Federal Couragia M/T hakkında yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan umutcelikel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,283

umutcelikel

No pain no gain...
Yer
Ankara
Web
landroverseries3umutcelikel.blogspot.com
http://www.federaltyres.com/couragiamt

Arkadaşlar selam,

Federal Couragia M/T lastik kullanan var mı? Gürültü ve performans durumu nedir acaba? M/T de daha iyi fiyatı olan bir lastik yok sanırım... 92 Hilux aracıma 31-10.5-15 ebadını almayı planlıyorum...Şu an BFG A/T kullanıyorum, tek takım lastik kullanacağım. Yaz-Kış kullanım çok sıkıntı yaratır mı?

Yardımlar için şimdiden teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: Federal Couragia M/T hakkında yardım

arama bbölümünü kullanırsanıkz konu ile ilgili çok mesaj var. ben de de vitarada var bu lastikten. arazide iyi asfaltta ne beklediğiniz önemli. mt lastik mud train demektir yani çamur lastiği. uzun yolda çabuk biter ve gürültülüdür.

Umut bunu alacak bayi buldunmu? beraber gidip konuşalım.

Selamlar

Merhabalar,
Umut ortak bir arkadaşımız var Mehmet Ünal, bildiğim kadarıyla o da bu konuda araştırma yapıyor ve henüz bulamadı, haberleşirsen iyi olaağını düşünüyorum.

Selamlar

Selamlar Goodyear Wrangler MT/R , Maxxis Creepy Crawler
Mud Terrain M-8090 a oranla daha sessiz aslinda bana gore ikiside sessiz sadece maxxis de ugultu var Digeri bildigimiz lastik sesi

Bu seçimi yaparken çok iyi düşünmek lazım.
Seçimden kastım,ebat yada marka-model değil,lastiğin özellikleri...

Yaz kış 12 ay gibi bir süre boyunca ve özellikle tek araç ise bu M/T seçimini bir daha düşünmekte fayda var.
Çünkü;
Yapıya bakıldığında adı üstünde M/T lastiklerle özellikle asfalt ve dahada önemlisi ıslak asfaltta seyir güvenliği ve sürüş konforunda kayıplar kaçınılmaz.
Blok senkronizasyonuda bahsettiğimiz zeminlerde tutmıyacağıda yada daha verimsiz tanımlaması yapalım...
İşte bu sebepten (blok senkronizasyonu) handlıng te sıkıntı yaşanması muhtemel.
Tabi basık kar yada buzdaki sıkıntılardan bahsetmiyoruz bile.

İşte bu sebepten,A/T lastik tipi sizin için daha rasyonel bir seçim olur gibime geliyor.

ben federal mt lastiklerini aracımda kulanıyorum her koşulda denedim asfalt zemninde sesi katlanıla bilir düzeyde camurda camur taliyesi güzel yanal dişler ekstra tutunma saglıyor yumşak karda güzel yürüyor buz zeminde tutunma zayıf zaten tutunmasınıdı bekliyemezsiniz asfalta ıslak zeminde tutunma kullandıgım diger mt lere göre daha iyi cünki hamuru birazdaha yumşak genel olarak memnunum federalin fiyatını ögrenmek için size firmanın telefonlarınıda vereyim 212 241 33 80----212 240 74 34 birde burdan fiyat alın federalin türkiye ana bayisi

Bende bu lastiği kullanıyorum, diğer MT.lerle ses olarak kıyaslayamam ama AT lastiklere göre baya sesli, uğultuya hazır olun.

Yumuşak karda baya iyi, sertleşmiş karda ve buzda tabi ki kötü. Islak ya da kuru asfaltta ciddi bir sorunu yok, gayet tatminkar. Yaz sıcağında MT kullanıyorsanız, lastiklerin dişlerinin hızla eridiğini görürsünüz, lastiğin ömrü açısından yazın kullanmak bana mantıklı gelmiyor. Ayrıca çamur yokken MT.ye gerekte yok. Çamurda zaten çok iyi bir lastik.

MT.larin AT.lere göre dez avantajları belli ama şöyle bir gerçekte var, MT.ler le idare edebilirsiniz, ıslak asfaltta, karda v.s. bir şekilde kullanabilirsiniz, ancak çamura girdiğinizde AT ile idare edemeyebiliyorsunuz.

Yoğun asfalt sonrası arazi kullanımı için AT-MT arası diyebileceğimiz ya da light MT diyebileceğimiz bazı lastikler var, Kumho KL71, Cooper S/T-C gibi, bunlarda çare olabilir.

MT lastik olarak federal çok iyi. lastiğin yanaklarında dişleri diğermtlere göre daha fazla ve diş aralıkları daha geniş goodyear veya cooper a göre camurda dah iyi bir lastik.
yaz kış kullanacakasını mt lastik almayın derim hem ses olur hem yol tutuşunda hemde fren mesafesinde azalma olur
ya a/t alın yada bir set asfalt lastiği bir set de m/t federal kullanın derim.

Aralık 2008'de lastiklerin tanesini 155YTL'ye aldım. O vakit Türkiye ana bayiinin verdiği fiyattan da uyguna gelmişti.
Bu marka lastiği düşünenler, Sakarya dörtyol sanayi sitesinde off-road modifikasyonları yapan Murat Karahan usta (4x4 Rescue Team) ile irtibata geçip uygun şartlarda temin edebilirler.

Murat Karahan
0 264 275 41 38
0 537 498 98 38

ben de Federal Couragia M/T kullanıyorum ve arazide özellikle çamurda on numara lastik,kar kullanımında performansı biraz daha düşük ama iş görüyor yinede. ha bide çamur tahliyesi konusunda listenin başlarında olan lastiklerden biri.asfalta gelince nerdeyse bir A/T hatta G/T ile aynı gürültüye sahip,lakin yol tutşu çok iyi değil frenajda yere basan alanı az olduğu için hemen kitliyor vs vs....
ama lastiklerimi seviyorum başarılı bir ürün tabi amacı doğrultusunda...

umutcelikel' Alıntı:
http://www.federaltyres.com/couragiamt

Arkadaşlar selam,

Federal Couragia M/T lastik kullanan var mı? Gürültü ve performans durumu nedir acaba? M/T de daha iyi fiyatı olan bir lastik yok sanırım... 92 Hilux aracıma 31-10.5-15 ebadını almayı planlıyorum...Şu an BFG A/T kullanıyorum, tek takım lastik kullanacağım. Yaz-Kış kullanım çok sıkıntı yaratır mı?

Yardımlar için şimdiden teşekkür ederim.

BFG/AT daha iyi diyolar ama sen bilirsin tabi ;D Sonra ah eski lastiklerim deme ;D

CDM-SUBARU' Alıntı:
Yapıya bakıldığında adı üstünde M/T lastiklerle özellikle asfalt ve dahada önemlisi ıslak asfaltta seyir güvenliği ve sürüş konforunda kayıplar kaçınılmaz.

Ben bahse konu lastik ile yukarıda anlatılan olumsuzlukları defender de yaşıyordum,

umutcelikel' Alıntı:
;D
Yok zaten MTden vazgeçtim, BFG AT'nin daha büyük ebadını alıyorum ;)

bu nedenle bence doğru karar,

selamlar,
Mesut

lastik secimini aracın kulanım amacına yönelik yapın mt lastik demek her zamanyoldan cıkıp en zor arazi koşularıyla mücadele etmek demektir aracı en fazla cadede az yoldışı kulnıyorsanız AT her iki tarfıda istiyorsanız hafta içi bir takım cant lastik AT hafta sonları off road için bir takım cant lastik en agrasifinden MT DİYORUM

bencede A/T ile M/T Lastikler arasında kullanış amaclarına göre cok fark var.bizim bu araçları kullanmamızdakı asıl amaç arazide gitmek değil mi?
o yüzde ben size M/T lastik öneririm.marka sorarsanızda tabiki federal derim ben M/T sini kullanıyorum inanılmaz memnunum A/T sini kullanan arkadaşlarımda var onlarda çok memnun olduklarını söylüyorlar,tavsiye edebilirim. 0212 656 76 69 nolu telefondan bilgi alabilirsiniz.ayrıca 2009 dakar rallisinde bu lastikler kullanılmış

news1.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR