Eyvah kirsal mazot kaldirildi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan berk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,698

berk

"DEFENDER" is the sign of the sick mind :)
Yer
kocaeli
Web
www.kodosk.org.tr
Herkese selamlar Dizel defenderlarin kullanmakta oldugu kirsal mazotun artik tuprastan cikisi olmadigi piyasadan kadirildigi bilgisini aldim gecektende 2 haftadir hangi benzinciye ugrasam kirsalin stoklarini erittiklerini ve uretiminin bittigini soylediler.. Euro dizel aldim ve aracimda cekis sorunu tekrar basladi eger komple euro dizele donulurse kirsal kullanan araclar naapcak? Biz naapcaz? Tdi a don diyecekler olcaktir onlara da sponsor olurlarsa neden olmasin diyerek onceden solemis olmak isterim :smiley: biz naapcaz simdi??

Etiketler
Ynt: Eyvah kirsal mazot kaldirildi

Abi sizin eve giden yolu izle , akmeşe yolunu yani. :D orda bol kaçaklı mazot satan arkadaşlar var. :smiley: Yada uzuntarlayı geçtikten sonra bi petrol var ordada bol kaçaklı motorin var. :smiley: Türkiyede dizel tükense onlarda tükenmez. :D

Assasin' Alıntı:
Abi sizin eve giden yolu izle , akmeşe yolunu yani. :D orda bol kaçaklı mazot satan arkadaşlar var. :smiley: Yada uzuntarlayı geçtikten sonra bi petrol var ordada bol kaçaklı motorin var. :smiley: Türkiyede dizel tükense onlarda tükenmez. :D

Yok ben kendim uretiiim istersen :smiley:) kacagi buralarda buluruz sunger bob surekli buralarda dolasmiyorum ki :( euro dizel cok ciddi cekisi dusurdu canim cok sikildi naapcam bilmiyorum??

Bence ethanolle çalışan otomobiller türkiyedede yaygınlaşmalı.Ama petrol bazlı akaryakıtlar devlet için büyük bi gelir kaynağı olduğu için engellendiğini düşünüyorum.Brezilya(şeker kamışı üretimnde dünya devi) şeker kamışından ethanol üretip otomobilleri alkolle çalıştırıyorlar.Tabi fosil yakıtlarla karıştırıp.Ama araçlara koyulan akaryakıtın %25 alkol ihtiva etme zorunluluğu var diye biliyorum. Bence türkiyedede bu uygulamaya geçilmeli.Şekerkamışından olduğu gibi mısırdanda ethanol üretilebiliyor.Gelmişiz 2011'e uğraşmayalım artık motorinmiş benzinmiş. :D :D

Her depoya takriben 1 lt. kadar 30 numara yağ koymanızı tavsiye ederim.
Şirketimizde kullandığımız hizmet botunda 180-Bg Ford motor var, aynı mazot sorununu bizde yaşıyoruz,
yağ ile nispeten kalınlaşacak mazot, pompanın da ömrünü uzatacaktır.
Kaçak mazot tavsiye etmem, kükürt oranının yüksek olması enjektörleri çok çabuk bitiriyor.
Saygılar

Kırsal motorinle çalışılan araçların teknolojisine de artık yavaş yavaş elveda ediliyor. Bosch bu araçların parçalarının üretimini durdurduğunu açıklamıştı birkaç sene önce.

1 nisan 2011 de kırsal motorin satışı tamamen durdurulacak....
ve bütün dizel araçlar kamyonlar dahil olmak üzere euro dizel kullanımına başlayacaktır...

ne diyelim köprüden hergün geçiyoz bir asker daha koysamıki? kıral hazretleri....

Mitsubishi L300 panelvanımda epeyce bir süredir "kırsalın da kırsalı motorin" (ucuz mazota ben öyle diyorum; en son 2,6 TL'ndan aldım) kullanıyorum. Bu türden yakıtların geleceği ile ilgili bir bilgisi olan varsa, aktarsın lütfen!..

Cavid Sezen

80'lerde mazot kıtlığında,karne ile satılırken
Gazyağı ile yağ karıştırırdık.
Yağ eklemenin faydasıda vardır ayrıca.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,056
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler