Eyvah Babam Karavan Yaptırıyor!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bastn Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,557

bastn

bugün yine çok güzelsin hayat :)
Bizim maceramız 2010 yılında 20-21-22 mayısta düzenlenen sapanca kırkpınardaki bus buluşması ile başladı. Flörte başlayalı 1 ay bile olmamıştı. Şimdilerin süper babası o zamanların sevgilisi bana bus buluşmasına gidelim mi diye sordu ve kendimizi busların vosların arasında buluverdik. Cocuklugumda ailemle çadırda kalmıştım fakat belki 15-20 yıl aradan sonra ilk kez kamptaydım. Çadırımızı göle sıfır kurduk. Manzara harika. Etrafta şirin buslar voslar. Herşey çok güzel filmlerdeki gibi romantik derken yağmur başladı. Çadırdan kafamızı çıkaramadık. Her yer ıslak. Sümüklü böcekler kol geziyor. Islak odunlar ateş yanmaz. Mangal yakmak ayrı dert. Toplanması ayrı dert her yer çamur. Soğuk çok üşüyoruz. Rezil bir haldeyiz.
Böyle bir başlangıçtan sonra kamp mı? Bi daha mı?
İşte o zaman başladı bizim karavan sevdamız. Biz çadırımız da üşürken busların içinde sıcacık oturan yağmurdan etkilenmeyen karavancıları gördük ya o zaman günün birin de bizim de olmalı dedik..
Hayallerimizi sapanca, iznik gölü, poyrazlar, gökçetepe, kömür limanı, kaş, bozcaada, uzunya gibi pek çok defa yaptığımız çadır kampları ile pekiştirdik. Üstelik yağmura maruz kaldığımız tek kamp sapanca değildi. Kaş kapında kızımız 10 aylık bebekken de yağmurla bitirdik kampımızı.
Her seferinde binek otomuza tıkış tıkış eşyaları doldur, kampa yerleş, dönerken toplan, eve dönünce yıka temizle, her kamp ayrı bir keyif lakin bir o kadar da eziyet.
Geçen yıl nisan mayıs ayı gibi niyetlendik. Çekme bir karavan alalım dedik. Karamürsele gittik. Neredeyse alıyorduk. Alamadık.
2010dan 2015e uzun araştırmalar sonucu çekme karavandan vazgeçip motokaravan almaya niyetlendik. Facebookta pek cok karavan gruplarına üyeyiz. Karavancıların gezilerini yakından takip ediyoruz. Karavanın penceresinden çekilen grupta yayınlanan her bir fotoyu ayrı bir hayranlıkla darısı başımıza darısı başımıza diyerek begendik. Kısmet bu seneyeymiş.
Eşimle birbirimizi gaza getirip sonunda hayallerimize ulaştık diyebilirim. İkinci el 12m3 bir peugeot boxer aldık. Şuan aracımız ankarada bir karavan firmasında yapım aşamasında… Kısmetse 1 temmuz da alacağız.

Gezenbilir ailesini de çok seviyoruz. Bu platforom da karavanla ilgili o kadar çok paylaşım var ki. Bize çok fikir verdi. Pek çok şey öğrendik.

Fakat adminlerden bir ricam var. Bizim gibi karavan yaptıran ya da yaptıracak olan kişiler için firma tercihinde yardımcı olabilmesi için firma isimlerinin oldugu başlıklar olsa. O firmalara karavan yaptıran kişilerin memniyetleri ve memnuniyetsizliklerini yazabilseler keşke.
biz çok araştırdık. kime gitsek, kime güvensek..

Etiketler

Ynt: Eyvah Babam Karavan Yaptırıyor!

tayfunvw' Alıntı:
Sapanca'daki bus buluşması birçok çadırcıyı, vosvosçuyu karavana yönlendirdi. Güle güle binin, doğru bir seçim yapmışsınız.

Çok teşekkür ederiz. 1 temmuz da alacağız inşallah. çok heyecanlı, çok mutlu ve çok sabırsısız hissediyoruz :smiley:

karavanımız şöyle mi olsun böyle mi diye dizayn ettirken bizim için en önemli konu 2,5 yaşındaki kızımızın güvenli şekilde seyahat edebilmesiydi.
bunun için aracın ön kısmındaki 2+1 koltugu söktürmeyeye karar verdik. bebek koltugunu ön kısıma koyup seyehat edeceğiz. karavanın yaşam alanı kısıtlanmış oluyor. zaten küçük bir araç aldık. ama en güvenli seyehatin bu şekilde olacagına karar verdik.
araca yapılan yapılacak olan oturma grupları her ne kadar kemerli yapılacak olsa da bize güvensiz geldi.
kızımızın önde yolculuk yapması da güvenli değil ama en azından cocuk oto koltugunu aracın orjinal emniyet kemerine baglamış olacagız.

bastn' Alıntı:
karavanımız şöyle mi olsun böyle mi diye dizayn ettirken bizim için en önemli konu 2,5 yaşındaki kızımızın güvenli şekilde seyahat edebilmesiydi.
bunun için aracın ön kısmındaki 2+1 koltugu söktürmeyeye karar verdik. bebek koltugunu ön kısıma koyup seyehat edeceğiz. karavanın yaşam alanı kısıtlanmış oluyor. zaten küçük bir araç aldık. ama en güvenli seyehatin bu şekilde olacagına karar verdik.
araca yapılan yapılacak olan oturma grupları her ne kadar kemerli yapılacak olsa da bize güvensiz geldi.
kızımızın önde yolculuk yapması da güvenli değil ama en azından cocuk oto koltugunu aracın orjinal emniyet kemerine baglamış olacagız.

Çocuk için ön koltuğun ikili kalması doğru karar.

Bu ara karavanınız hayırlı olsun. Gönlünüzce olur inşallah.

Ben de Sapanca Kırkpınarda ki bus buluşmasında çadırdaydım. Yağmur göz açtırmamıştı :smiley: Daha önceden de karavan hevesim vardı ama orada ilk olarak gördüğüm çadırvanı alarak karavancılığa adım atmıştım :smiley:

Ortak hayallere sahip oldugum kisilerin hayallerini gerceklestirmis olmasi cok fazla sevindiriyor beni ve bir o kadar da bu konudaki hevesimi arttiriyor. Simdiden her sey gonlunuzce olsun. :smiley:

Cok sagolun darısı başınıza :smiley:) biz de çok hevesliyiz

Sent from my iPhone using Tapatalk

aslanahmet' Alıntı:
Çocuk için ön koltuğun ikili kalması doğru karar.

Bu ara karavanınız hayırlı olsun. Gönlünüzce olur inşallah.

Ben de Sapanca Kırkpınarda ki bus buluşmasında çadırdaydım. Yağmur göz açtırmamıştı :smiley: Daha önceden de karavan hevesim vardı ama orada ilk olarak gördüğüm çadırvanı alarak karavancılığa adım atmıştım :smiley:

Ahhh o sapanca kampı :smiley:) bizim bir dönem araç üstü çadırlara bakmışlığımız da var

Teşekkürler :smiley:)

Hayırlı olsun yeni karavanınız. Ön koltukta airbag varmı yolcu kısmında? Bildiğim kadarıyla belli bir yaşa kadar çocukların airbag olan koltuklarda. Güvenlik koltuğu ile yüzü öne bakar şekilde veya güvenlik koltuksuz oturtulması çok tehlikeli. Bu konuyu bir araştırmanızı tavsiye ediyorum.

Airbag yok hayır

Vosvos ve karavan, herhalde buradaki bir çok insanın ortak paydasıdır. Daha bu sabah karavanımla yol alırken ışıklarda yanımda duran 74 model vosvosa bakmaktan kendimi alamadım. :D
Hayallerinize bir an önce kavuşmanızı diliyorum :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,645
Kayıtlı Üye Sayımız
170,402
Kaydolan Son Üyemiz
x_ml

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR