Federal Couragia mı, Lassa Ok 144 mü?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mrtyzgn Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,477

mrtyzgn

Ana Kamp
merhaba defender'a 235x85x16 oranında lastik alacağım. seçenekler arasında federal courgia ve ok 144 var.kullananlar ne düşünür arazi performansı açısından bilgi edinmek istedim.teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Federal Couragia mı, Lassa Ok 144 mü?

Selamlar
OK144 cok sert hamurlu bir lastikdir.. Bunun sonucu olarak,
1) cok uzun omurludur
2) Asfaltta durmak ciddi dikkat gerektirir.

Lastik deseni güzeldir,
1) camurda guzel is gorur..
2) uzun yolda "federal" e nazaran daha sessiz gibi gelmisti bana..

Federal'ler ise OK144'e nazaran daha yumusak hamurludur, yani
1) lastiklerin omru cok uzun degildir
2) asfaltta nispeten daha guvenlidir.

Deseni OK144'e nazaran daha agresiftir,
1) Camur da OK144'den daha iyi is gorur
2) Uzun yolda "sanki daha gurultulu" gibi geldi bana...

tabii, yukarıda yazanlar benim "hissiyatım".. iyi gunler dilerim..

gürültülü olması aslında bizim için o kadar önemli değil zaten defender genel olarak gürültülü bir araç :smiley:
federalin desenin agresif oluşu biraz ona doğru yönelmeme neden oldu fakat bir iki yerde de ok144 ün federalden arazi için daha iyi olduğu belirtmişler iyice kararsız kaldım.

kısacası ağır çamurda kullanacağım için işimi tam olarak görmesini istiyorum.

OK144'ün çamurda performansı bence iyi değil.

farklı farklı cevaplar alıyorum bazı arkadaşlar kesinlikle federali önermiyor ok144 üde önermeyenler var iyice kafam karıştı ???

Arkadaşım iyi bir lastik almak istiyorsanız maddi açıdanda sıkıntı yoksa cooper stt lastik alın kafanız rahat etsin derim.Bu ürüne bir bakın isterseniz.

OK 144 ü kestirip %100 çamur lastiği hline getirmeyecek ve çamurda performans bekleyecekseniz, boşuna OK 144 almayın.

Federal kullanmadım ama standart bir OK 144 ten çok daha iyi olduğuna eminim.

cooper lastik hem asfalt hemde çamur için çok ideal.

4x4_tyres_cooper_stt_new_[1] (2).jpg

Benim araçtada bitik ok 144 var bitik olduğu için istediğim performansı vermiyor ama iyi durumda arkadaşımda Federal COURAGIA MT
pek memnun değil aynı yerlerde aynı şartlarda gezebiliyoruz
bana sorsanız bu 2 lastik arasında seçme şansım olsa en ucuz hangisini bulabiliyorsanız onu tavsiye ederim kısacası al birini vur diğerine :smiley:

OK 144 ler dubleks yapılamıyor + içlastik maliyeti doğar yaklaşık lastik başına 50 tl.

Bir çivi batsa dubleks olmadığı için hemen iner.

ok 144 lerin en kötü yanı ıslak asfaltta çok feci kayar, durduramazsınız; özelikle düşük hızlarda dönüşlerde çok kötü kayar; freni de çok sevmez;

4 Sene boyunca kullandım çok dayanıklı bir lastik ok 144. Arazisi çamur performansı çok iyi olmamakla beraber genel arazi performansı fena değildir. Şehir içi kullanımına çok uygun bir lastik olduğunu heleki istanbulda hiç düşünmüyorum.

Ben dublekss kullandım sıkıntı çıkmamıştı; ama tabi çivi batarsa ne olur bilemem. Ok 144 kesilince de bence güzel bir lastik olmuyor;

Ok 144 bence düşük süratte kullanılacak bir yük lastiğidir 100 lük dodge gibi kamyonetlerde kullanılsa daha ii olur derim

cooper stt daha iyi bir tercih olur diye düşünüyorum.

mrtyzgn' Alıntı:
merhaba defender'a 235x85x16 oranında lastik alacağım. seçenekler arasında federal courgia ve ok 144 var.kullananlar ne düşünür arazi performansı açısından bilgi edinmek istedim.teşekkürler.
Merhaba yakın zamanda bende lastik seçimi hakkında sıkıntı yaşamıştım , şu anda Nexen M/T Radion model 235/85/16 ölçüsünde lastik kullanıyorum deseni ve görüntüsü ve çamur parformansı gayet iyi tenesi kdv dahil 270 tl gibiydi diye hatırlıyorum ve gültepeden lastikçi artvin oto diye bir yerden aldım .Gayet memnunum bir araştırın derim iyi günler....

Aracınızı sadece/büyük çoğunlukla arazide kullanıyorsanız, gerçekten çamurda klasik MT lastiklerden çok daha iyi performans gösteren agrasif desenli MT lastiklerden Insa Turbo Special Track 235/85/16 KDV dahil 280 TL'ye satılıyor, ben onlardan tercih ederim.

IMG_6947.jpg

Insa Turbo - Special Track.jpg

Nejat abi benim aracımda debriyaj sorunum var aşırı sert ve aşşağıda ustam yukarı aldı ama setliğigideremedi bana bu konuda bir fikir verirmisiniz 1 ci vites ve geri vites sorunları mevcut ne önerirsin defender 93 model sol ayagımda agrılar oluştu :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,920
Kayıtlı Üye Sayımız
166,948
Kaydolan Son Üyemiz
neyzenx

Çevrimiçi üyeler

Geri