<div class="bbWrapper"><blockquote data-attributes="member: 195135" data-quote="oktufan" data-source="post: 1578426"
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
<a href="/forum/goto/post?id=1578426"
class="bbCodeBlock-sourceJump"
rel="nofollow"
data-xf-click="attribution"
data-content-selector="#post-1578426">oktufan' Alıntı:</a>
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Merhaba, sorunun cevabını hala merak ediyor musunuz bilmiyorum ama ben 1.3 mjet 2015 75bg Euro5 motorlu Fiorino ile çekiyorum. 450 kilo civarı baskent pixel fresiz. Zaten yanlış hatırlamıyorsam frensiz ağırlığı 450 500 arası aracın, frenli ağırlık 1000 Yapıyor ancak ben pek performanslı bulmadım. Rampalarda 60 a kadar düşürdü İzmir otobaninda. Özellikle belkahve rampası, Akhisar rampalarda. Zaten ortalama 80-90 arası geldim çok sıkıştırmadım. Ancak çok dik rampalarda durmak zorunda kalsam kalkabileceğinden pek emin değilim. Çok dik rampa olmamasıma rağmen normalde 5.5-6L/100km yakan araç karavanla ortalama 100 km de 8.5l yakti
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote>Tüketim değeri benim ölçtüğüm değerlere göre düşük haliyle. Ben tahminen 850-900KG lık karavanımı en az 1600KG lık Ford Connect ile çekiyorum. Bunu yaparken tüketimim ise normalde 7 litreyken, 10L civarına çıkıyor. Bahsettiğiniz rampalar dik rampalar buralarda ikinci vitese düşmeniz normal hatta önünüzde fren yapıp yavaşlatan birisi olursa bu rampalarda bire de düşüp tekrar ikiye çıkamayabilirsiniz. Böyle şeylere de hazırlıklı olun. Atelajınız zemin kaygan olmadığı sürece kalkış yapabilir. Yolların ve sizin teknik donanımınızın uyumlu olması gerekiyor. Ama bu her zaman olmuyor malesef. Sokak aralarında çok dik tehlikeli rampalar var çekme karavancıları bekleyen...</div>