Evimiz Yanımızda Dünya Önümüzde 2019 Avrupa

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan janberkaydemir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 173
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,635


MONT SAİNT MİCHEL‘ i ve çevresini her karavancının görmesi lazım. Eşim ve ben Atlantik kıyılarını çok severiz. Tabiatla iç içe olunan bir ortam.

Yaz aylarında deniz çekildikten sonra ayakkabıları çıkarıp denizin dibinde saatlerce yürürüz. Toprak sıcak ve elastik olduğu için yürümek çok zevkli oluyor. Bu kıyılarda çok güzel plajlar var. Sadece serin /soğuk sularda yüzmeye alışmak lazım. Ben çukurovalı olarak bu işi başardım. Kendi kendime şimdi burada yüzeceğim deyip denize giriyorum.
 

Etiketler
Merhaba, Gezinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederiz. Sayenizde biz de geziyoruz.
 


LOIRE ATLANTIQUE
Loire Atlantique bölgesine girerek Nantes şehrine ulaşıyoruz. Bu bölgenin bilgilerini de link olarak verelim ve gezginler rotalarına göre farklı yerleri listelerine eklesinler.

Site officiel du tourisme en Loire-Atlantique

Bugün bize çok güzel gezme fırsatı veren hava durumu yarın sabah çok yağmurlu olacağı için geç olsa da bir şehir turu yaptık. Yağmur başlayınca Nantes Üniversitesi kampüsüne yakın park alanımızda dinlenmeye çekildik.

PARKING PETIT PORT GPS: 47.243714 1.554417


NANTES Video: https://www.youtube.com/watch?v=b_2JDXKyOKQ











 

Gece yağan yağmur, bugün öğleden sonraya kadar hızlanarak devam ettiği için Nantes şehri gezimizi araçla yapmak durumunda kaldık. Günlük program gerçekleşemediğinden, Bordeaux sonrası İspanya 'ya, San Sebastian şehrine ulaşmayı hedefledik.
Nantes şehri sonrası Fransa'nın İspanya ve Pirene dağlarına kadar uzanan Aquitania bölgesine giriş yaptık.

AQUITANIA Video: https://www.youtube.com/watch?v=5MS20hIXZpk

Aquitania Seasons Tour

Önce rotamızdaki La Rochella şehrine doğru yola çıktık. Ama yolun da kendi planları varmış ki, navigasyonun dahi bir çıkış yolu bulamadığı bir konumda yol tamiratı ve arka arkaya meydana gelmiş 3 trafik kazası, yaklaşık 3 saatlik bir rötara sebep oldu. Sonrasın da La Rochella’e vardık. Çok güzel ve eski bir şehir olan La Rochelle 'in dar ama çok hareketli sokaklarında keyifle gezdik.

LA ROCHELLA Video: https://youtu.be/GasYH5VYJ8U


Aquitania...






Ekmek otomatı





 
Son düzenleme:





Tekrar doğa dostu köy yollarında ilerledik. Beğendiğimiz birçok yerde yapılan ufak duraklamalar ile keyifli şekil de yol alırken Pons adlı bir kasaba da fotoğraf çekmek için durduğumuzda, bölgenin en güzel kamplarından biriyle karşılaştık ve burada konaklamaya karar verdik. Pons daha sonra anlatacağımız Santiago Hac yürüyüş yolundaki şehirlerden bir tanesi.

Mairie Camping Municipial GPS: 45.577741 0.554054

Kamp alanının imkanları güzel, bulunduğu alan harika. Banyo, WC, Mutfak ve Çamaşır alanları tertemiz. Araçlar için ayrılmış alanlar yeterli, Tesis bünyesinde tüm aile için boş zaman etkinlikleri için belediye yüzme havuzu (tüm kampçılar için ücretsiz), kaykay parkı, basketbol sahası ve bowling salonu. Temel ihtiyaçlar için kamp girişinde ufak bir büfe ve güzel bir restoran / bar / kafe mevcut konaklamanızı kolaylaştırmak için samimi bir ortam. Engelliler için erişilebilir kamp, Ücretsiz WIFI erişimi, Hayvanlara izin verilir.
Sonuç; İspanya derken Bordeaux 'a dahi ulaşamadık...

PONS Video: https://youtu.be/9UwfHOYNOm4











 






Bordeaux…
Şarap diyarına ulaştık. La Cite du Vin adlı Bordeaux şehrinin deniz feneri olarak da adlandırılan sembolik bina ile girişinde sizi karşılıyor. Burası şaraba adanmış farklı bir müze. Şehir neredeyse tek renk, Biz sarı şehir adını taktık. Yürüyerek ya da bisiklet ile gezilecek, sokaklarında kaybolmadan gezilemeyecek kadar güzel bir şehir. Şehrin merkezi Saint Pierre bölgesi, Garonne nehrinin iki kıyısı ve üzerindeki değişik tasarımı ile Jacques Chaban-Delmas köprüsü herkesin dikkatini çekenler. Ama birde kaybolduğunuz sokaklarda görecekleriniz var. Meraklısı ve seveni iseniz şarap rotalarını da unutmayın.

BORDEAUX Video: https://www.youtube.com/watch?v=VaZA-qD22X0


Bordeaux da gitmek ve görmek isteyeceklerinizden bazıları…

Que faire à Bordeaux : les incontournables











 






Bordeaux dan yola devam ediyoruz ve ilk olarak Fransa’nın Le Pays Basque bölgesine giriş yaptık. Avrupa’nın en büyük kumulunun olduğu Dune of Pilat. Okyanus, kumul, çam ormanı ve yamaç paraşütü. Bu turistik bölgeye ilgi duyanlar youtube da aratıp videolar da seyredebilirler. Devamında Bayonne, Anglet ve Biarritz. Biarritz şehri 1950 yıllarına kadar en zenginlerin bir tatil beldesi olarak kalmış, fakat 1950 yılından sonra yerini yine Fransa’nın Akdeniz de ki Cote de Azur bölgesine kaptırmaya başlamış. Fakat 1970’li yıllar başladığında unutulan şehir 1990 ‘lara kadar hiç canlanmamış. Daha sonra uygun şartlarından dolayı özellikle gençlerin tercih ettiği bir sörf merkezi olarak yine eski canlılığına kavuşmuş. Şu anda Avrupa da sörf sevenlerin başkenti konumunda. Ayrıca mutfağı ve farklı Bask dili hala kendini koruyor.

LE PAYS BASQUE Video: https://www.youtube.com/watch?v=phFg6HcGWAI



Ekli dosyayı görüntüle 515800





Ekli dosyayı görüntüle 515803