önerileriniz?

Orbay74
Sizlere öncelikli olarak bizim 4 sene önce bizim yakalandığımız karavan hastalığından dolayı geçmiş olsun diyorummm)))))
Motokaravan olayında öncelikle forumda konusulan mevzuat değişikliğini takip etmenizi öneririm su anda benim anladığım kadarı ile Türkiyenin en iyi karavanını yapsanız bile proje, mevzuat, ruhsat ve bürokrasiyle uğraşmak zorunda kalacağınızdan dolayı bu işe girmenin diğer arkadaşlarında belirttiği üzere şu an için en mantılı yolu ikinci el ruhsata işli bir karavan alıp onun üzerinde oynamalar yapmak zannedersem.Sizin gibi düşünen bir kaç arkadaşta şu an araçları ellerinde ne yapacaklarını bilemeden soruşturup duruyorlar malesef Türkiye gerçeği kimse bilmiyor ve bilgilendirmiyor.Konuyu iyice araştırıp bu işe girmeniz sizin için en hayılısı olacaktır.Ama genede karavancılık ruhunuzu koruyun derim.Selamlar
Tamer
 

Ynt: Ev Yapımı Alkovanlı Motokaravan Projem Hakkında Görüş ve Önerileriniz?

merhaba orbay kardeşim mesajımı okuyup cevap yazdıgın için tşkr ederim ben de size bundan böyle arac üzerinde ne gibi işler yapılması gerekirse her zaman yanınız dayım elimden geldigi kadar bu tür işleri cok yaptım yardımcı olurum özellikle aracı nasıl toplatırım ve aracın bakımlarını nasıl yaparım diye aklınıza takılan hangi konu olursa cekinmeden sorabilirsiniz .
ruhsat işide kimse birşey bilmiyor yollardaki trafikte bilmiyor arac ruhsata işli degilse olmaz trafikten men diye aracı parka cekiyor biliyorsunuz bizde araclar hem trafik hem karayolları ilgileniyor birde maliye kısmı var tabi herkez neyin nasıl yapılacagını ne biliyorlar yıllar önce cıkmış karayolları kanunları yetersiz bunlar düzene sokulması lazım bizde amerika gibi kendin araba yapmayı bırakın el arabasına bile müsade etmiyorlar onun için diyorum kesinlikle ruhsata işli olsun yani firmalar bu belgeleri devletten almışlar onlarınkini görünce trafikte bir sorun yok
sizlere şunu söyleyim sanayideki kişilerede neyinasıl yapacagınızı kesin bilin ustalara bırakmayın.
istediginizi burada paylaşın burada cok degerli üye arkadaşlar var onlar da tercübelerinden yararlanırsınız şimdiden kolay gelsin slmlar
 

Ynt: Ev Yapımı Alkovanlı Motokaravan Projem Hakkında Görüş ve Önerileriniz?

merhaba orbay 74,
şu anda geçerli olan mevzuata göre, kamyonet türündeki bir aracın(N sınıfı), motorkaravana (M) dönüşmesi imkansız denecek kadar zor.
projelendirme aşamasında TSE nin teknik üniversitelerden istediği testlerin maddi maliyeti karşılığında, piyasadan birkaç karavan satın alabilirsiniz. eğer aracı satın aldı iseniz ve illa ben bu aracı motorkaravan yapacağım diyorsanız, kanunlara uygun olan tek bir yol var, oda şudur;
kamyonetin kasa kısmına sabit bir platform yaparak, üzerine araçtan sökülüp takılabilir (isterseniz alkovanlı) bir kasa imal ederek içini karavan şeklinde dizayn ederseniz bu durumda aracın ruhsatnamesinde karavan yazması gerekmeyecek, konteyner taşıyan kamyonet olarak kullanabileceksiniz. tabiki arac üzerinde yapılan tadilatların projelendirilmesi ve onaylanması gerekli.
daha detaylı bilgi için; resmi gazetede 2008 kasım ayında yayınlanan tadilat yönetmeliğini, ve TSE nin konuyla ilgili tamim ini okuyunuz, kolay gelsin.
 

Ynt: Ev Yapımı Alkovanlı Motokaravan Projem Hakkında Görüş ve Önerileriniz?

MERHABA SEMIH BEY
BENI BILGILENDIRDIGINIZ ICIN TESEKKUR EDERIM. BU GUNE JADAR EDINDIGIM BILGILERE GORE OLDUKCA MESAKKATLI BIR YOLA CIKTIGIMI HISSETMEYE BASLADIM NEREDEN BILEYIM BU KADAR BUROKRASININ ONUMU KESECEGINI BILMIYORDUM. YILLARCA PANELVAN ARACIMIZLA ESIMLE BIRLIKTE TATIL YAPMAYA CALISIYORDUK. HEP OZENIRDIK BIRKARAVAN SAHIBI OLMAK ICIN. O NEDENLE KENDIMIZI HAZIRLAMAYA UGRASTIK BIR MERCEDES 412 D 1997 MODEL BIR KAMYONET ALDIK ONUN UZERINE ALKOVENLI BIR KARAVANYAPTIRMAYI DUSUNUYORDUK 3 YIL ONCE BIR KAC YERDEN FIAT ALDIK BIZE OLDUKCA PAHALI GELMISTI BU ARADA KENDIM YAPABILIRMIYIM DUYGUSU GELDI FAKAT BU SEFERDE BUROKRASI YOLUMU KESTI GIBI GELIYOR BANA ICIMDE BIR UMIT TASIYORUM ILLAKI BIR CIKAR YOL BULLABILECEM KANAATINDEYIM
SIZE SAGLIK DILER IYI TEMENNILER ICIN TESEKKUR EDERIM.
 



Ynt: Ev Yapımı Alkovanlı Motokaravan Projem Hakkında Görüş ve Önerileriniz?

MERHABA TAMER BEY
EVET BIZDE KARAVAN HATALIGINA YAKALANDIK. NE VARKI SIMDILIK BIRTATLI MUTLULUK ICINDEYIZ ARANIZAKATILMAK CABASI ICERISINDEYIZ
VERDIGINIZ BILGILERI DIKKATLE OKUDUM FAKAT SITEYI TAM ANLAMIYLA KULLANMAYI BILEMEDIGIM ICIN ORALARINI DA OGRENMEYE CALISIYORUM SONUNA KADAR CABALARIMI SURDURMEK DUSUNCESINDEYIM BELKIDE BASARABILIRIM
BELKIDE BIR GUN BIR KARAVANIMIZ OLUR BAKARSINIZ BIR YERLERDE RASTLASIRIZDA
BIZE IYI DILEKLERINIZI VE TECRUBELERINIZI EKSIKETMEYIN TESEKKURLER.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,455
Mesajlar
1,518,134
Kayıtlı Üye Sayımız
172,108
Kaydolan Son Üyemiz
desiredesire

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst