Fiat Dobllo için Yardım...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TB9CIJ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,971

TB9CIJ

Yeni Üye
Yer
HATAY / İSKENDERUN
merhabalar...
Aranıza yeni katıldım.karavancılığa yıllarca hep özenmişimdir fakat işimin yoğunluğu dolayısıyla bir türlü yeterli ilgiyi gösteremedim.sırf karavancılığa bir başlangıç olması amacı ile binek otomobilimi satarak doblo 1,3 multijet bir araç aldım.aslında çekme bir karavan da satın alabilirdim fakat karavanı yılda sadece 10-15 gün den fazla şu aniçin kullanamayacak oluşum şimdilik bu isteğimi bir süre ertelememe neden oldu.yinede bu duyguyu yaşamak için doblo aracımın bagaj bülümünü (araçta yatma düşüncem olmaksızın ki bu işi şimdilik çadırla halledeceğim) dizayn etmek istiyorum.ilk aklıma gelen ekipmanlar mini buzdolabı-yaşam aküsü-seyyar aydınlatma-mini bir ocak ve inverterden oluşmakta...yani aracımın bagaj bölümünü günübirlik yaşam alanı olarak kullanacağım.araç bagajı olarakta araç üstü port bagaj düşünüyorum bu konu hakkındaki tüm yorum-bilgi-fotoğraf ve eleştirileriniz benim için çok kıymetlidir.fikirleriniz için şimdiden teşekkürler...

Etiketler
Ynt: Fiat Dobllo için Yardım...

Merhaba aramıza hoş geldiniz daha önce netten topladığım karavan iç dizayn modellerinden bir kaç tane gönderiyorum size fikir vermesi adına.

ford-tourneo-connect-1.jpg

ford-tourneo-connect-2.jpg

ford-tourneo-connect-3.jpg

ford-tourneo-connect-4.jpg

karavan model  (70).jpg

Bu da benden,alan genişletme http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=53684.0 arka kapak böyle yukarı açılıyorsa.

Aşağıdaki linkte Cem (orsaalabanda) arkadaşımızın kangoo marka araca yaptığı mini camper uygulaması var orada yapılanlar ve yazılanlar size fikir verebilir.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=33752.0

İmkanlarınız dahilinde aracınızı içinde yatılabilecek şekilde düzenlemenizi öneririm. Çadırla kıyaslanmayacak derecede lüks bir şey araç içinde uyumak!..

yusuf bey ve enver bey değerli yardımlarınız için cok teşekkür ederim.fotoğrafları incelediğimde doblonun arkasına fonksiyonel bir ahşap dolap yaptırmak ve ve dolabın içerisindeki bölümlere mini buzdolabını-mini ocağımı yaşam akümü -invertörümü ve diğer malzemelerimi yerleştirmek sanırım benim işimi görecek.beni tek düşündüren mini buzdolabı ve inverter kullanımı bu konudaki yazılanları baya inceledim.aküm 85 amper jel akü .bu akü ve 600 wattlık modifiye sinüs inverterle 75 watt akım çeken büro tipi buzdolabnını çalıştırabilirmiyim bu veya buna yakın bir sistem kullanan varsa sonuç nedir acaba?cok teşekkür ederim.

cem bey kangoya yaptığınız mini camper uygulaması inan ç.ok hoşuma gitti emeğinize sağlık detaylı bi lekilde inceliyorum ben aracım çok küçük olması sebebi ile yatmak sıkıntı olur diye düşünmüştüm.fakat siz beni cesaretlendirdiniz teşekkürler.

Aracınız panelvansa (ya da arka koltuktan fedakarlık edebilirseniz) uygulama çok daha kolay, içerisi de bir o kadar ferah olur. Biz kangoo ile iki yetişkin + 1 çocuk olmak üzere gezdik. Tek ya da iki kişi iseniz ve iri cüsseli değilseniz çok rahat edersiniz. Bizim en önemli sorunumuz yemek-bulaşık gibi işler için aracın dışına taşmaktı... Bu da yağışlı havalarda hele yanınızda çocuk varsa büyük problem oluyordu. Eğer tek başınıza iseniz bu ihtiyaçları da aracın içinde giderebilecek bir düzenek kurmak hiç zor değil. İşte örnekler:

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

Bu da bagaj kapağına tente için pratik bir çözüm:

[attachment=5]

DSC01646.jpg

bagaj kapağına tente.jpg

2.jpg

261511091.jpg

pic_schema_gentil_n_wohn_kl.jpg

cem bey malesef aracım panelvan değil camlı koltuklu doblo saffeline modeli.Arka koltuklardan da fedakarlık etmem mümkün değil çünkü ben,eşim ve iki kızım var(biri 10 diğeri 1 yaşında )dolayısıyla ilk düşüncem mecburen yatma işini çadırda halletmek şimdilik böyle idare edeceğim.sizin ve diğer arkadaşların göçnderdiği resimler ile kafamda bi şeyler canlandı.inşallah fotoğraflarını ilerde buradan yayınlayacağım.

güzel tşk ederiz ama doblo caddy tipli araçlarda sadece dolaplar biraz iyi yoksa yatmaya veya karavan tipi yapmaya uygun değiller gibi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,125
Kayıtlı Üye Sayımız
167,025
Kaydolan Son Üyemiz
Atilla Alpaslan

Çevrimiçi üyeler