Flanş ile Tekerlekleri Dışarı Almak Hakkında?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KLL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,135

KLL

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir fendir.
Yer
Ankara
Arkadaşlar tekerleklerimi 2 cm kadar dışarı almak istiyorum. Bunu yapmak için neleri bilmem gerekiyor? Bijonları nereden satın alacağım? 15 jant ve 6 bijon.

Etiketler
Ynt: Flanş ile Tekerlekleri Dışarı Almak Hakkında?

flanş pek saglıklı bir çözüm degil ama ilaki olacaksa tornada hafif bir metalden yaptırmanı tavsiye ederim...önerim kullandıgın aracın jantı eger çelik degilse ofsetlerini içe çevirtmen bu işide kenan çarpışantürk yapıyor..telefonunu bi şekilde sana ulaştırabilirim.flanş aksları yoruyor..illa olacaksa hafif metalden yaptır bence..

aluminyum düşünmüştüm ben zaten. plazmada kesilebilir pekala. 1.5 yada 2 cm fark, sizce o kadar etkili olurmu aks üzerine binen yük konusunda? aks ve porya üzerine binen yük bir miktar artacaktır o kesin ancak offsetli jant takıldığında da fark eden birşey olmayacak sonuçta. ancak flanş için gereken yeni bijonları temin etmek gerekiyor. bahsi geçen bey ne iş yapar?

arabamın jantları alaşım standart nissan jantı.

kendisi hem üst üzte offroad şampiyonudur da...jant ve bijon işi yapar ve işinde iyidir.. http://www.bijonjant.com/ siteyi kontrol et istersen senin flanş işinide halledebilir..

sitesine baktım . işimi görecek bijonların resimleri var. kendi önerisi doğrultusunda hareket edeyim o halde. teşekkür ederim.

Flanşın aksları yorduğunu herkes söylüyor ama ben henüz negatif bir etkisini görmedim. 3 cm alüminyum - magnezyum karışımı flanş kullanıyorum. aracın yere oturuşunun daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Flanşın bariz olarak görünen tek negatif yanı, karın yatay açısının düşmesi.

benim için bu çok kötü birşey değil, çünkü girdiğim en riskli arazi balçık çamurlu tarla yolu. madem deneyim sahibisiniz bana yardımcı olurmusunuz nelere dikkat etmeli ve nasıl bir yol izlemeliyim?

Ben Ebay UK'den aldım. 125 pound gibi bir fiyatı vardı.

ekte örnek bir ilan buldum: http://cgi.ebay.co.uk/30mm-WHEEL-SPACERS-FOR-LANDROVER-RANGEROVER-DISCOVERY_W0QQitemZ260354839106QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item260354839106&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1229|66%3A4|65%3A12|39%3A1|240%3A1318

bu ürünün malzemesi ve işçiliği önemli. temiz ve düzgün kesilmiş olmalı. malzeme alüminyum - magnezyum karışımı. demir, sac vb metallerden yapılanlar hem ağır, hem de balans problemi yaratıyor.

eğer burada yaptıracaksanız da, var olan örneklerini bir inceleyin.

şekil itibari ile zor bir parça değil. aluminyum almak ve işlemek te zor değil ama doğru şekilde yapmak dert.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,841
Kayıtlı Üye Sayımız
166,943
Kaydolan Son Üyemiz
senol52

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.