Fethiye'de Yamaç Paraşütü Kazası

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EKARAIS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,749

EKARAIS

Şimdi orada olmak vardı demek yerine oraya git
Yer
İstanbul
Şeker bayramı tatilini geçirmek üzere Fethiyenin Faralya köyündeki bir oteldeyiz. Burası harika bir yer. Günle çok güzel geçti. Yarın İstanbul'a dönüyoruz ne yazıkki.

Dün hayatımızda ilk defa heyecanla ve de endişeyle yamaç paraşütü yapmak üzere randevulaştığımız firmanın Ölüdenizdeki ofisine doğru yola çıktık. Yolu yarılamışken cep telefonumuz çaldı. Uçuşlar iptal edilmiş. Bir kaza olmuş. Endişem yersiz değilmiş. Hemen geri döndük. Telefon 15 dakika sonra tekrar çaldı uçuşlar açıldı buyrun gelin diye. Eee hani kaza olmuştu! Bu moralle uçulur mu? Gitmedik tabii. Gerçi bizi uçuracak firma bu işi ilk yapan en eski ve güvenilir firmaydı. Kaza ise bir başka firmada meydan gelmiş. Fakat moralimiz bozuldu bir kere.

Bugün haberin detayları geldi. Müşterinin harness'i tam bağlanmamış. Bacaklarındaki perlonlar açık kalmış. Eşi de hemen arkasından ikinci bir pilotla atlıyor. Adamcağız eşinin gözleri önünde havada harness'dan kayıp düşüyor 700 metreden çakılıyor. Düşünebiliyor musunuz? Korkunç bir ihmal ve hata affetmeyen bir durum.

Çok üzüldük. Burada irili ufaklı birçok firma bu işi yapıyor. Üç kuruşa kanıp ucuzuna kaçmayın ne olur.

Etiketler
Ynt: Fethiye'de Yamaç Paraşütü Kazası

Toka sıkıyor diye uçarken gevşetmiş olmalı.
Yoksa uçuş öncesi pilotların çok iyi kontrol ettiğini düşünüyorum hiç uçuş yapmamış olsamda.

Buna benzer kaza haberini hatırlamıyorum.

Yine de çok üzücü bir durum her iki taraf içinde.

çok üzücü bir durum.üniversitedeyken bende uçuyordum ve bacakları epey sıkıyor bu tokalar.ama ne kadar önemli baksanıza. işte sırf bu yüzden sadece 10 gün teorik eğitim almıştık. Allah rahmet eylesin eşine sabırlar diliyorum..

Yeni bir bilgi daha var. Bu sezon 4. kazaymış bu Fethiye de. Almanya'da yamaç paraşütü yapan bir arkadaş oradaki güvenlik uygulamalarını anlattı da ağzım açık kaldı. Hiç anladığım bir konu değildir. Ancak hata affetmeyen bir konuda alınması gereken emniyet tedbirleri, yapılması gereken kontrollar dünya çapında bellidir sanırım. Biz de ne kadar uygulanır bunlar? Bu pilotların periyodik sağlık kontrolları var mıdır mesela?!

Bu arada kazada ölen arkadaş 27-28 yaşlarında bir arkadaşımızın çocukluk arkadaşı çıktı. Arkadaşımız da perişan oldu. Pilot kazadan onbeş dakika sonra yere inmiş ve iner inmez verdiği bilgi atlayıştan önce eşiyle kavga ettiği ve uçuş esnasında bağları çözüp intihar ettiği şeklinde olmuş. 2 yıllık evli genç çifti gayet iyi tanıyor bizim arkadaş ve böyle bir şey olmadığını söylüyor. Meğerse işler etkilenmesin ve pilot ceza almasın diye böyle söylemeyi kararlaştırmışlar şirketiyle havada cepten görüşen pilot. Bu da Ölüdeniz'de esnafın arasında konuşulan bilgi.

Oysa eşi derhal şikayetçi olmuş doğal olarak. Havada çekilmiş video görüntüleri de varmış. Pilot gözaltına alınmış.

Şimdi eğer pilotun ve şirketinin bir kusuru varsa bunu öğrenebilecek miyiz dersiniz!

Muhtemelen öğrenemeyiz.
Çünkü medya bu tip haberlerde sadece olayın olduğunu haber eder.
Sonra heyecan yittiği için arkası gelmez.
Şimdiye kadar hiç bir olayın akıbeti hakkında haber yapılmadı.
Örneğin Turkuaz balık adamlar kulübü.
Bir eğitmen ve bir balıkadam öldü.
Dava başladı ve belkide bitti ama onlarla ilgili bir daha hiç haber yapılmadı.

:( çok üzüldüm...uçmadan önce defalarca kontroller yapılır, herşey tamamsa uçulr.. tandemde başkasının hayatı da size bağlı sanmıyorumki kontroller yapılmadan uçsunlar... pilot içinde kötü bir durum, önünüzdeki yolcu kayıp gidiyor, off çok fenaa, Allah eşine sabır versin...

Harnessler değişmeli.

Benim emniyet kemerim var. Tokaları hiç bir zaman çözülmüyor.
Çünkü tokasında ki kemerler sabit.

Emniyet Kemerimi Şort gibi giyiyorum. Boşlukları ( O da çok az) lastik perlon ile sıkıyorum.
İşlem tamam oluyor.

Tabii bu emniyet kemeri de özel bedene sahip.

S - M - L - XL Gibi.

Yamaç Paraşütü Harnesslerini de bu tarzda üretmeliler. Kişiye uygun olan Harness içine girilmeli. Boşluklar sıkılmalı.
Toka açıldı Toka kırıldı durumu olmaz.

SEVAL' Alıntı:
Muhtemelen öğrenemeyiz.
Çünkü medya bu tip haberlerde sadece olayın olduğunu haber eder.
Sonra heyecan yittiği için arkası gelmez.
Şimdiye kadar hiç bir olayın akıbeti hakkında haber yapılmadı.
Örneğin Turkuaz balık adamlar kulübü.
Bir eğitmen ve bir balıkadam öldü.
Dava başladı ve belkide bitti ama onlarla ilgili bir daha hiç haber yapılmadı.

Seval, en azından bu kazada ben sonucu ne zaman biterse bitsin buradan bildireceğim. Çünkü vefat eden arkadaşın eşiyle arkadaşımız temas halinde.

ben bacak kolonlarını havada açmanın mümkün olmadığını düşünüyorum...

aynen havada bacak baskı yapar ve vücudun ağırlığı nedeniyle nerdeyse açılması imkansızsır.

plastose' Alıntı:
ben bacak kolonlarını havada açmanın mümkün olmadığını düşünüyorum...
Havada bağlantı açılması diye bir olay yok. Merhumun bacakları harness'ın bacak perlonlarından hiç geçirilmemiş. Bütün yük kol altlarından geçen perlonlara gelmiş. Onlar da kol altlarını yaralamış. Mümkün olduğunca acıya dayanmış. Fakat bir süre sonra kolları kendini taşıyamamış. Harness'ın içinden kaymış. Eşinin arkadaşıma anlattığı böyle.

Kazaların artması dikkatsizliğin ne kadar fazla olduğunu ve bu spora gereken ciddiyetin verilmediğini,güvenliğin ise ikinci plana atıldığını gösteriyor.Gerçekten çok üzücü bir durum,umarım yamaçparaşütü ile uğraşan arkadaşlarımız yaptıkları sporun ciddiyetinin farkına varır.Başka kaza haberi duymamak dileği ile ve herkese iyi uçuşlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.