Fıçı Ev

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezmen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,191

gezmen

Karavan Yönetim
Yer
Akhisar
Fıçı ev

09 Haziran 2010 - 15:15

Kastamonu merkeze bağlı Dayılar Köyü'nde oturan 4 çocuk babası, 63 yaşındaki Ercan Sapmaz, yatay fıçı görünümündeki 5 metrelik ahşap ev yaptı.
Römörk sayesinde istenilen yere taşınabilen fıçı evde banyo, tuvalet, 2 yatak, masa ve sandalyeler bulunuyor. Sapmaz bir evde olması gereken her şeyin yer aldığı ‘fıçı evin' 45 günde tamamladığını, makineler kullanılarak otomosyona geçildiği takdirde 4 günde bitirilebileceğini söyledi.

Kastamonu’da dağ ve doğa turizminin öncelikli olduğunu belirten Ercan Sapmaz, fıçı evin turizm alanında kullanılabileceğini, bunun yapımı için 4 bin 500 TL tutarında malzeme kullanıldığını bildirdi. ‘Fıçı ev'in el işçiliğiyle yaklaşık 1.5 ayda tamamlandığını ancak, makine ile birlikte 4 günde bitirebileceğini belirten Sapmaz, fıçı evin 5 metre uzunluğunda 2 metre 60 santim genişliğinde olduğunu söyledi. Turizm alanında konaklama amaçlı sabit veya römörk sayesinde seyyar olabildiğini belirten Ercan Sapmaz, istenildiği taktirde seri üretim yapabileceğini ekledi.

Turan KURT/KASTAMONU, (DHA)

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

************************************************************************************************
Posta'dan alıntıdır.
http://www.posta.com.tr/turkiye/HaberDetay/Fici_ev.htm?ArticleID=32637

Cavid Sezen
Not: Basında, bu türden haber sayısında belirgin bir artış var. Daha önce de ticari şekli gündeme gelmişti. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=53347.0

fft2mm255982.jpg

fft7_mf255991.jpg

fft7_mf255989.jpg

fft7_mf255990.jpg

Etiketler
Ynt: Fıçı Ev

Al bir diyojen daha,dikkat ettim aksesuar olarak yanlızca lamba var,diyojenin de Atina sokakların güpe gündüz lamba ile adam arıyorum diye gezdiği düşünülürse genlerinde diyojenin kanının dolaştığı kesin.

Ortasindan bir mil gecirseydi, tekerlege gerek kalmaz, yuvarlana yuvarlana giderdi. ;D
Hic begenmedim. Amacini da anlayamadim. :-\

fıçının içini dekore etmediği için kötü gözüküyor kullanıma hazır son halini koysaydı daha iyi olurdu bu şekilde turşu fıçısını andırıyor:smiley:

Bence bu haliyle bile çok güzel.İçi dekore edilebilir o kadar önemli değil.İnsanın canı sıkılmaz sürekli bi yerde oturmaktan =)

Bence çok hoş durmuyor amcam bayağı masraf ve zaman ayırmış ama hiç estetik durmuyor evin arka bahçesinde depo olarak kullanılabilir ;) hele o merdiven çok vasat o estetiği tamamıyle öldürmüş ne diyelim hayrını görsün. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,836
Kayıtlı Üye Sayımız
166,938
Kaydolan Son Üyemiz
kgulum

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR