Feroza şanzıman oranını uzatmak mümkün mü?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan acaNn Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,103

acaNn

96" Daihatsu Feroza Sx
Yer
Maltepe/İstanbul
Ferozalar güzel araçlar :smiley:,,fakat bildiğiniz gibi uzun yola uygun araçlar değiller.3 gün önce artvin/arhavi'den aracımı İstanbul'a getirdim.Yollar çok güzel olmasına rağmen özellikle motor sesi insanın canını sıkacak türden.Belki soracağım soru çok saçma olabilir teknik konularda maalesef çok fazla bilgi sahibi değilim :smiley:.Dikkatimi çeken nokta ise şu: 4. vites ile 5. vites arasında devir olarak çok az fark var acaba sadece 5. vites dişlisini hem sesi azaltmak hemde ekonomi sağlamak amacı ile uzatmak mümkün müdür?Yardımcı olursanız sevinirim..

Etiketler
Ynt: Feroza şanzıman oranını uzatmak mümkün mü?

Çok uzun yol'a gitmedim ama;problemsiz gidişi var aslında..
Ben bolu'daki serviste kendi kafama takılan her türlü problemlerimi giderebiliyorum(as otomotiv)kafanıza takılan problemlerinizi istanbul olmadan halledebilirsiniz;kanaatimce..

öncelikle cevabınız ve önerileriniz için teşekkür ederim,,şu an istanbuldayım sadece aracı getirmeye üşeniyordum :smiley:.

aklımda olan şey belki de pek gerekli değil fakat,ekonomi açısından da 5. vitesin daha uzun oranlı olması daha iyi olur gibime geldi.Ne de olsa 5. vitesin yaptığı işi şu anki oranlarda 4. vites te yapıyor.

Hımm;devir ve perfonmans gibi problemler sanırım..
Ben otoban hariç İl;ilçe yollar arasında; saatte 100km hız'a fit oluyorum şahsen ;D bunun üst'dü risk olarak görüyorum..

Alican bey merhaba,

Belki ben yanlış biliyor olabilirim...ama
Ferozanının degerleri aşagıdaki gibidir.

Şanzıman Türü
2 x 5M
Son Vites Dişlisi Oranı
0.87 : 1
Son Dişli Oranı
5.29 : 1
Aktarma
4WD

--------------------------
Suzukilerde son vites dişli oranı yanılmıyorsam.
5.vites 1/0,795 ve 1/0,864

Ferozlar bu konuda daha da üstün diye biliyorum.Ben 450 km durmaksızın uzun yol yaptım.Aracımda 225*75*15 AT lastik vardı.O kadar rahat yol gittim ki..Normal hayatta kullandıgım reno aracı gerek ses gerekse rahatlık olarak aratmadı desem yeridir.Bir ara hızımı 155 km kadar çıkarttım.Tabiri caizse yag gibi gitti.Hiçte rahatsızlık duymadım.Ama aracıma MT lastik taktıgımda..90-100 km den sonra bir ugultu başlıyor..buda normal ;D lastikten oldugu belli.
Ama..aracınızın lastikleri at degilde mt ise...aktarma sistemlerinde ve ön düzende ayarsızlık veya balans v.s varsa mutlaka ses olur.

koroglu1414' Alıntı:
Hımm;devir ve perfonmans gibi problemler sanırım..
Ben otoban hariç İl;ilçe yollar arasında; saatte 100km hız'a fit oluyorum şahsen ;D bunun üst'dü risk olarak görüyorum..

feroza'dan yüksek asfalt performansı beklemek yanlış olur zaten,bizim amacımız her türlü yolda ve zeminde sadece gideceğimiz yere ulaştırması :smiley:

ismail abi açıkçası feroza klasmanındaki araçların hiçbirini kullanmadım(vitara,jimny vs.) o yüzden karşılaştırma yapamıyorum.

belki hepsinden iyidir kim bilir ??? :D

evet rıdvan ustayı duymuştum.Arabanın ufak tefek problemlerini halletmek için götürmeyi düşünüyorum.Soracağım bayağı soru var :smiley:

5. vitesin arazide herhangi bir kullanımı olmadığına göre zaten muhtemelen motorun kaldırdığı en yüksek dişli oranı kullanılmıştır. Herhangi bir iyileştirme yapılabileceğini zannetmiyorum.

acaNn' Alıntı:
öncelikle cevabınız ve önerileriniz için teşekkür ederim,,şu an istanbuldayım sadece aracı getirmeye üşeniyordum :smiley:.

aklımda olan şey belki de pek gerekli değil fakat,ekonomi açısından da 5. vitesin daha uzun oranlı olması daha iyi olur gibime geldi.Ne de olsa 5. vitesin yaptığı işi şu anki oranlarda 4. vites te yapıyor.

Kürşat arkadaşım.
soru 5.vitesin daha uzun oranlı olması idi.
Bunun arazide degilde otoyolda daha rahatlık getirmesi açısındandı.
Konuya o açıdan bakıldı..

Rıdvan Turna ( Sergen Oto )
Cep: 0532 462 85 76 Dükkan: 0212 649 26 20 www.sergenoto.com
Adres: Karadeniz mah. Ziya Gökalp cad. No: 3/7 Gaziosmanpaşa/İST.[quote author=acaNn [/quote]

Kürşat arkadaşım.
soru 5.vitesin daha uzun oranlı olması idi.
Bunun arazide degilde otoyolda daha rahatlık getirmesi açısındandı.
Konuya o açıdan bakıldı..

5. vitesin daha uzun oranlı olmasını yanlış anlamış olabilirim, genelde dişli oranı daha büyük ya da daha küçük olarak tabir edilir, uzun kelimesinin bu amaçla kullanıldığını ilk kez gördüm ama cümle içindeki anlamından bir çıkarım yaparak cevap yazmıştım belki de yanlış anlamışımdır, ama 5. vitesin arazide zaten herhangi bir kullanım amacı olamayacağı için otoyol için en optimal oranın zaten üretici tarafından tercih edilmiş olması gerektiğini söylemek istemiştim.
Herneyse, bakalım konuyu izleyelim. Bu tür değişiklere pek taraftar değilimdir ama yapan birileri olunca sonucunu merak ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR